• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

06.09.2019

18:45

SAZNAJEMO! TRAMP: SRBI, PRIZNAJTE KOSOVO! I dobićete eskadrilu F-16, 10 milijardi dolara i članstvo u EU do 2024. godine!

Politika

SAZNAJEMO! TRAMP: SRBI, PRIZNAJTE KOSOVO! I dobićete eskadrilu F-16, 10 milijardi dolara i članstvo u EU do 2024. godine!

Podeli vest

Osim milijardi, moćnih aviona i ubrzanih evrointegracija, predsednik SAD spreman i pismeno da garantuje specijalne veze Srbije sa RS. Ovu ponudu, tvrde diplomate, u Beograd doneće Metju Palmer

Američki predsednik Donald Tramp spremio je za Srbiju političku 'nepristojnu ponudu', kako bi privoleo vlast u Beogradu da što pre prizna lažnu državu Kosovo, saznaje Informer!

Momentalno odbiti

"Predloge takve vrste, ako ih bude, ne treba ni razmatrati"
Saša Adamović, istoričar i analitičar


Ovaj plan, tvrde naši odlično obavešteni diplomatski izvori, podrazumeva da Srbija kao 'kompenzaciju' za priznavanje lažne države dobije eskadrilu od 14 novih aviona F-16, deset milijardi dolara za infrastrukturne projekte, ali i ubrzan ulazak u EU, najkasnije do 2024. godine! Osim milijardi, moćnih letelica i ubrzanih evrointegracija, Vašington je spreman i da pismeno garantuje specijalne veze Srbije i RS.

Bocan-Harčenko: Amerika
sve teže kontroliše Kosovo!

 

Ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko upozorio je da Vašington sve teže kontroliše Prištinu.
- Dosad se smatralo da postoji jedna superdržava, a sada se, evo, desilo da je 'superdržava' druga, mala, koja i nije država, ali je 'supersila' i utiče na onu pravu superdržavu - rekao je Bocan-Harčenko u intervjuu za 'Sputnjik', dodajući da je Moskva spremna da se direktno uključi u dijalog Beograda i Prištine.


- Naravno, moramo i želimo da učestvujemo i naravno da ćemo razmotriti ovu mogućnost ako Beograd to bude zahtevao, ali ne želimo i ne smemo da učestvujemo u nekom razgovoru koji nije utemeljen na međunarodnom pravu - naglasio je Bocan-Harčenko.

Maršalov plan
Prema rečima naših izvora, predsednik Tramp odlučio je da reši kosovsku krizu do sredine sledeće godine.


- Tramp je došao na ideju da Srbiji ponudi nešto poput Maršalovog plana za Nemačku posle Drugog svetskog rata. To bi podrazumevalo investicije od 10 milijardi dolara pre svega za infrastrukturne projekte, eskadrilu aviona F-16, dakle najmanje 14 letelica, ali i značajno ubrzane evrointegracije. To znači da bi Srbija mogla sigurno da uđe u EU do 2024. godine. Osim novca i aviona, Tramp je spreman i da pismeno garantuje specijalne veze Srbije i Republike Srpske - prenosi Informerov izvor, drugi čovek velike zapadne ambasade, koji je insistirao na anonimnosti. Naš izvor dodaje da će Trampovu ponudu u Beograd doneti Metju Palmer.


- Palmeru je dodeljen specijalni zadatak da vlastima u Beogradu detaljno prenese ovu ponudu. I ne samo da je prezentuje, već i da uveri srpske državnike da je ponuda više nego darežljiva i da bi trebalo da je prihvate - ističe Informerov izvoz.

Moj ugao


DEMO BERIŠA
MATICA ALBANACA
Amerikanci su rešili da po završetku kosovskih izbora i pre završetka izbora u Srbiji reše međuprostor koji usporava nastavak dijaloga. Poruka Amerikanaca pokazuje da žele korenite promene na Kosovu.

I dok niko od državnih funkcionra nije želeo zvanično da komentariše naša saznanja, istoričar i analitičar Saša Adamović kaže da ova informacija, ako je tačna, predstavlja puštanje probnog balona kako bi se videla reakcija srpskog javnog mnjenja.


- Sa druge strane, biće zanimljivo videti ko će se sve upecati na tu, u suštini, nepristojnu ponudu. Predloge takve vrste, ako ih zvanično bude, ne treba ni razmatrati. Kao što glasi izreka: 'Čuvajmo se Danajaca i kad darove donose...' - podvlači Adamović.

Američki senatori u Prištini:
Svi da se žrtvuju za rešenje!

 

Američki senatori Ron Džonson i Kris Marfi poručili su da će biti potrebno dosta požrtvovanosti i u Beogradu i u Prištini kako bi dijalog uspeo, ali da će posledice toga biti pozitivne.
Dvojica diplomata su posle sastanka sa političkim liderima u ambasadi SAD na Kosovu poručila da je glavni razlog njihovog dolaska pružanje podrške dijalogu Prištine i Beograda.

Srbi na velikom testu
General Vladimir Lazarević ocenjuje da se ovih dana očigledno testira srpski narod, njegova državotvornost, kolektivni um i razum.


- Na testu su naše istorijsko pamćenje i naša sposobnost da imamo i čuvamo državu. Nije isključeno da će narednih dana i nedelja biti i novih 'ponuda', kojih se svakako treba čuvati. A što se tiče garancije, treba upitati Amerikance zar Rezolucija 1244 nije garancija? Treba, dakle, sačuvati razum, dostojanstvo i odgovornost - zaključuje Lazarević.

Da se ja pitam

ORHAN DRAGAŠ
ANALITIČAR
Najvažnije sada jeste da je pojačana diplomatska aktivnost Srbije pomerila granice kada je u pitanju kompromis sa takozvanim Kosovom, koje podržava Zapad.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PG

pre 4 godine

hahahaha..., smešna ponuda, može li ovako: eskadrila F-22 raptor 100 milijardi dolara odma članstvo u EU (iako sam protiv EU) cela Republika Srpska deo Makedonije deo Crne Gore Dubrovnik, Knin, Vukovar i Baranja i sve to za za podelu Kosova + ostatak da ne pripadne Albancima, nego da se da Amerima u zakup na 99 godina

Dejo

pre 4 godine

Ne treba prihvatit ovaj predlog Amerike Braco Srbi a Presednice Srbije nemoj da prihvatis nesto sto ce da bude ponizenje za Srbe i Srbiju ,reci Amerikancima da pritisnu albance da skinu takse i vojsku Kosova to treba da bude ono da bi se opet poceli pregovori sa njima to treba da se rece ne samo Amerikancima vec i svim zemljama u EU ,Velikoj Britaniji

Rale

pre 4 godine

Prvo sve šiptare koji su počinili zločine na Kosovu da izvedete pred sud, a nakon toga da zajednički nađemo kompromisno rešenje!

viktor

pre 4 godine

Gos.Tramp,moze ali da se plati ratna osteta od 100000000 milijardi ,100 F-16,ujedinjenje Srbije sa RSi povratak Krajine i ulazak u EU direktno,bolje i ovako ako bi pristali,jer bojim se Kosovo ce otici ovako i onako.

niko

pre 4 godine

jbga opet ,ponuda ,,na dodjemti,,,ili malo sutra,,tramp ko da je na buvljaku,,

ProkopijeElGrande

pre 4 godine

Ne, hvala. Srbija nije prostitutka da se prodaje.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Mi priznamo Kosovo a od milijardi, vojne eskadrile i članstva ne bude ništa. Hoće da nas prevare, ali sam ubeđena da je to jasno i predsedniku Vučiću. Srbija bi mogla da se odluči za ovu opciju: pošto Kosovu nismo priznali nezavisnost i ono je i zbog toga a i po Ustavu deo teritorije Srbije, da mi onda na 99 godina celu teritoriju Kosova iznajmimo Rusiji (slično kao nekada što je Hongkong iznajmljen Britancima) a da u međudržavnom ugovoru jasno piše da posle isteka tih 99 godina iznajmljivanje može biti ponovljeno i da o tome jedino Srbija ima pravo da odluči.

Karlobag

pre 4 godine

A more! Ma nema šanse kad neda ni kap mora????????? Eto hrvatski minuistar kaže da je pored tolike propagnde da je propala sezona u plusu čak 1,4 milijarde i 5% više turista a još sezona traje...tu su pare!

jabo

pre 4 godine

Amerikancim jos nije poznato da ima nesto sto nema cenu -to je svoja domovina-otadzbina , nasa otadzbina SRBIJA nema cenu i pitam se sto se vise mesaju u tudje probleme, neka se manu vise jednom od nas

Mile lala

pre 4 godine

Наћи ће САДисти покорне србе који ће потписати овако нешто. Да се продају за тсппање по рамену и чашицу ракије. БРУКА.

Mostarac

pre 4 godine

Vratice Billy SFRJ..... Kako majke ti misliš da izmedju Srbije i Hrvatske ne bude granica? Ili sa Kosovom. Nestala bi Srbija 30 posto brže..... Cerupali bi kako znaju i umiju. Ne daj je Vucko.... Nevezano za političko opredjeljenje....

milovan

pre 4 godine

najbolje sa njima neimati posla. Oni lazu i nikada nisu ni govorili istinu. A sta kada se avioni pokvare.Oni nece dati delove i mozemo ih dati na otpad.Pare potrosimo i pokrademo. I nemamo nista.

Sara

pre 4 godine

Poštovati Ustav i nikada ne pokloniti nikom srpsku svetu zemlju Kosovo i Metohiju!

zoran

pre 4 godine

Ponuda je odlicna ako je tacno...druga ponuda je da ne dobijemo nista a izgubimo sve..kao i za Krajinu.

Realan

pre 4 godine

Za 50 milijardi i za jos, helikoptere i ostalo naoruzanje i par atomskih bombi i lansera pa da pricamo.

milovan

pre 4 godine

Ponuda znaci, bombardovali smo Vas, unistili Vasu privredu, ubili vise hiljada ljudi, isterali sa Kosova nekoliko stotina hiljade Vas, a vidimo sada da nismo bili u pravu. Moze dogovor ali ovako: direktna steta od bombardovanja 120 milijardi dolara, indirektna steta privredi 65 milijardi dolara, porodicama ubijenih po ubijenom svakom po deset miliona dolara dolara /zivot nema cenu ali visa sila, boze nas sacuvaj......./, isplatiti svu srpsku imovinu na Kosmetu, sve srpske firme nadoknaditi, tamo gde smo na Kosmetu imali vecinu pre rata vratiti Srbiji, crkveno crkvi sa zabranom prilaska drugih, i mnogo jos toga, nek to strucnjaci definisu i samo pod tim uslovima mozemo da se dogovorimo. Verujem da mnogi od Vas imaju jos neku ideju. S bozjom pomoci mislimo na buducnost.

Vlada

pre 4 godine

Polako polako , kako moze USA da nas ubaci u EU??? Pa jel Gdin Tramp zna sta je EU, Srbija i da je put Srbije do normi EU izrazen u svetlosnim godinama. EU ne zeli nacet zub u svojoj biserno beloj nisci zuba. Ja se ponosim sto sam Srbin ali nisam zadovoljan stanjem u poljima pravosudja, obrazovanja, ekologije, zdravstva.

Nesa

pre 4 godine

1.Otpisati sve dugove Srbije kojima ste nas vi silom zadužili, 2. Isplatiti Srbiji odštetu za bombardovanje i svakom stanovniku ponaosob za pretrpljeni strah. 3.Po hitnom postupku osloboditi sve generale Srpske vojske i policije koje ste osudili samo zato što su branili svoju zemlju. 4.Pripojiti Republiku Srpsku, Slavoniju, Baranju, Knin i deo Dalmacije Srbiji. 5. Omogućiti nesmetanu i slobodnu trgovinu sa zemljama EU (osim Hrvatske) uz obavezno ukidanje carinskih taksi. 6. Članstvo u EU nam i nije toliko neophodno. 7. Kad ispunite sve gore navedeno Kosovo može dobiti širu Autonomiju u sastavu R. Srbije. A te Vase avione i milijarde zadržite.

boeing

pre 4 godine

smijesno__10 milijardi dolara_eskadrila_i clanstvo_u eu__ko to_sanja__takve snove__to ne bih ponudio ni_belorusiji__a ne srbiji__ali uvijek nekoj federalnoj republici u sastavu rusije__

kiklopovo oko

pre 4 godine

Kosovo moze da se resava samo u sklopu resavanja celovitog srpskog nacionalnog pitanja. Nikako drugacije. Nastaviti intenzivnu kampanju za ponistavanje priznanja! Uslov za dalje pregovore je da se vrate cetiri opstine sa severa Kosova koje su YU-komunjare dale da se pripoje APKiM. Tek onda moze da se razgovara o celovitom resenju srpskog nacionalnog pitanja. I Americi dati do znanja da sve dok daju prednost teroristickoj kvazi drzavi a ne drzavi Srbiji u svojim odnosima i u sklopu njihove balkanske politike, nema resenja tog cvora. Inace, bilo kakvo resenje bi primarno moralo sadrzavati ocuvanje teritorijslnog integriteta drzave Srbije. Drugo, mora se obezbediti spec. status nasim svetinjama dole, Gradu Prizrenu dati status otvorenog grada i punu autonomiju kao Sevastopolju a Gori status autonomne oblasti, ili republike,zavisno kakvo bude celovito resenje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija