• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

28.08.2019

21:06

LIDER DVERI OBJAVIO ODLUKU O BOJKOTU PARLAMENTARNIH IZBORA!  Boško bojkotom UBIJA SAM SEBE!

Politika

LIDER DVERI OBJAVIO ODLUKU O BOJKOTU PARLAMENTARNIH IZBORA! Boško bojkotom UBIJA SAM SEBE!

Podeli vest

Pokret Dveri Boška Obradovića saopštio da sigurno neće učestvovati na prolećnim izborima. Stručnjaci: Ova odluka nikoga neće uzbuditi i to će biti samo problem za opoziciju

Lider Dveri Boško Obradović, koalicioni partner tajkuna Dragana Đilasa, objavio je bojkot predstojećih parlamentarnih izbora.

Svađa unutar SZS

"Meni je svakako mnogo zanimljivije pitanje šta je razlog pojedinačnih odluka članica SZS zašto nemaju zajednički stav"
Vladimir Pejić, agencija 'Faktor plus'


Dveri su saopštile da se njihovo predsedništvo odlučilo za bojkot pošto 'nisu poboljšani uslovi za slobodu medija i fer i poštene izbore'. Prethodno je istu odluku donela i Narodna stranka Vuka Jeremića. Stručnjaci, međutim, ocenjuju da ova odluka nikog u Srbiji i EU neće uzbuditi, ali da će biti veliki problem za opoziciju, koja sama sebe politički 'ubija'.


Evropa neće reagovati
Kako su Dveri navele u saopštenju, odluka o bojkotu parlamentarnih izbora doneta je jednoglasno.
- Tražimo poštovanje zakona i osnovnih demokratskih standarda o objektivnom javnom informisanju u okviru kojeg se može čuti druga strana i drugačije mišljenje od onog koje iznosi vlast. Kad su izbori u pitanju, svi izborni učesnici moraju imati ravnopravan tretman, što nije slučaj - naglašavaju u Obradovićevoj partiji.

Jeremić bojkotuje, a rejting mu 0,8%

Podsetimo, Vuk Jeremić je prošle nedelje objavi da će bojkotovati redovne parlamentarne izbore. Stručnjaci su ovaj potez ocenili kao Jeremićev pokušaj da se da se nametne kao 'lider' opozicije, iako prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja ima svega 0,8 odsto podrške! Bivši šef diplomatije, saglasni su stručnjaci, pričom o bojkotu samo pokušava da se spase izbornog debakla.

Interesantno je to da se ovim povodom nije oglasio tajkun Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju, čiji su Dveri član, što stručnjaci tumače kao dokaz da u okviru tog saveza ne postoji saglasnost o ovom pitanju.


Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnenja 'Faktor plus', kaže da ovo ne predstavlja nikakav ozbiljan problem na političkoj sceni Srbije.
- Ova njihova odluka neće imati previše uticaja na politička dešavanja u našoj državi. Meni je svakako zanimljivije pitanje šta je razlog pojedinačnih odluka članica SZS, dok još nemamo nikakav zajednički stav u vezi sa bojkotom izbora?! - kaže Pejić.


Analitičar i sociolog Vladimir Vuletić ocenjuje da je Briselu veoma važno da ne dođe do komplikovanja situacije na unutrašnjem planu u Srbiji, što je i poruka evropskog izvestioca Dejvida Mekalistera.
- Njegove poruke bile su jasne. Očekuje da svi problemi budu rešeni u parlamentu i oni koji ne izađu na izbore neće imati glas. Ako ne izađu, to će biti njihov problem, a što se tiče EU, neće ih preterano uzbuditi. Mekalister je rekao da neće deliti lekcije i stati na bilo koju stranu. Jasna je poruka da je bojkot izbora za EU nešto što nije dobrodošlo i nešto što neće podržati - podvlači Vuletić.


Možda je tako i bolje
Lider PS i ministar odbrane Aleksandar Vulin, s druge strane, ocenjuje da bojkotu ne treba davati veliki značaj.
- Svako odlučuje o svojim potezima, a konačni sud daju građani na izborima. Što se mene tiče, mogu slobodno da bojkotuju. Ne bih tome pridavao preveliki značaj. Ako nećete da se proverite pred biračima, vi se proveravajte unutar svojih političkih organizacija, to je vaše pravo. Mi smo spremni, imamo sa čim da izađemo na izbore. Oni koji nemaju, neka sami odlučuju, možda je i bolje da ne izlaze na izbore i sačuvaju samopoštovanje - zaključuje Vulin.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

Aj da vidimo koliko ce procenata biti izlaznost bez boška i zutaća

kuku lele

pre 4 godine

pa koga cu bre sada da glasam kada takva politicka gromada nece biti na listi....?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija