• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.08.2019

17:29

KONSULTACIJE SA BEOGRADOM! Srpska lista odlučiće o učešću na izborima u narednih 10 dana!

Politika

KONSULTACIJE SA BEOGRADOM! Srpska lista odlučiće o učešću na izborima u narednih 10 dana!

Podeli vest

Srpska lista će odluku o učešću na parlamentarnim izborima 6. oktobra doneti u konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Markom Ðurićem, rekao je za Tanjug potpredsednik Srpske liste Igor Simić i dodaje da konsultacije očekuje u narednih desetak dana u Beogradu

Simić je kazao da sve odluke koje se tiču delovanja SL na terenu i srpskog naroda na KiM donose u konsultacijama sa Beogradom.

- Predstojeći period kao što je predsednik Vučić više puta rekao biće turbulentan i mi pozivamo sve Srbe da se priključe Srpskoj listi, da ojačaju bedem odbrane koji do sada niko nije mogao da probije, iako je bilo najrazličitijih pokušaja, kako od strane Prištine, tako od strane međunarodnog faktora - rekao je Simić.

On je podsetio da je SL najveća politička partija Srba na KiM koja po rezultatima poslednjih lokalnih izbora uživa poverenje više od 90 odsto Srba na KiM.

TAČI RASPISAO IZBORE ZA 6. OKTOBAR!

- Imamo obavezu da uvek na svakom mestu i svakoj prilici branimo interese srpskog narod. Tako će biti i na ovim izborima - rekao je Simić i dodao da Srbi moraju imati pravog zaštitnika njihovih prava unutar kosovskih institucija.

On je dodao da je SL više nego očigledno pokazala u prethodnom periodu kome građani veruju i ko se najbolje bori za Srbe na KiM uz punu podršku i koordinaciju sa državnim organima.

Navodeći da je SL, posebno predsednik te stranke Goran Rakić u stalnoj komunikaciji sa predsednikom Srbije i direktorom Kancelarije za KiM, Simić je kazao da očekuje da se u narednih desetak dana obave konsultacije o učešću na izborima u narednih desetaj dana u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija