• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D. - B. B.

29.07.2019

19:01

OPTUŽUJU SRBIJU ZA CENZURU, A OD SRBIJE UZIMAJU MILIONE! Država plaća 7. 400.000 najgorim žutim hejterima!

Politika

OPTUŽUJU SRBIJU ZA CENZURU, A OD SRBIJE UZIMAJU MILIONE! Država plaća 7. 400.000 najgorim žutim hejterima!

Podeli vest

Ministarstvo kulture i informisanja, na čijem je čelu Vladan Vukosavljević, dodelilo milionska sredstva za projekte 'Danasa', 'Vremena', NIN-a, NUNS-a, NDNV-a

Država Srbija, koju opoziciono nastrojeni mediji stalno optužuju za cenzuru i medijski mrak, daje milione dinara iz budžeta upravo tim medijima!?!

Kako pokazuju zvanični dokumenti, Ministarstvo kulture i informisanja na konkursima za sufinansiranje medijskih sadržaja dodelilo je čak 7.400.000 dinara medijima i udruženjima koji vode najstrašniju kampanju protiv Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića i koji gotovo svakodnevno objavljuju najcrnje laži o državi!

Ministarstvo kulture: Imamo isti tretman prema svim medijima

U Ministarstvu kulture i informisanja juče su za Informer naveli da raspodela sredstava na njihovim medijskim konkursima pokazuje da država nikoga ne favorizuje.
"Upravo to je, između ostalog, dokaz da država ima isti tretman prema svim medijima bez obzira na njihova, često naglašena, politička opredeljenja. Podsećamo i da su komisije koje su odlučivale na konkursima bile sastavljene od predstavnika svih relevantnih medijskih udruženja i nezavisnih eksperata, i da su bile apsolutno autonomne u odlučivanju", navodi se u odgovoru Ministarstva.

Sve vam je teško...

Na spisku 'dobitnika' državne pomoći, koji je obelodanjen u petak, našli su se dnevni list 'Danas', nedeljnici 'Vreme', NIN, 'Novi magazin', 'Nedeljnik', NUNS, Nezavisno društvo novinara Vojvodine... Ovi mediji i udruženja prednjače u otvorenoj kampanji protiv aktuelne vlasti i u izmišljanju afera, dok afirmativno izveštavaju o liderima opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju Dragana Đilasa.

Tako se u rezultatima konkursa Ministarstva kulture i informisanja, na čijem je čelu ministar Vladan Vukosavljević, može videti da je 'Dangraf', preduzeće koje izdaje niskotiražni dnevni list "Danas", na dva odvojena projekta dobio ukupno dva miliona dinara. Posebno je zanimljivo da su nedeljnici, koji su svi listom hejterski nastrojeni, dobili više stotina hiljada dinara, i to upravo za projekte koji se bave temama tzv. 'fejk njuza' i 'etičnosti' u medijima. Takvi su, primera radi, projekti nedeljnika NIN (900.000 za serijal 'Lažne vesti i govor mržnje na internetu') i Vreme (700.000 za projekat 'Analitičko i etičko novinarstvo'), dok je i Novom magazinu pripalo 700.000 dinara.

Foto: Informer DN

Sve bi to, međutim, bilo u redu da upravo pomenuti mediji ne optužuju državu Srbiju za najcrnji medijski mrak, neslobode i cenzuru, pa se postavlja logično pitanje kako je to moguće kada za svoje istraživačke projekte još dobijaju podršku države?!

Sve je sada jasno

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je na osnovu ovog konkursa sasvim jasno da su priče o medijskom mraku i cenzuri u Srbiji obična izmišljotina.

Foto: Informer DN

- Pomenuti mediji dobili su dovoljno novca da uspešno sprovedu svoje projekte, bez obzira što aktuelnu vlast pokazuju kao najgoru u istoriji... Dok sadašnja opozicija traži zabrane Informera, Pinka, 'Srpskog telegrafa', Vlada Srbije dodeljuje novac za projekte medijima koji su direktno uključeni u najgoru kampanju protiv nje same. Takvim gestom ona pokazuje da nije neprijatelj kritičkih medija i da situacija u medijima nije tako crna kakvom bi oni voleli da je predstave - ističe Vuk Stanković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 4 godine

Pa kad bi sve islo drzavnim medijima Pinku i Hapiju mozak bi se svima pretvorio u kašu.

Vla

pre 4 godine

Sramota, ako nemaju dovoljno od prodaje novina treba da zatvore, nije bitno cije su, sramota, sramota, sramota, ljudi nemaju za pristojan obrok a vi njima punite djepove dobrim platama, drzavo za ovo neko mora da odgovara, deli tudje pare bogatima

Stojadin 45

pre 4 godine

Hajde prekinite da trujete i palite ovaj narod. 7400000 din podeljeno na 9 projekata pa pretvoreno u evre ispada 6900 € po projektu. Baš se država pretrgla. Iz vašeg teksta ispada da su dobili milione evra, ali to vam je i bio cilj, a ne objektivnost.

Vns

pre 4 godine

Informer je primer kako se treba do kraja uvlačiti u pozadini za velike pare

zdjurdjevic

pre 4 godine

her Gebels Vučićeviću, kada nema cenzure, smogni snage i ako smeš, i napiši nešto o tome što Srbija nije učestvovala na Univerzijadi koja je tokom jula održana u Italji. Zar nije to skandal i ko štiti Jasnića i sa kime se to Vlada i Ministarstvo zaduženom za sport, preko leđa sportista, obračunava.

Pera

pre 4 godine

Povodom podele 7.400.000 hejterima Srbije, odmah reformisati Ministarstvo Kulture i ukinuti sve moguće državne beneficije. Svi mi vidimo ko je izdajnik i ko je protiv svoje zelje, ko je protiv svog naroda a ne preduzimamo ništa. Vreme da se Vlada Srbije probudi. Oni nek rade svoj posao, ali para iz državne kase neće više biti. Pa neka hejtuju još više. Neka i Djilas podeli pare kad već njega služe.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija