• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

23.09.2019

22:31

ŠIPTARI KRIJU ČAK 250.000 OVK PUŠAKA! Šokantni podaci policije lažne države!

Politika

ŠIPTARI KRIJU ČAK 250.000 OVK PUŠAKA! Šokantni podaci policije lažne države!

Podeli vest

Šiptari na Kosovu kriju više od 250.000 komada ilegalnog oružja koje potiče od terorističke 'Oslobodilačke vojske Kosova'. Ovo su zvanični podaci ministarstva policije lažne države Kosovo!

Prema statističkim podacima, u posedu građana na Kosovu ima oko 250.000 komada ilegalnog oružja. Ovaj broj je manji za oko 100.000 komada oružja od preliminarne istrage, u kojoj je bilo oko 360.000 ilegalnih komada naoružanja, navodi se u njihovom saopštenju.

Komentarišući ove navode, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da je teroristička OVK rasformirana, ali nije razoružana.

 

 

- Kao i po mnogim drugim pitanjima i tu im je međunarodna zajednica gledala kroz prste. Glavnina oružja nalazi se u ilegalnim skladištima. To oružje je sve vreme potencijalna opasnost za Srbe na severu Kosova jer je sakriveno kako bi se na signal opet upotrebilo za albansko ovladavanje Kosovom u celini. Umesto da vremenom opasnost po Srbe opada, ona se povećava i zbog povratka značajnog broja boraca ISIS iz Sirije i sa drugih ratišta, koji su dobro obučeni, indoktrinirani i motivisani da oružje upotrebe - upozorava Karan.

General Božidar Delić ocenjuje čak da ova statistika nije istinita i da je broj ilegalnog oružja znatno veći.

- Ovo oružje je opasnost za Srbe na Kosovu. Poznata je činjenica da Šiptare nije teško izmanipulisati i pokrenuti na pobunu. Setimo se 2004. godine. O ovome bi morala da razmišlja i vlast u Srbiji i da stalno upozorava UNMIK i KFOR, jer su njene snage nedovoljne da zaštite Srbe - naglašava Delić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija