• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2019

13:32

VOJSKA KOSOVA JE OPASNOST ZA CEO REGION! Vulin poručio ambasadoru Italije: Rezolucija 1244 jedini je garant bezbednosti na KiM!

Politika

VOJSKA KOSOVA JE OPASNOST ZA CEO REGION! Vulin poručio ambasadoru Italije: Rezolucija 1244 jedini je garant bezbednosti na KiM!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas na sastanku sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašoom da je za Srbiju transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga i formiranje vojske takozvanog Kosova apsolutno neprihvatljivo i da predstavlja opasnost za ceo region

On je poručio da je KFOR jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ističući da Srbija ceni profesionalno angažovanje pripadnika italijanskih oružanih snaga u misiji KFOR na Kosovu i Metohiji, ministar Vulin je izrazio očekivanje da će italijanski vojnici ostati u južnoj srpskoj pokrajini sve dok to bezbednosna situacija bude zahtevala.

(FOTO) UNMIK JE GARANCIJA BEZBEDNOSTI SRPSKOG NARODA! Vučić sa šefom misije UN na KiM razgovarao o izborima i izveštaju koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti!



Ambasador Kašo izjavio je da je Italija, takođe, opredeljena da nastavi dosadašnju uspešnu saradnju i da ostaje otvorena za razmenu mišljenja i konstruktivan razgovor u cilju daljeg jačanja i intenziviranja bilateralne vojne saradnje.

Kao primer veoma uspešne saradnje, sagovornici su istakli zajedničko učešće pripadnika Oružanih snaga Italije i Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji UNIFIL u Libanu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija