• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

23.10.2019

21:54 >> 21:56

SRBIJI DOSTA PRAZNIH OBEĆANJA, OKREĆE SE RUSIJI I KINI! I Evropski parlament je ukapirao da se Beograd ne može lagati!

Politika

SRBIJI DOSTA PRAZNIH OBEĆANJA, OKREĆE SE RUSIJI I KINI! I Evropski parlament je ukapirao da se Beograd ne može lagati!

Podeli vest

Analitički centar Evropskog parlamenta ocenjuje da je Srbija, "frustrirana sporim napretkom ka članstvu u Evropskoj uniji, otvorila prostor za bliže veze s Rusijom i Kinom", tako da se u sumnju dovodi i opšta "posvećenost Beograda evropskoj perspektivi"

Centar ocenjuje da je uprkos određenom napretku kada je u pitanju usaglašavanje sa zakonodavstvom EU u oblasti političkih kriterijuma i vladavine prava, u Srbiji primetan i porast strateškog takmičenja globalnih sila što, kako se ocenjuje u tekstu, zemlju može skrenuti sa pristupnog procesa EU.

Naglašava se da je Rusija tradicionalni geopolitički saveznik Srbije, pri čemu je Moskva obezbeđivala "diplomatsku podršku, investicije ekonomsku i vojnu pomoć", a Srbija se, zauzvrat, opirala pritisku EU da uvede sankcije Rusiji zbog agresije u Ukrajini.

Analiza namenjena za internu upotrebu i inormisanje evropskih parlamentaraca navodi da je "Brisel kritikovao odluku Srbije da potpiše trgovinski sporazum sa Evroazijskom unijom", uz konstataciju da svaki bilateralni trgovinski sporazum s trećim zemljam mora biti raskinut ulaskom Srbije u članstvo EU.

KROZ PAR DANA SRBI ĆE IMATI PRILIKU DA VIDE "NEŠTO FANTASTIČNO"! Horor za NATO i Amere biće prikazan na vežbama srpske i ruske vojske!

- Uz to, Srbija je i osnivač inicijative 16+1 između Kine i zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope. Za Kinu Srbija predstavlja ključni transportni koridor i energetsko čvorište - navodi se u analizi.

Kao "razlog za zabrinutost", analitičari Evropskog parlamenta navode i saradnju Srbije i Kine u programu za razvoj vojnih dronova.

Ocenjuje se i da je "geopolitička orjentacija Srbije sve više nejasna", uz navođenje informacija o kineskim policijskim patrolama na ulicama Beograda i stonima kamera postavljenih u okviru projekta "Bezbedni grad" koji se odvija u saradnji sa kompanijom Huavej.

(VIDEO) NATO JE SRPSKU VOJSKU SISTEMSKI "SA DOMAĆIM STRUČNJACIMA" UNIŠTAVAO, a onda su Srbi i Rusi krenuli u kontranapad - BRUTALAN!

- Nedostatak transprentnosti oko kineskih investicija stvara zabrinutost kada je u pitanju posvećenost Srbije primeni pravila konkurentnosti EU, državane pomoći i javnih nabavki - zaključuje se u analizi.

Analitičari za potrebe Evropskog parlamenta ukazuju i na činjenicu da je parlamentarna Rezolucija o Srbiji iz 2018. godine kritikovala vojnu saradnju Srbije s Rusijom i da je Srbija pozvana da se uskladi sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
karadjordjev predak

pre 4 godine

SRBIJA ,KOSOVO,VOJVODINA,SEVERNA ALBANIJA OD PROKLETIJA DOLINOM DRIMA DO MORA,CRNA GORA,HRVATSKA DO USCA NERETVE SA PELJESCEM MLJETOM I KORCULOM,BOSNA,TJ.SRPSKA PLUS JOS 30 POSTO OKO BRCKOG I U HERCEGOVINI KAO KOMPENZACIJA ZA SVE SRPSKE DELOVE U BIH,PLUS SLAVONIJA DO PAPUKA I VIROVITICE I NOVSKE KAO KOMPENZACIJA ZA REPUBLIKU SRPSKU KRAJINU I ZLOCINE U JASENOVCU.ZA TO SRBIJA TREBA DA SE BORI I TO TREBA DA IZNESE KAO SVOJU CRVENU LINIJU AMERIMA ILI NEK PLATE RATNU ODSTETU OD 3000 MILIJARDI DOLARA PA NEK PALE IZ BONDSTILA DOK JOS MOGU.RUSIJI I KINI SIROM OTVORITI SVA VRATA JER EU SRBIJI NIJE POTREBNA SRBA IMA NA OVOM PROSTORU JEDVA 8 MILIONSRBA STO JE JEDAN PROSECAN KINESKI GRAD,DAKLE SVE STO NAPRAVIMO PRODAMO KINI I RUSIJI INDIJI I JOS KOJE KOME IZ NASIH JADRANSKIH LUKA,PO BILO KOJU CENU.AKO PUKNE IMATE EMAIL,PA IZVOLTE.JOS KUCA SRPSKO SRCE!!! RUSKE BAZE NIS VRANJE SOMBOR SABAC ZAJECAR KIKINDA,? DA LI JOS NEKO SUMNJA DA NE TREBA I TO S NUKLEARNIM GLAVAMA

MilosObilic1389

pre 4 godine

Окупирана Европа ( од САД-е) гледа у СЛОБОДНУ СРБИЈУ као спас и избављење...Европа је на "вешалима", чека се само да мигранти "запале жито"... Америка ће се повући преко баре, када виде УЖАС који гази Европу и Папу са копилетом како покушава наћи спас у молитви Богу, којег су се одрекли: БОМБАРДУЈУЋИ СРБИЈУ и светиње српске ( и ХРИШЋАНСКЕ!) на Косову, да би их предали АНТИХРИСТИМА...Божија казна ће снаћи Европу, једнако као Србију 1389. за све њене грешке, политичку хипокризију, политику двоструких аршина... - и служење Сотони...!

Marcco

pre 4 godine

A što se dereš... niko normalan nije pročitao ovo tvoje od drugog reda pa na dalje.

Slobodan

pre 2 godine

Ja jesam ,malo jeste nerelno ali ne sve ima i dobrih stvari na primer sto se tiče prodaje roba.

ANNO 925

pre 4 godine

Šta vi mislite o tome da više Južni Sloveni stanu i kažu pa dobro analiza gena sada u 21veku lepo kaže da Hrvati imaju taj južnoslovenski gen u najveći odsto u Evropi! A istorija kaže Hrvati su imali prvi od svih Slovena državu i kraljevinu Hrvatsku još 925g! A vera kaže da jedino Hrvati nisu menjali veru od 7veka ni po cenu života i zato i ostali nepokoreni uz Božju i Gospinu pomoć! A pismo kaže da nam najstarije i klinasto južnoslovenko pismo glagoljicu i danas na rukavu nosi kraljica Kolinda a kod Hrvata je bilo sačuvano najviše u Evropi(kod fratra sve do 19veka)! A jezik kaže da je jedino Hrvatski opstao nepoturčen i nepogrubljen a prvi u Evropi su Hrvati imali riječnik od Fausta Vrančića još 1595g...pa da se svi mi opametimo i lepo kažemo svi smo mi HRVATI i idemo da stvorimo Hrvatsku od granice sa Italijom i Mađarskom sve do granice sa Albanijom i Grčkom sa svim južnoslovenskim-hrvatskim narodima i zašto o tome ne govori Goran Šaric i ne piše Vedrana Rudan...ljudi moji nismo u 91g?

Lala iz Banata

pre 4 godine

Уживате у читању фалсификоване хрватске "повијести"...? Врло симпатично...Зар не...? Баби мило што јој се снило...Тако и Вама...!

slobodan

pre 3 godine

pa koliko ih ima, a koliko su pokatolicili , a koliko pobili veoma zanimljiva teza??

ponosan

pre 4 godine

Analitičari za potrebe Evropskog parlamenta ukazuju i na činjenicu da je parlamentarna Rezolucija o Srbiji iz 2018. godine kritikovala vojnu saradnju Srbije s Rusijom i da je Srbija pozvana da se uskladi sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU. - Draga evropo, nije Srbija nicija kolonija niti punopravan clan EU da mora da radi sta joj vi naredite. Slovenija je clanica EU pa nije uvela sankcije Rusiji, posluje sa njima isto kao i Srbija, cela EU uvozi ruski gas a vi konstantno udarate po Srbiji. Cekajuci mrvice sa vaseg stola srpski narod bi izumro, ovako ce bar da zivi i da se siri. Ne mozete vi Srbiji braniti da saradjuje sa ostalim delovima sveta a istovremeno joj otimate 17% teritorije. Ne ide to, nisu Srbi glupi vide koju igru igrate.

Dragan

pre 4 godine

Evropa je trula jabuka. Pa ne bi Britanci iz nje bezali glavom-bez-obzira. Oni vide Grcku razapetu na krstu, a i ove nevidjene brutalnotsi prema Kataloncima; vide da su Italija i Spanija bankrot, a i svesni su o ovima kao sto su Portugal, Rumunija, Bugarska ili Balticke mini-drzavice ne vredi trositi reci. Sve je njih sahranila EU. Nase je mesto tamo gde je oduvek i bilo, a to je na strani gde izlazi sunce; sa nasom pravoslavnom bracom Rusima i nasim istinskim prijateljema u Kini. To je jedina politika koja moze da nas spase od sigurne propasti.

Vlado

pre 4 godine

Neverovatno koliko u EU parlamentu ima licemera i lažova. Pa nismo mi, ludi da prekinemo odnose sa Rusijom i Kinom a oni su nam jedini iskreni prijatelji. U EU Srbija neće ući NIKADA, jer da je EU htela mi bi smo odavno bili u EU po hitnom postupku, kao sve istočno EU zemlje a naročiti Rumunija, Bugarska i Baltičke zemlje, koje ni danas ne ispunjavaju sve EU kriterijume. Ameri su naterali EU da ih primi, da bi razmestili svoje rakete na granici sa Rusijom i tako postali topovsko meso. Ako bi smo prekinuli odnose sa Rusijom i Kinom, bili bi smo ucenjivani na svakom koraku. Uostalom, svakome ko ima gram mozga je jasno, da su to veliki LAŽOVI, što se vidi naročito na primeru Makedonije, koja se odrekla čak i svog imena i šta je dobila? ...!!!

nik romanov

pre 4 godine

izraela nebi bilo da nije nabavio atomsku bombu na vreme,i arapi ga zaobilaze,,tako i srbija,,nece je ostaviti na miru dok se ne osigura sa nuklearnim arsenalom,

aca

pre 3 godine

Licemeri! Znači ako oni odluče da saradjuju sa kinom to je uredu a svi ostali moraju da pitaju! U čemu je razlika političkih ucena svejedno nam je ko će nas ucenjivati Kina ili Evropa koja nam je otela deo teritorije. DEMOKRATIJA JE SLOBODA S KIM ĆEŠ TRGOVATI RADITI I DRUŽITI SE !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija