• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

05.09.2019

20:49

ON JE REKAO ONO O ČEMU SVI ĆUTE! LAZANSKI OTKRIVA ZAŠTO ŠIPTARSKE CARINE TRAJU: SAD preko taksi traže da uvedemo sankcije Rusima!

Politika

ON JE REKAO ONO O ČEMU SVI ĆUTE! LAZANSKI OTKRIVA ZAŠTO ŠIPTARSKE CARINE TRAJU: SAD preko taksi traže da uvedemo sankcije Rusima!

Podeli vest

Miroslav Lazanski, vojno-politički komentator i budući ambasador u Rusiji, tvrdi da Priština ne ukida takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije zato što Amerika koristi te takse kako bi naterala Beograd da politički zarati sa Rusijom

Lazanski kaže da je Vašington dosad, da je zaista hteo, mogao mnogo jače da pritisne lažnu državu Kosovo da povuče ovu odluku, ali da to neće jer takse koristi kao sredstvo ucene.


- Iako iz SAD stižu poruke da takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije treba ukinuti i da je neophodan nastavak dijaloga, to se još nije desilo. To je sve gluma. Jer, da zaista hoće, Vašington je mogao da pritisne Prištinu da odmah ukine takse. Ovako, takse se samo koriste kako bi se vršio posredan pritisak na Srbiju. Njihova strategija glasi ovako: Aha, vi ste dobri sa Rusima. Dobro, hajte sad prekinite odnos sa Moskvom, pa ćemo nagovoriti ove u Prištini da skinu takse - objašnjava Lazanski.

Ameri se samo foliraju

Da zaista hoće, Vašington je mogao da natera Prištinu da odmah ukine takse
Miroslav Lazanski


Komentarišući stavove Metjua Palmera, specijalnog izaslanika Stejt departmenta za Zapadni Balkan, Lazanski ocenjuje da kosovski problem nije rešiv ucenama.


- Palmer je kao rešenje naveo uzajamno priznanje Beograda i Prištine. Koliko znam, Srbija neće priznati Kosovo. A da li će to ikada uraditi, ne znam, jer u politici nikada ne recite nikada... Nego, da vidimo šta dobijamo. Principi su principi, ali da vidimo konkretno šta i kako. Mi u ovom času čupamo šta se iščupati može. Situacija nije jednostavna i laka, kosovski problem postoji još od kralja Aleksandra i niko nije uspeo da ga reši - ističe Lazanski.

Moj ugao

DEJAN MILETIĆ
ANALITIČAR


Ovo je taktika i nadmudrivanje u složenom procesu koji teško da će dovesti do rešenja. Jer, dovoljno je bilo da SAD lupe šakom o sto i uvedu sankcije Prištini ukoliko ne povuče takse na srpske proizvode.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 4 godine

To je svakome, ko ima barem gram mozga jasno, da ako Ameri hoće da se takse ukinu, oni to rešavaju jednim jedinim telefonskim pozivom, jer u Prištini kad zazvoni telefon sa pozivnim brojem SAD, svi stoje mirno!

jova

pre 4 godine

Takse će se ukinuti kada dođu mirovni Ruski vojnici na kosovo,i rasporede se u sve srbske Opštine,jer je to jedino rešenje za kosovo. Anglo-Amerika propada a Rusija je 8. kralj koji se uzdiže i koja će vladati svetom,primeri su:Sirija,Venecuela,Iran. Anglo-Amerikanci su htjeli zlato i naftu tih zemalja,ali im to 8.Kralj Rusija nije dozvolila što znači da se 8.Kralj uzdiže,ali to Srbija nezna da iskoristi, jako je neodgovorno Srbskih političara kada kažu da dobijemo nešto,a mogu uzeti celo Kosovo bez ispaljenoga metka.A razlog je tome što nisu pročitali prvu Knjigu,a da bi pročitali prvu Knjigu,prvo moraju da pročitaju Drugu knjigu,tek kada pročitaju drugu knjigu onda mogu da pročitaju Prvu Knjigu.neka mi se javi novinar koji zna šta to znači o Knjigama,takav novinar i političar ne postoji u svijetu.

Mr Radomir Scepanovic

pre 4 godine

Србија још није применила контра мере, које је држава помпезно најављивала!

VLADO

pre 4 godine

I TREBA TAKO STA RUSI IMAJU SA BALKANOM ! ! ! SVE DOK NISTE VI PRODAL DUSU DJAVOLU A TO CE VAS SKUPO KOSTATI.

Predragm

pre 4 godine

E Lazo totalno pogresno razmisljas. Pa zasto tu robu za Kosovo oko 500 miliona evra Srbija sada ne izveze u Rusiju. ?Srbija izveze u Rusiju samo oko 900 miliona evra. Kako mogu da nas ucenjuju albanci i ameri kada mi mozemo da preusmerimo robu na druge zemlje. ?

nik

pre 4 godine

laza je u penziji,ima mnogo vremena,i eto teorije,,bolje dse drzi raketa i tenkova tu deluje ubedljivije,

Gary

pre 4 godine

Ma sta god oni nude to je sve VELIKA PREVARA - da stavimo sancije da PRIJATELJE rusije pa ce name NEPRIJATELJI SAD nam sve dati. Ma da kako da ne - VELIKA PREVARA nista vise (INDIAN GIVERS) Kosovo je Srbija (sta tude da SAD govori da cemo vam dati ono sto je nase - koj su oni NELEGALNO ukrali od nas) Sta nam sada nude - hahahaha 10 mililarde, stare F16 avione i clanstva u EU da budemo Svabske robinje - kako da ne. Ako oni zele VELIKU ALBANIJU ondak nemoze to dok god nebude VELIKA SRBIJA na drugu strano (priznajte REPUBLIKU SRPSKI i REPUBLIKU SRSPKU KRAJINU i nek se ujedine sa SRBIJOM) pa ondak moze se pricati.

baba roga

pre 4 godine

Ameri i albanci isti su.Bilo i ostaće dok je sveta.

0brad

pre 4 godine

Takse su uvedene da se zapadni troskovi lazne drzave ne prelivaju Srbiji. Tako se zaboravilo na kosovsku vojsku i ISIS borce nastanjene na Kosovu. Granice se ne menjaju jer se tako utvrdjuju iste CG i Makedoniji. Siptari i CG su dosli iz Albanije u Srbiju da bi se nahranili, krali psenicu i srebro. Resenje je da Srbija uzme reciprocnu teritoriju ka moru.

Kalimero

pre 4 godine

Otkrio Lazanski rupu na saksiji ... Sve je to dogovoreno i koordinisano iz Vašingtona i Londona. Niti su albanci toliko kreativni da se toga sete niti bi 9 meseci to mogli da rade da nemaju podršku. Izjave za medije su samo glumatanje jer da Amerika stvarno hoće da albanci ukinu takse to bi se desilo za 5 minuta koliko traje jedan telefonski poziv.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija