• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Babić

11.11.2019

19:29

KURTI U TIRANI PRAVI 'VELIKU ALBANIJU'! Nova strašna šiptarska provokacija!

Politika

KURTI U TIRANI PRAVI 'VELIKU ALBANIJU'! Nova strašna šiptarska provokacija!

Podeli vest

Kandidat za novog 'premijera' lažne države Kosovo Aljbin Kurti organizuje marš u u slavu 'velike Albanije' usred Tirane!

Kako je najavio njegov pokret 'Samoopredeljenje', Kurti će u ovom gradu 28. novembra, na 'dan albanske zastave', učestvovati u 'Maršu za jedinstvo'.

Nacistički recept

Povorka će se kretati od spomenika Skenderbegu do postamenta podignutog u čast ubijenog komandanta terorističke OVK, ratnog zločinca Adema Jašarija.

"Albanci nemaju luksuz da 28. novembar vide samo kao praznik, 28. novembar je neispunjeni projekat. Tog dana je sećanje na Deklaraciju nezavisnosti za ujedinjenu i prosperitetnu Albaniju, za koju su nacionalni heroji dali sve. Ali Albanija danas nije uspešna, Albanci nisu ujedinjeni. Stoga je 28. novembar životni projekat, koji poziva na društvene, ekonomske i političke promene, na veću sigurnost i na društveni napredak", saopštilo je 'Samoopredeljenje'.

MAKRON ĆE POGURATI "MALI ŠENGEN"! Milivojević: Vučić će od francuskog predsednika dobiti tri vrste podrške

Foto: Informer DN

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev ocenio da je najavljeni marš "prst u oko čitavom miroljubivom svetu i šamar svim pacifistima u demokratskoj Evropi".
- To će biti parada povampirenja mračne prošlosti, a Kurti na ovaj način, po sistemu kuvanja žabe, priprema međunarodnu javnost na nasilnu prekompoziciju Zapadnog Balkana. Svima mora biti jasno da zastava Albanije, pod kojom Kurti prima strane diplomate, nije dekorativni predmet, već simbol velikoalbanske ideologije, čiji cilj može biti ostvaren samo ratom i krvoprolićem. Kurti, poput nacista tridesetih, korak po korak priprema javnost na predstojeće događaje, koristeći ravnodušnost i ambivalentnost međunarodnih centara moći. Kurtiju i njegovom fašističkom projektu mora se odlučno stati na put dok ne bude prekasno - ukazao je Kozarev.

USTAŠE ZABRANILE SNIMANJE FILMA O JASENOVCU! E, TO VAM JE SLOBODARSKA EU! Glumci SE PLAŠE da igraju u ovom ostvarenju, a PROZAPADNI MEDIJI U SRBIJI IZVRĆU PRIČU!

Srbijo, reaguj...

Osuda najavljenog velikoalbanskog marša stigla je i od Srpske liste, koja nastojanje da se pod vođstvom Aljbina Kurtija ponovo uspostavi 'velika Albanija' vidi kao najdirektnije ugrožavanje mira.
- Pozivamo međunarodne predstavnike koji su nam delili lekcije kako smo previše okrenuti ka Beogradu da sada javno kažu da li je ovo ponašanje primereno i da li je Albancima dozvoljeno sve, a Srbima namenjena uloga podanika. Ujedno zahtevamo od naše države Srbije da u međunarodnim krugovima predoči najavu ovakvih poteza kojima se ugrožava krhki mir na Balkanu, a srpski bezbednosni aparat da pažljivo motri na razvoj situacije - zaključili su iz Srpske liste.

Vulin: Kurti, mogli bi i Srbi da se pobune!

Ministar odbrane i lider PS Aleksandar Vulin ocenio je juče da Kurti svojim pokušajima da podeli Srbe na KiM i da pronađe među njima one kojima je Tirana bliža od Beograda mnogo rizikuje.
- Rizikuje ne samo da Srbi napuste institucije Prištine već i da se otvoreno pobune. Priština uz zemlje koje su priznale Kosovo traži da Srbi prestanu da slušaju Beograd. Neka paze šta žele jer im se želja može ispuniti. Ako Srbi budu odlučivali bez Beograda, teško da će na severu biti ijednog kosovskog policajca - upozorio je Vulin.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ratnja Šteta

pre 4 godine

Jedini koji su uspeli da izvuku nešto ratne odštete su Hrvati! Tako šta su po Ženevskoj konvenciji o ratovanju ne oteli nego konfeskovali srpsku imovinu(stanove i hotele i odmarališta) u vrednosti od 3,4 mlrd.E a imali su štetu kažu oko 80mlrd.E! Srbi su zbog toga tužili RH na svim sudovima koji postoje pa i na najviši u Strazburi i sve su tužbe izgubili... Novosti.rs Strazbur odbio tužbe Srba prognanih iz Hrvatske!

Kontra

pre 4 godine

Znači svi su Srbi podržavali Putina kad je radio veliku Rusiju i uzeo Krim sa 90% Rusa i posje zauzeo Donjeck i Lugansk a sada niko neće da podržava ovog Kuratija da stvara Veliku Albaniju sa 95% Albanaca na Kosovo?

Srba

pre 4 godine

Davno sam napisao da je 50% mojih Srba sklono izdaji, izvinjavam se 50% mojih Srba nije sklono izdaji, za Vladu i predsednistvo kazite vi ostali!?

Asim

pre 4 godine

Nismo siptari vec albanci stvarali smo veliku albaniju DA i velila albanija postoji davno samo vi ste toliko slepi da niste videli

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija