• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

18.07.2019

20:51

NOVE STRAŠNE PROVOKACIJE TERORISTA IZ PRIŠTINE! ŠIPTARI HOĆE RAT! Ukoliko Srbija ne prizna Kosovo, kupićemo oružje!

Politika

NOVE STRAŠNE PROVOKACIJE TERORISTA IZ PRIŠTINE! ŠIPTARI HOĆE RAT! Ukoliko Srbija ne prizna Kosovo, kupićemo oružje!

Podeli vest

Mi smo nezavisna država i od dijaloga ne očekujemo ništa sem priznanja. Ukoliko niste spremni na to, i mi ćemo da nabavimo rakete 'mistral', izjavio Ramuš Haradinaj za prištinske medije. Kadri Veselji: Nećemo prihvatiti bilo kakav sporazum koji krši naš suverenitet

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj otvoreno je zapretio ratom Srbiji ukoliko ona ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost južne pokrajine!


Haradinaj najavljuje da će Priština biti prinuđena da nabavi najmodernije naoružanje u slučaju da Beograd i predsednik Aleksandar Vučić ne pristanu na ucenu i priznaju lažnu državu!? Ovim je 'kosovski premijer' direktno zapretio da je spreman na oružanu akciju protiv Srba na severu Kosova.
 

Spremaju zlo
 


Svako ko bude pomogao Prištini da se naoružava svesno preuzima odgovornost za zlo koje mora da nastane kada se teroristima da teško oružje
Aleksandar Vulin, ministar odbrane

 

Sprečiti veliko zlo


Neposredni povod za zveckanje oružjem iz Prištine jeste poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona našoj državi, tokom koje je potvrđena vojnotehnička saradnja dve zemlje, u kojoj je Srbija od Francuske kupila 18 PVO sistema 'mistral' sa više od 50 raketa. Istovremeno, Makron je poslao jasnu poruku Prištini da u rešenju kosovskog problema moraju biti spremni na ustupke i kompromise sa Beogradom.

VUČIĆ: Kfor garantuje bezbednost Srbima na KiM


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa vrhovnim komandantom NATO snaga za Evropu generalom Todom Voltersom. Vučić je istakao da je Kfor garant bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i zatražio da načelnik Generalštaba u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom Kfora. General Volters je prihvatio ovakvu mogućnost jer je to 'važno za očuvanje stabilnosti u regionu.'

Očigledno besan zbog svega ovoga, Haradinaj je juče najavio da će i Priština početi da se naoružava.


- Priština traži sporazum sa Beogradom kojim bi bilo rešeno uzajamno priznanje u postojećim granicama. Postoji oklevanje Srbije i dela međunarodne zajednice, koja kaže da ne može da ga nazove 'uzajamno priznavanje u postojećim granicama'. To znači da nas savetuju da kupujemo 'mistrale' jer oni snabdevaju Srbiju 'mistralima'. Srbija nabavlja oružje i iz Rusije. Šta onda da radimo? Mi smo nezavisna država i od dijaloga ne očekujemo ništa sem uzajamnog priznanja. Ako niste spremni na to, onda je to poruka za nas da bi trebalo i mi da kupujemo oružje - izjavio je Haradinaj, dok se na ovo nadovezao 'predsednik skupštine Kosova' Kadri Veselji.


- Sešćemo za sto sa Srbijom kad god nam to kažu SAD i EU, ali nećemo prihvatiti sporazum koji krši naš suverenitet - poručio je Veselji.

Šta nabavljamo od Francuske


* 9 helikoptera H 145 M, 'Erbasove zveri'
* 18 PVO sistema 'mistral' sa 50 raketa
* Optoelektronski uređaj za tenkove

Na ove direktne pretnje reagovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji za Informer kaže da bi ovakav scenario doveo do velikog zla.


- Pravdati namere Prištine da naprave paravojsku opremanjem i naoružavanjem Vojske Srbije je kao da poredite EU i Islamsku državu. Srbija se oprema i naoružava ne da bi pretila, već da Srbima niko ne preti. Svako ko bude pomogao Prištini da se naoružava svesno preuzima odgovornost za zlo koje mora da nastane kada se teroristima da teško oružje - podvlači Vulin.

Da se ja pitam



Najavom kupovine oružja Haradinaj otvoreno preti Srbima na severu pokrajine i pokušava da primora Srbiju da prizna Kosovo. To su puste želje, jer niti ima šanse u obračunu sa našom vojskom, niti će Vučić priznati Kosovo.

Miroslav Bjegović, fakultet "Edukons"

Nervoza postala histerija


Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, ocenjuje da Haradinaj zvecka oružjem.


- Haradinaj potpuno gubi kompas. Direktan povod za njegovu priču o nabavci naoružanja jeste veoma uspešna Makronova poseta Srbiji i poruke koje je uputio sa predsednikom Vučićem. Zato je Haradinajeva nervoza prerasla u histeriju, pa je počeo da govori da će krenuti u nabavku oružja, što je potpuno nerealno. Haradinaj ima sve manje opcija da opravda rušilačko ponašanje - zaključuje Dragaš.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vix

pre 4 godine

vi sa vasim idejama ste i doveli srbiju tu gde jeste... zato nemojte da mislite ako je neko vrhunski teniser da bi bio isto tako i dobar predesdnik nego se manite ideja i pustite vase zamisli ko bi i sta bi bolje se drzite lampeka itd. i pustite srbiju da ide u pravom pravcu kao sto ide sad.

PRAVEDNIK

pre 4 godine

Pa o čemu da pregovaraju kad Srbi ne žele priznati Državu Kosovo. Možda nasjednu na srpske laži i obmane.

da pa da

pre 4 godine

Некоме је џаба и да има свемирски брод ...

Grada

pre 4 godine

Ako krene sukob nece biti u pitanju samo sever. Moleri uvek krece ceo stan.

Stevan

pre 4 godine

Apsolutno je u pravu gospodin Vulin i Srbija bi trebalo da preduzme akcije na vreme i oslobodi područje gde živi naš narod zato što je neminovno da će teroristi, kad se naoružaju doći da ih proteraju, a tada kad budemo štitili naš narod biće više žrtava na našoj strani nego da na vreme rešimo situaciju i stavimo EU i dr.države pred svršen čin.

Saradžogla

pre 4 godine

Čim OSETITE vi takozvani ,,albanci,, da može biti da će ameri da prestanu da vas podržavaju ili pridržavaju nabavićete omanju atomsku bombu ručne izrade. Nego,bato,ajd ti objasni ameru da to zaista može da mu se desi?

Izbori 2024

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija