• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. BABIĆ

05.08.2019

17:57

BOLESNA HRVATSKA UCENA: Ako hoće u EU, Srbija mora da slavi 'Oluju'!?

Politika

BOLESNA HRVATSKA UCENA: Ako hoće u EU, Srbija mora da slavi 'Oluju'!?

Podeli vest

Vlada u Zagrebu sačinila 'nacrt strategije podrške evrointegraciji Zapadnog Balkana', u kojem se navodi da će se saglasiti sa članstvom Srbije tek kada vlast u Beogradu prestane da kritikuje Hrvatsku zbog proslave 'dana pobede'

Proustaški režim u Zagrebu preti Srbiji da neće ući u Evropsku uniju sve dok ne počne da slavi genocidnu akciju 'Oluja'!?!

Zvuči neverovatno, ali je istinito - Hrvatska od naše države zahteva da odustane od daljih osuda etničkog čišćenja srpskog naroda, tokom koga je u samo nekoliko dana početkom avgusta 1995. ubijeno skoro 2.500, a proterano više od 250.000 nevinih ljudi.

Članice EU da se izjasne

Kako saznajemo, predsednica Kolinda Grabar Kitarović u saradnji sa Vladom Hrvatske poslala je ostalim članicama EU svoj 'nacrt strategije podrške evrointegracijama Zapadnog Balkana'. U njemu se cinično naglašava da će Zagreb maksimalno pomoći Beogradu u pridruživanju "evropskoj porodici", ali navode i da je to moguće samo ako Srbija prethodno ispuni 'dva ključna uslova'.

Brojke o "Oluji"

2.500 SRBA JE UBIJENO
250.000 SRBA JE PROTERANO
24.752 SRPSKE KUĆE UNIŠTENE SU I SPALJENE
78 CRKAVA JE SRUŠENO ILI OŠTEĆENO
920 SPOMENIKA JE UNIŠTENO
181 GROBLJE JE OSKRNAVLJENO

- Prvi je da Srbija uđe u NATO pakt, a drugi da, kako su formulisali, zvanični Beograd prestane da osuđuje Hrvatsku zato što kao državni 'dan pobede' slavi akciju 'Oluja'. To praktično znači da Srbija treba da im se maltene pridruži u slavljenju 'Oluje', jednog od najmonstruoznijih zločina u 20. veku. Verovatno očekuju i da se srpski vojni ataše, poput crnogorskog, pojavi i na proslavi 'Oluje' u Kninu - upozorava sagovornik Informera i objašnjava da je ovaj nacrt poslat na 'upoznavanje i saglašavanje' članicama EU.

Komentarišući ova naša saznanja, lider 'Zavetnika' Stefan Stamenkovski podseća da se Hrvati nikada nisu odrekli svoje ustaške prošlosti.
- Najbolji dokaz dugoročnosti te i takve politike NDH jeste upravo genocidna akcija 'Oluja', koju oni danas slave kao državni praznik. Isto tako, treba znati da uslovi koje danas Zagreb postavlja pred Srbiju nisu uopšte samo njihovi, već su oni u Hrvatskoj samo eksponenti politike Brisela i Vašingtona. Srbija je pak svojom strateškom odlukom da se pridržava politike vojne neutralnosti nesumnjivo odlučila da bude samostalna i suverena država. To jeste i jedini ispravni koncept - zaključuje Stamenkovski.

VUČIĆ POVODOM GODIŠNJICE "OLUJE": Gde je nestalo 500 hiljada Srba?!

SRAMNO Za TV N1 'Oluja'
bila oslobodilačka akcija?!

Foto: printscreen

TV N1 juče je još jednom pokazala svoj izrazito antisrpski karakter. U prilogu povodom 24. godišnjice od genocida nad Srbima u Hrvatskoj N1 je 'Oluju' nazvala "oslobodilačkom akcijom". Tako je Šolakova televizija nesumnjivo stala na stranu hrvatskih zločinaca i vrlo jasno potvrdila šta misli o srpskom narodu.

Predsednik skupštinskog Odbora za Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje da je ovo još jedan u nizu dokaza da zvanični Zagreb vodi neprijateljsku politiku prema našoj državi i narodu.
- Apsolutno je neprihvatljivo njihovo tumačenje i prekrajanje istorijskih činjenica, po kojem je 'Oluja' bila pravedna, oslobodilačka akcija. Ona je nesumnjivo bila samo završni čin vekovnog genocida i etničkog čišćenja srpskog naroda. Hrvatska država nije učinila ama baš ništa da istraži i procesuira sve one zločince odgovorne za ubistva i progon Srba tokom avgusta 1995. godine. Mi nikada i ni po koju cenu nećemo prihvatiti da ćutimo o tome ili da, ne daj bože, 'Oluju' proglasimo nekakvom legitimnom akcijom - podvlači Linta i dodaje da, kada je reč o ulasku u NATO, Srbija vodi politiku vojne neutralnosti i da postoji više zemalja EU koje nisu članice NATO.

Gajimo kulturu sećanja

Ministar policije i potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović istakao je juče da je ponosan na Srbiju, koja je konačno počela da neskriveno govori o ovim teškim zločinima i svemu što se dešavalo tokom 'Oluje', da pomaže svoj narod koji je izbegao iz Hrvatske i da gaji kulturu sećanja na progon i stradanje našeg naroda.
- Danas imamo snage da na svakom mestu kažemo istinu i zatražimo pravdu za sve žrtve i za sve ljude koji su izgubili svoje najmilije i imovinu tokom 'Oluje', klasične operacije etničkog čišćenja. I sve to posle mnogo, mnogo godina ćutanja prethodnih vlasti u našoj zemlji, koje nisu smele ni da se oglase najobičnijim saopštenjem kojim bi osudili zločinačko ubijanje i proterivanje našeg naroda - naglasio je Stefanović.

(VIDEO) OVE LUDE USTAŠE OPET PRETE! Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević: HRVATSKA VOJSKA SPREMNA NA NOVE "OLUJE"!

Kolinda: Besprekorna akcija koja je ubila velikosrpske ideje

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ni juče nije propustila priliku da nazove 'Oluju' simbolom pobede, hrvatskog domoljublja i zajedništva (!?!).
- 'Oluja' je bila izvedena besprekorno i kao takva ušla u brojne udžbenike vojnih akademija. Za mene se toga dana zapravo završio rat. Da, ostalo je tada još hrvatsko podunavlje za reintegraciju, ali tada su svi zagovornici velikosrpske hegemonije shvatili da je rat gotov i da je bolje da krenu u pregovore o mirnoj integraciji - navela je Grabar Kitarović, koja je sinoć trebalo da se pojavi na koncertu Marka Perkovića Tompsona u Splitu, koji su hrvatski mediji najavili kao 'Oluju pre Oluje'.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Varate se,nisu oni bolesnici,pre bih rekao da smo mi koji smo im sve to omogućili,hiljadugodišnji san o ustaškoj državi koji su ostvarili uz našu pomoć,i prestigli pa nas sad i dalje,tuku,maltretiraju,provociraju,prozivaju,ucenjuju.Koji je naš san,imamo li ga kad smo vekovima grešili i između sebe svađali,i dan danas jer ni kad su srpski interesi u pitanju mi nismo složni kao oni,ustaše.Ja znam kako je bilo živeti sa njima.

Saradžogla

pre 4 godine

Da li je Predsednicu Hrvatske Kolindu Kitanović neko obavestio da joj je onomad poginuo njen vojnik u državi za koju nije ni znao gde je? Jadnik je morao da ode jer je NATOovac!Da li je izjavila saučešće njegovoj porodici ili nije ni smela da ode.Još nešto ... Kolinda Kitanović Predsednica Hrvatske mora da zna da mi srbi iz Srbije nismo sa njom ratovali.Nemamo opravdanje kada smo kukavički dozvolili da su nas vodili crnogorci i bosanski srbi.PS.Da smo se mi srbi iz Srbije pitali prvo bi smo sa muzikom ispratili slovence iz proklete Jugoslavije.Kada smo spomenuli samostalnost Srbije crnogorci i bosanski srbi su krenuli da nas razaraju,zastrašuju,prete ... Spasila nas je kancelarija UN u Beogradu.

Stojan

pre 4 godine

Ona lupeta kao da to zavisi od nje. Ona je tamo samo da slusa sta joj se kaze i da tako igra jer inace mogla bi da ostane i bez te njihove lijepe materine.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija