• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2019

09:39

DAČIĆ O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA: Tražio sam tada smene u policiji i naložio istragu - TAKVE METODE SU NEDOPUSTIVE!

Politika

DAČIĆ O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA: Tražio sam tada smene u policiji i naložio istragu - TAKVE METODE SU NEDOPUSTIVE!

Podeli vest

Bivši ministar policije i aktuelni šef diplomatije Srbije Ivica Dačić potvrdio je da su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić svojevremeno bili prisluškivani, i da je, dok je radio kao ministar unutrašnjih poslova, naložio istragu

 

On je tada upozoravao i na neke "zakulisne radnje" i na pokušaje nekih stranaka da koriste bezbednosne resurse za praćenje političkih protivnika.

- Žestoko sam bio protiv toga tada, kada sam tražio i smene u policiji, kao što sam i danas protivnik takvih metoda - rekao je Dačić za Srpski telegraf.

On je naglasio da ni on ni Vučić nemaju šta da kriju, jer aktuelna vlada i predsednik države vode transparentnu politiku.

- Narodu sve otvoreno kažemo, baš kao što i pred strancima otvoreno govorimo i branimo interese Srbije. Neki iz bivše vlasti imali su drugačije metode i drugačiji odnos kada su u pitanju zapadne službe i strani zvaničnici - rekao je Dačić.

Kako kaže, špijuniranje je veliki i ozbiljan problem kojim službe bezbednosti treba ozbiljno da se pozabave, jer su ljudi koji koriste ove metode obračuna sa neistomišljenicima spremni na sve, pa čak i da uhode porodice i decu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 4 godine

Jao sad se ova pevaljka pravda tako se i Tadicu pravdao da ga je Kostunica prisluskivao.

zoran miljkovic

pre 4 godine

ЈОЈ ШТО СМО САДА ФИНИ,КАО ДА СМО ИЗ ФИНСКЕ,а друго кога бре брига кога су прислушкивали,па јер данас никога не слушају,ја мислим опет највише ПРЕДСЕДНИКА, тако да је ово бацање ПРАШИНЕ У ОЧИ.

zoran

pre 4 godine

Tražio i šta je od toga bilo? Kao i kod ubistva premijera Đinđića. Jel' neko kriv što su vrata na zgradi bila zaključana u vreme kada je pred njima bio premijer? Jel' neko kriv što bezbedonosne kamerere nemaju snimak šta se dešavalo ispred zgrade? Jel' neko kriv što u krugu od kilometar na ulicama nije bilo ni jednog (makar saobraćajnog) policajca? Hajde, prekinite sa jeftinim vodviljima. Ozbiljne stvari su u pitanju.

Senovic

pre 4 godine

Неки експерти кажу да је то остатак Бољковићеве Хрватске службе.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija