• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

23.09.2019

12:18

MILOGORCI NAČISTO ODLEPILI! Srpskom patrijarhu hoće da zabrane ulazak u Crnu Goru?!?

Politika

MILOGORCI NAČISTO ODLEPILI! Srpskom patrijarhu hoće da zabrane ulazak u Crnu Goru?!?

Podeli vest

Crnogorski pokret najavio je da će tražiti zabranu ulasku patrijarha Irineja u Crnu Goru, čiji dolazak je najavljen povodom obeležavanja 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve u toj državi, krajem septembra u Budvi

 

Crnogorski pokret zatražio je od Vrhovnog državnog tužilaštva da zabrani patrijarhu sprskom Irineju dolazak u Crnu Goru, 27. i 28.septembra na proslavi osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i 1500 godina manastira Podlastva u Grblju! Podsećaju na njegove izgovorene reči –„U Crnoj Gori crkvi je gore nego pod Osmanlijama, a Srbima nego u NDH“.

Optužili su i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kao „inspiratora, inicijatora, organizatora i rukovodioca svih organizacija kojima je cilj rušenje ustavnog poretka i aneksija Crne Gore Srbiji, i to po svaku cenu i bez obzira na žrtve“.

Navode da je SPC u „Crnmoj Goru duboko anticrnogorska i antiefropska institucija u funkciji velikodržavnog interesa Srbije, koja protiv ove zemlje vodi neobjavljeni rat još od 1989.godine“.

Iz Pokreta upozoravaju da je namera organizatora proslave u Grblju da „podstaknu velikosrpske šoviniste da zemlju dovedu u potčinjen status Srbiji, da ih ohrabre da se u konačnici bore da teritoriju Crne Gore pripoje Srbiji, ili Boku Kotorsku izdvoje iz Crne Gore“.

- Cilj je da se upotrebi masa i zvaničnici iz Srbije koji će govoriti na tom skupu kao jedna vrsta javne pretnje ustavnom uređenju i da ohrabre velikosrpske šoviniste da na bilo koji način svrgnu neke od najviših državnih organa Crne Gore ili predstavnike tih organa, ističe se u prijavi uz navode da se ovim skupom želi indirektno „raspiriti mržnja prema Crnogorcima i njihovoj državi“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
5555

pre 4 godine

Poštovani čitaoci Ovako nešto, bezobzirno i nepravedno ne mogu da zastupaju istiniti mislioci i ideolozi, nego samo oni koji svoje ideje zasnivaju na novčanoj ideologiji, ubistvima,demokratskim poremećajima i ostalim bezvrednim egoistima koji nemaju pojma o Hrišćanstvu.Sada su došli da ruše ono što najpametniji više vekova gradiše.A nekima je potrebno samo par časova i dana... Sa poštovanjem Moja malenkost

Marko

pre 4 godine

Fascinantno da vi srbi nemožete ni sa jednim susjedom pa crnogorci su vam pravoslavna braća,bitno je da sa kinezima možete ,da nije žalosno bilo bi smješno

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija