• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik Srbija

25.10.2019

14:45

BRAĆO SRBI, VI STE POD RUSKIM KIŠOBRANOM! General Lipovoj ZAGRMEO: Rusija vedri i oblači Balkanom, zaštitićemo interese Srbije!

Politika

BRAĆO SRBI, VI STE POD RUSKIM KIŠOBRANOM! General Lipovoj ZAGRMEO: Rusija vedri i oblači Balkanom, zaštitićemo interese Srbije!

Podeli vest

Srbija je saveznik Moskve na Balkanu i neutralna država, zbog čega joj je potrebna stalna zaštita, posebno jer je okružena vazdušnim bazama NATO-a, ocenio je ruski general-major Sergej Lipovoj

- Vojna saradnja Rusije i Srbije je prilično produktivna, snabdevamo Srbiju našim udarnim helikopterima Mi-35M, transportnim helikopterima Mi-17V5, tenkovima T-72, oklopnim izviđačkim vozilima BRDM-2MS i avionima MiG-29. Beograd je više puta ukazivao na moguću kupovinu raketnih sistema ’Pancir‘ i S-400 - rekao je general-major Sergej Lipovoj za „Rosisku gazetu“ povodom vojne vežbe „Slovenski štit 2019“, u kojima učestvuju jedinice protivvazduhoplovnog raketnog kompleksa S-400 i kompleksa „Pancir-S“ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

 

 

On je podsetio da je Srbija verni saveznik Rusije na Balkanu, jer nije ušla u NATO i jer je odbila da podrži sankcije protiv Moskve.

- Ona nije u Alijansi, a taj status zahteva stalnu zaštitu, posebno jer je Srbija bukvalno okružena NATO bazama u Rumuniji, Mađarskoj, Italiji, Bosni i Bugarskoj. Pored toga, ne zaboravimo na kosovske separatiste koji redovno vrše provokacije protiv Srba i pridruživanje susedne Crne Gore NATO-u - primetio je general.

(VIDEO/FOTO) EKSKLUZIVNO! PRVE FOTOGRAFIJE MOĆNOG S 400 I PANCIRA S NA VOJNOJ VEŽBI U BATAJNICI!

 

Kako je naveo Lipovoj, važno je da se jasno pokaže da je Srbija pod ruskom zaštitom, što znači da nijedno pitanje na Balkanu neće biti rešeno bez Rusije, dodao je general Lipovoj.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SILA

pre 4 godine

PancerS će na kraju Rusi možda ostaviti-prodati Srbiji a onda će biti super zabavno i veselo ako hrvati stvarno kupe F16 one sa kojima su izraelski avioni u Srbiji uništili dva ta PancerS-a da nisu stigli niti da mrdnu. Za S400 Srbija sigurno nema pare. A šta Srbiji to vredi kad nema narod za svoj dom spreman da ga brani a imala je petu silu u Evropi dok je napadala komšije i šta je postigla na kraju sem šta je Albancima dala Kosovo i obeležena sa genocidom za buduće ratove?

Net

pre 4 godine

Svetska novinarska agencija AP-Asošijeted Pres, pokazala video za čudo od naoružanja, koje su hrvati uzeli srbima, kad su ih zarobili, ceo Krajiški korpus 6000vojnika koji im potpisao, predaju u Glini za kraj rata... CROATIA: CROATS SHOW OFF SPOILS OF WAR-Youtube www.youtube.com/watch?v=o3fV6_WqNqw

Ahmet

pre 4 godine

Gde su pare za deonice Lukoila .. BRACO ruska .. napacena .. lazovska ...

Vecko

pre 4 godine

Da budemo iskreni 2 diviziona Pancir S ne mogu da zaštite Srbiju niti 3-4 diviziona Buk M2 (koji koštaju koliko i divizion S-400). Srbiji treba divizion S-400 i 3-4 diviziona Pancir SM, to je mnogo jeftinije nego kupovati jeftinije sisteme srednjeg dometa da bi se nekome dodvorili. Treba ući u priču kreditiranja od strane ruske strane

del

pre 4 godine

Ja nista nerazumem zar mi ni smo dobili s400 na poklon od Rusije?! KAko sad to da moramo da ga vratimo posle vezbe Vucicu klekni i zamoli da nam poklone, da napravimo jedan miting podrske i da uputimo molbu Velikom Putinu!

Marko

pre 4 godine

Tako je braco Rusi.Srbija Rusija i Kina za mir u svetu

RosaLux

pre 4 godine

Hvala bogu da smo pod ruskim kišobranom, dosta nam je imperijalista otimača sa Zapada!!!

LakiUrosch

pre 4 godine

Gde ste bili 99-e.........!!Uvek ste gledali samo sebe!!!

sasa

pre 4 godine

Tooooo.... Najzad. I sad referendum o pripajanju rusiji. I tek onda skace natalitet u srbiji. Ah te ruskinje bas divne zene haha

MilosObilic1389

pre 4 godine

Србија је моћна јер је БОГ на нашој страни...То знају и челници НАТО, зато здушно раде да нас приволе у НАТО...Једино би тада имали неке шансе против Русије и Кине...без Србије...Губе рат, то знају њихови врхунски војни аналитичари у НАТО-у ( они што верују и знају да БОГ сигурно постоји...!)

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija