• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. B.

29.09.2019

12:42

RUSKI AMBASADOR ALEKSANDAR BOCAN-HARČENKO UPOZORAVA: OPASNO JE, Zapad hoće da ukine RS, Bakir je samo instrument SAD i EU!

Politika

RUSKI AMBASADOR ALEKSANDAR BOCAN-HARČENKO UPOZORAVA: OPASNO JE, Zapad hoće da ukine RS, Bakir je samo instrument SAD i EU!

Podeli vest

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko tvrdi da Zapad ima pakleni plan za ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH. On kaže da je lider SDA Bakir Izetbegović 'samo instrument za postizanje tog cilja'!

Bocan-Harčenko ističe da je nedavno usvojena deklaracija SDA, koja predviđa stvaranje unitarne 'republike BiH' samo deo šireg plana međunarodne zajednice.

- Sa velikog brigom posmatramo deklaraciju SDA, jer ona predstavlja više koraka unazad i ona jeste kršenje Dejtonskog sporazuma. Plan moćnika sa Zapada jeste da stvore krizu i da onda neko u ime međunarodne zajednice istupi i ponudi nešto... I znate kako to ide, onda se kaže da je ta njihova ponuda fleksibilnija i kompromisna. A takvo rešenje bilo bi suštinski isto kao i sama deklaracija iako bi možda imalo blaži jezik. Cilj tog plana, krajnji cilj jeste ukidanje Republike Srpske - rekao je Bocan-Harčenko i dodao da zvanična Rusija veoma zabrinuta zbog ovakve situacije.

- Najvažnije je ipak da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u ovoj situaciji ostane suzdržan. Gospodin Dodik je samo govorio o nekim mogućim koracima RS u određenim slučajevima, ali zna se da je njegov osnovni cilj očuvanje mira i da sve u vezi sa Srpskom ostane u okvirima Dejtonskog sporazuma. To je i njegova obaveza kao člana Predsedništva BiH - zaključio je ruski diplomata.

Koliko su Bocan-Harčenkove tvrdnje tačne, juče je potvrdio niko drugi do sam Bakir Izetbegović, prizivajući krizu i prisustvo međunarodnog faktora.

- Bilo bi dobro da se BiH suoči sa krizom, da se u našoj državi odmere snage i da se vidi ko šta može da uradi i dokle sve to skupa seže. Mislim da će se Milorad Dodik uveriti da to ne može da uradi, da ne može da razbije BiH, da izdvoji RS i postigne više od onoga što je trenutni status Srpske. Ponekad krize donesu i nešto dobro - rekao je Izetbegović uz ocenu da entiteti, dakle i Republika Srpska "ubijaju ono što jeste suština BiH"!?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
grof01

pre 4 godine

ha ha ha Ruski ambasador kaže da je "El Bake" instrument zapada :) Pa,ovo je zapad a ne rusija i istok. A ako je bake instrument zapada onda sz Mile Laktašenko i Vučko,ruske lutke na koncu,i koje ni jedan pokret ne naprave a da rusija ne mrdne prstom! Samo je problem što je ovo ZAPAD a ne Ukrajina,i što se rusi bore za ruske interese do zadnje stope srbije ;)

Dejo

pre 4 godine

Dragi Brate Bocan Hancenko dovedite jos vise investicija u citavu Srbiju pojacajte ulaganju u vojsku Srbije.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17