• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

19.09.2019

23:15

HARADINAJA RUŠI NJEGOV SAVETNIK! Odlazećeg "premijera" miniraju bivši saborci!

Politika

HARADINAJA RUŠI NJEGOV SAVETNIK! Odlazećeg "premijera" miniraju bivši saborci!

Podeli vest

Bivši komandant 'Oslobodilačke vojske Kosova' Naim Maljoku pozvan da svedoči pred sudom u Hagu. Biće saslušan u Ljubljani, na 'neutralnom terenu', jer se strahuje da bi mogao biti ubijen

 

Odlazećeg premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja počeli su da miniraju bivši saborci iz terorističke 'Oslobodilačke vojske Kosova'!

Strah od likvidacije

Ispitivanje Maljokua u Sloveniji je na njegov zahtev zbog lične sigurnosti i straha od likvidacije
Božidar Spasić, bivši operativac DB


Bivši komandat OVK Naim Maljoku pozvan je da svedoči pred sudom u Hagu za ratne zločine počinjene na Kosovu između 1998. i 2000. godine. Maljoku će, međutim, biti saslušan u Ljubljani, na 'neutralnom terenu', jer se strahuje da bi mogao biti ubijen.


Potvrde dokaza o zločinima
Prištinski mediji navode da se Maljoku zaputio u Ljubljanu 'zbog lošeg zdravstvenog stanja', ali Informerovi sagovornici ocenjuju da su pravi razlog prethodne likvidacije potencijalnih svedoka protiv Ramuša Haradinaja.
 Sam Maljoku je uoči ispitivanja izjavio da je će na saslušanje otići sam, bez advokata, što upućuje na zaključak da se sklopio nekakav dogovor sa tužiocima i da je spreman da priča.


- Celog svog života, svojim profesionalnim sposobnostima, znanjem i veštinama i bez ikakvog ličnog interesovanja, trudim se da budem od koristi za dobro otadžbine. Ja sam takav i ostaću. Na saslušanju ću se pojaviti sam, bez advokata - poručio je Maljoku.

Moj ugao


DAUT HARADINAJ
HARADINAJEV BRAT


Uveren sam hiljadu odsto da je pitanje ukidanja taksi poslalo Ramuša u Haški tribunal kao osumnjičenog. Uslovno i ovog puta bez ijedne tačke, bez klevete, osim što je bio komandant oblasti Dukađin.

Komentarišući ove navode, bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da je Maljoku bio saradnik slovenačke tajne službe, koja mu je i garantovala sigurnost.
- Njegovo ispitivanje u Sloveniji je na njegov zahtev, zbog lične sigurnosti i straha od likvidacije. Maljoku je pre rata bio saradnik slovenačke tajne službe i ona mu je garantovala sigurnost. Navodno se krije u jednoj kasarni blizu Celja i ako ga ne saslušavaju u kasarni, onda na sud i tužilaštvo dolazi u uniformi slovenačke vojske. On treba da potvrdi postojeće dokaze protiv Haradinaja, a ne da otkrije nove, i zato je u velikoj opasnosti - upozorava Spasić.

Likvidacije svedoka protiv Haradinaja


* 2002. u Peći ubijeni su zaštićeni svedoci Sadik i Veselj Murići
* 2003. u zasedi kod Peći ubijen je Iljir Seljimaj da ne bi svedočio
* 2003. iz zasede ubijeni Sabahete Toljaj, pripadnik KPS, sa svedokom Isufom Hakljajem. Zapaljeno je vozilo u kome su bili
* 2003. iz automobila u pokretu ubijen Tahir Zemaj zajedno sa sinom i bratom Enisom i Hasanom. On je bio ključni svedok u slučaju Dukadini grupe
* 2005. kod benzinske pumpe Molika u okolini Peći iz zasede ubijeni Dželjadin Musaj i njegova unuka. I on je bio u programu zaštite svedoka u slučaju Dukadini grupe
* 1999-2005. ubijena su Dželjadinova braća Sadik, Ismet i Sinan Musaj
* 2007. u saobraćajnoj nesreći u Podgorici stradao Kujtim Beriša. On je svedočio kako su mu Haradinajevi vojnici silovali suprugu, njega mučili strujom, a Srbe ubijali kod Radonjićkog jezera
* 2016. kod Glogovca je hicem u glavu ubijen Bedri Curi, bivši pripadnik OVK i svedok tužilaštva. Godinu dana kasnije, njegova ćerka Bleranda pregažena je automobilom u Kosovu Polju
Napomena: iz Tribunala su zvanično tvrdili da nije ubijena 'nijedna osoba sa spiska svedoka ili kojoj je Međunarodni sud odobrio zaštitne mere u ova dva predmeta!?!

Velike šanse
Poznati beogradski advokat Toma Fila takođe ocenjuje da je sasvim moguće da je 'neutralan teren' saslušanja izabran zbog straha da bi Maljoku mogao da 'nestane'.
- Možda je Maljoku bolestan, slabo pokretan ili slično. Čim se njemu zna identitet, on je u velikom riziku. Ključni svedok protiv Haradinaja je poginuo u Crnoj Gori. Tako da je sve moguće - zaključuje Fila.

Ko je Naim Maljoku


* Rođen u selu Lebjane kod Peći 1958. godine
* Završio Vojnu akademiju u Zagrebu, a službovao u Ljubljani
* Sredinom osamdesetih bio u zatvoru jer je u JNA organizovao albansku grupu koja se ilegalno bavila nabavkom oružja i vojne opreme
* U ratu u Hrvatskoj borio se protiv Srba u albanskoj jedinici hrvatske vojske
* Na Kosovo se vratio 1998. kao slovenački državljanin i učestvovao u organizovanju terorističke OVK

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Solunac

pre 4 godine

Objavite slike svih zločinaca albanaca na nekom portalu Nemojte njihove slike novinama !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija