• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.10.2019

16:43

IGRA SE VATROM! Ðurić: Kurti je bezbednosna pretnja stabilnosti u regionu!

Politika

IGRA SE VATROM! Ðurić: Kurti je bezbednosna pretnja stabilnosti u regionu!

Podeli vest

Patološka opsednutost Aljbina Kurtija Srbijom i Srbima predstavlja rastuću bezbednosnu pretnju stabilnosti u regionu, rekao je danas direktor Kancelarije za KIM Marko Ðurić

Očigledno je, kako kaže, da se Kurti ne zaustavlja, a njegova mržnja i šovinizam dobijaju nove manifestacije sa ciljem progona Srba sa KiM.

- Moja poruka Aljbinu Kurtiju je da ne sanja etnički čisto Kosovo, da se okane patološke fiksacije prema Srbima, da ne pokušava da nadomesti odsustvo svake politike i perspektive za sve građane na KiM mržnjom prema Srbima i Srbiji - naveo je Ðurić.

On je ocenio da politika, koju trenutno zastupa Kurti, vodi u provaliju sve stanovnike južne srpske pokrajine.

 

 


Dodao je da će Srbija znati da zaštiti svoj narod i od Aljbina Kurtija i od, kako je rekao, psihopatskih nastojanja da Srba na KiM više ne bude.

- To što neko sanja obnovu ''S S Divizije Skenderberg'' i misli da do kraja može da realizuje fašistički projekat velike Albanije, preko leđa Srba na KiM, taj film neće gledati - poručio je Ðurić.

Prema njegovim rečima, Kurti pred očima celog sveta preti miru i stabilnosti, a njegovo ponašanje ne nailazi na adekvatne osude međunarodne zajednice.

Međutm, to ne znači da Kurti neće biti sprečen u ostvarivanju svojih namera koje su veoma opasne po ceo region, rekao je Ðurić i još jednom upozorio Kurtija "da se ne igra sa vatrom".

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija