• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.09.2019

13:02 >> 13:45

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ O PRETNJAMA BOŠKA OBRADOVIĆA: Danas preti, a sutra će stvarno da hapsi ako mu se najodlučnije ne suprotstavimo!

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ O PRETNJAMA BOŠKA OBRADOVIĆA: Danas preti, a sutra će stvarno da hapsi ako mu se najodlučnije ne suprotstavimo!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević na konferenciji za medije govorio je o pretnjama hapšenjem i zatvorom koje mu je na Tviteru uputio lider Dveri i Đilasovog Saveza za Srbiju Boško Obradović!

Vučićević je rekao danas da se posle tvita lidera Dveri Boška Obradovića u kojem mu preti zatvorom strahuhe, ne toliko za sebe, koliko za bezbednost svoje porodice i novinara Informera i dodao da će, ukoliko im se nešto dogodi, za to biti odgovorni Dragan Ðilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i ostali koji, kako kaže, prete svima koji misle drugačije.

Obradović je sinoć kao rekaciju na vest Informera u kojoj se navodi da predsednik DS Zoran Lutovac u svojoj kancelariji drži fotografiju uhapšenog Vučićevića, odnosno fotomontažu, na tviteru zapretio hapšenjem uredniku Informera i napisao da je to politički stav SzS.

Foto: Presscentar UNS

- Nisam našao sličan primer da lider jedne političke partije koji pretenduje da bude državna vlast otvoreno preti hapšenjem novinaru zato što taj novinar misli drugačije od njega ili izveštava na način na koji se tom političaru ne dopada -  rekao je Vučićević.

On je rekao da su meta Savezu za Srbiju svi koji misle drugačije i njima nepodobni mediji.

- Ne preti mi jer sam počinio krivično delo, preti mi hapšenjem jer radim svoj posao na način na koji se njemu ne sviđa. On nastavlja sa pokušajem da na velika državna vrata uvede fašizam - rekao je Vučićević.

On je naveo da je Obradović ranije upadao u RTS, da su njegove pristalice tukle novinarke Pinka, da je upadao u RIK zbog izbornih rezultata, uz tvrdnju da je reč o čoveku sa opasnim namerama i da njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno.

Urednik Informera je rekao da Obradović nije pokušao ni da se izvini za to što je napisao i dodao da se takođe nijedan od lidera Saveza za Srbiju nije ogradio od toga, što, ocenjuje on, pokazuje da je njihov plan da uvedu fašizam u Srbiju.

Jer, kako kaže, fašizam jeste kada jurite političke neistomišljenike, fizički ih istrebljujete, najevljujete zatvaranje novina, ukidanje televizija zabranjuju sve one koji ne misle kao vi.

Konstatujući da je izostala reakcija novinara koji, ovakvim situacijama treba da se drže zajedno, Vučićević je poručio da bi on bio na konferenciji za novinare da je neko kojim slučajem na isti način zapretio na primer uredniku Danas-a ili NIN-a i najavio da će se obratiti i međunarodnim novinarskim udruženjima i organizacijama i tražiti reakciju zbog pretnji Boška Obradovića.

- Mislim da se svi mi moramo ograditi od ovoga, jer ako društven prihvatljivo postane pozivanje na bilo čije hapšenje, jer misli drugačije, onda nema sreće ni za koga - rekao je Vučićević.

Vučićević je naveo da Infromer ima 105 zaposlenih i da je taj mediji u protekle dve godine platio oko 150 miliona dinara različitih poreza i više od 50 miliona dinara u prvih pet meseci.

Jedan od lidera Đilasovog Saveza za Srbiju Boško Obradović juče je na Tviteru otvoreno zapretio hapšenjem glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću!

Obradović je na ovoj društvenoj mreži zapretio Vučićeviću "da mu ne gine zatvor" kao i da je to predizborno obećanje Saveza za Srbiju?!?

Foto: printscreen Twitter

Ovo je prvi put u istoriji Srbije da jedan političar, lider opozicione stranke, jednom novinaru, glavnom uredniku dnevnih novina, preti hapšenjem i robijom samo zato što se sa njim politički ne slaže.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dimitrije

pre 4 godine

Vučičeviču, nemaš razloga za zabrinutost. Budala kao što je on NIKAD neće biti na vlasti. Isti su i oni koji mu veruju da će pobediti na izborima. U svakom narodu ima budala i nenormalnih ljudi, ali su oni kod nas naj glasniji i mnogi ih shvataju ozbiljno. Nekad se govorilo: "Ma pusti budlu" i idemo dalje.

Vuki

pre 4 godine

Srbija je zemlja paradoksa ! Samo u Srbiji jedan isti političar može da priča o slobodi medija , i da preti hapšenjem novinara !

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Obradović je napisao da iza pretnji zatvorom Vučićeviću su svi iz opozicije, što znači da on i ostali iz opozicije zatvorom prete svima koji veruju ,,Informeru'' i prete svima koji smo glasali i koji ćemo i na sledećim izborima glasati za Vučića i za ostale kandidate iz SNS. Podrška i pozdrav Draganu J. Vučićeviću, svima ostalima koji učestvuju u stvaranju svakog broja ,,Informera'' i svima koji ,,Informeru'' veruju!

Lala

pre 4 godine

Jel mu to ceo plan i program za Srbiju , sram ga bilo

Djekson

pre 4 godine

Obradovic Preti i samom sebi Muci ga tuga neka Takav sebi nemoze naci leka Jer ga nema apoteka Jedino da svrati do Kovina pa da se odomaci tamo

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija