• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

25.08.2019

18:53

(FOTO) MINISTAR ĐORĐEVIĆ U MEDVEĐI posetio porodicu sa desetoro dece

Politika

(FOTO) MINISTAR ĐORĐEVIĆ U MEDVEĐI posetio porodicu sa desetoro dece

Podeli vest

Najbrojniju porodicu u Opštini Medveđa, koju čine roditelji sa desetoro dece, posetio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, koji im je poklonio dva lap top računara i obećao da će im Vlada Srbije obezbediti bolje uslove za život u narednom periodu

- Ne zaslužuje niko u našoj državi da živi u ovakvim uslovima i zato ćemo se kao država potruditi da pomognemo da ova deca dobiju potpuno nove uslove za život. Vlada Republike Srbije pružiće podršku i pomoć, ne samo ovoj, već svakoj porodici u Srbiji u skladu sa svojim mogućnostima. Želimo da naši građani žive bolje i da im u njihovoj zemlji bude najbolje - istakao je Ðorđević.

Kako je danas saopštilo Ministarstvo, Ðorđević je obišao i Centar za socijalni rad Medveđa i filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje, gde je razgovarao o mogućnostima uključivanja mladih u privredne aktivnosti.

Foto: Tanjug

On je istakao da će Ministarstvo pružiti neophodnu podršku u izradi socijalne karte Medveđe kao i u podsticanju preduzetništva. 

- Prioritet Vlade Srbije jeste da unapređenjem uslova za život i rad smanji odlazak mladih i zadrži ih u zemlji. Preduzećemo sve mere kako bi i u opštini Medveđa pružili mogućnost mladima da žive i rade, budu srećni i zadovoljni i tako grade svoje porodice i u svom mestu zaista imaju bolju budućnost - istakao je Ðorđević.

(VIDEO) LONČAR O POVEĆANJU PLATA U ZDRAVSTVU: Medicinske sestre će primati mesečno više od 50.000 dinara!

Predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić rekao je da opština poklanja svakom đaku prvaku rančeve i udžbenike i obezbedila je besplatan prevoz osnovcima i srednjoškolcima.

- Povećali smo davanja za svako novorođeno dete 100 odsto. Deca su naše najveće bogatstvo i trudimo se da što više njih zadržimo, odnosno da zadržimo njihove roditelje da ih odgajaju u svojoj zemlji - istakao je Arsić i dodao i da će za koji dan u đačke klupe u Medveđi sedeti više prvaka nego lane.

Opštinu Medveđa posetila je zajedno sa ministrom i v.d. pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija