• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

24.10.2019

19:54

S-400 IM JE TRN U OKU! ZAPADNI MEDIJI PUCAJU OD MUKE! Rusija pomaže savezniku Srbiji, BALKANSKE ZEMLJE ZABRINUTE!

Politika

S-400 IM JE TRN U OKU! ZAPADNI MEDIJI PUCAJU OD MUKE! Rusija pomaže savezniku Srbiji, BALKANSKE ZEMLJE ZABRINUTE!

Podeli vest

Zapadne agencije izvestile su danas o dopremanju sistema vazdušne odbrane iz Rusije u Srbiju radi učešća u vojnoj vežbi, a Rojters u tome vidi naglašeno nastojanje Moskve da na svojoj strani zadrži svog tradicionalnog saveznika u vreme kada Beograd razvija veze sa NATO i EU

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će to biti prvi put da će sofisticirani divizion raketnog sistema S-400, zajedno sa baterijom "Pancir S" učestvovati u jednoj vojnoj vežbi u inostranstvu, napominje Rojters i ocenjuje da se Rusija bori da zadrži Srbiju u okvirima svoje sfere geopolitičkog uticaja.

Foto: printscreen

Ističe i da su dve zemlje ojačale obaveštajnu saradnju i prenosi da je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin nedavno rekao da Rusija i Srbija sprovode složene zajedničke operacije radi zaštite njihovih spoljnih interesa.

 

 

Britanska agencija navodi i da se Srbija oslanja na Rusiju po pitanju KiM, da snadbevanje naše zemlje prirodnim gasom zavisi od Rusije, kao i da većinsko vlasništvo u "Naftnoj industriji Srbije" ima ruski Gazprom.

Rojters tvrdi i da su vežbe počele u sredu, ali da su objavljene tek u četvrtak.

Američka agencija AP je, takođe, izvestila o dopremanju najsavremenijih sistema vazdušne odbrane iz Rusije u Srbiju, ističući da Moskva pomaže svom savezniku Srbiji da ojača vojsku što, kako ocenjuje, povećava zabrinutost među balkanskim zemljama.

Foto: Fotoilustracija

Prenosi i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će sistem S-400 biti vraćen Rusiji posle vežbi, ali da je Srbija naručila Pancir.

Podsećajući na ratove u Jugoslaviji 1990-ih, AP napominje da je Srbija, koju opisuje kao "jedinog ruskog saveznika u regionu uprkos proklamovanom cilju pridruživanja EU", već dobila od Rusije šest borbenih aviona MiG-29 i da očekuje isporuku jurišnih i transportnih helikoptera iz Rusije do kraja godine.

 

 

Ukazuje i na obećanje Beograda da se neće pridruživati NATO i da je odbio da se priključi sankcijama protiv Rusije, koje su uvedene zbog Ukrajine.

AP napominje i da su ruske rakete, na putu ka Srbiji, morale da prelete preko vazdušnog prostora susednih država članica NATO što će, smatra agencija, verovatno pokretnuti pitanja u NATO-u.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dmitar

pre 4 godine

Srbi samo napred sa braćom Rusima i nema bojazni za nas

sinisa

pre 4 godine

Zasto toliko kuka zapad i mi smo kukali kada su nas bombardovali i ubijali bez ikakvog razloga.Normalno je da su Rusi nasa prava braca i u cemu je tu problem,druzicemo se sa onim koji nas nikada nisu bombardovali.

Milan

pre 4 godine

Већ месецима ово читам и слушам у скоро свим медијима у Србији:"трн у оку"...где сте то видели и чули?Каже се,ако баш хоћете,ТРУН у оку а не трн.Трн може бити у табану,дупету и тако даље....

Mile lala

pre 4 godine

Е сад никако Руси не би требало да врате ове системе у Русију. Напротив, требало би да пошаљу једно 2 до 3 хиљаде ракета, тако да САДистима и НАТО фашистима утрну зуби кад помисле да нападну Србију. А Србија што хитније да ангажује своје научно техничке снаге које ће проучити, унапредити п произвести бољу радарску и ракетну технику. Ово је велика шанса за драстичан технолошки скок у Србији. Смрт фашизму, слобода народу.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija