• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.11.2019

15:06

TO ŠTO VI NE RAZUMETE, SHVATA DETE U PRVOM RAZREDU! Vučić oštro odgovorio na neosnovane kritike opozicije u vezi sa inicijativom "mali šengen"!

Politika

TO ŠTO VI NE RAZUMETE, SHVATA DETE U PRVOM RAZREDU! Vučić oštro odgovorio na neosnovane kritike opozicije u vezi sa inicijativom "mali šengen"!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić odbacio je danas kritike dela javnosti i opozicije na icijativu "mali šengen", navodeći da Srbija ima suficit u trgovini sa svim zemljama u okruženju, osim sa Mađarskom, i da su otvorena tržišta potrebna, kako bi srpska ekonomija bila što jača

 

Odgovarajući na kritike dela opozicije i javnosti povodom "malog Šengena", između ostalog i na to da mu je više stalo do albanskih proizvođača, koje je pomenuo na konferenciji u Ohridu, Vučić je rekao da se bori za srpske interese i građane i istakao da Srbija, otkad je on predsednik, ima suficit sa svim zemaljama u regionu, osim sa Mađarskom.

- Imamo suficit sa svima u regionu, sa Rumunijom, Bugarskom, sa svim zemaljama bivše Jugoslavije, što nikada ranije nije bio slučaj. Suficit u trgovini sa Hrvatskom i Slovenijom, ogroman suficit sa BiH, Severnom Makedonijom i Albanijom... - rekao je Vučić i dodao:

- Srbija ima suficit i sa Hrvatskom i sa Slovenijom. Ja o tome ne pričam nigde. Srpski političari, sem onih u opoziciji, to razumeju. Prodavaćemo sve što napravimo mnogo više svima drugima - kazao je predsednik Vučić kometarišući rezultate dvodnevnog sastanaka u Ohridu gde je dogovoren "Mali šengen", koji podrazumeva slobodan protok ljudi i robe u regionu.

On se upitao zašto delu opozicije i javnosti smeta ideja o otvaranju granica u regionu, ocenjujući da prednosti razume i dete u prvom razredu osnovne škole.

- Šta mislite - kome slobodno tržište i kretanje ljudi, robe i kapitala najviše odgovara? Da ništa ne znate, svako bi to razumeo sem srpskih političara u opoziciji... Da li je moguće da je neko toliko glup i da ne razume ekonomiju, da ovo morate da mu crtate ili da je toliko zlonameran? - rekao je Vučić.

Komentarišući ocene da je i inicijativa "mali Šengen" "puzajuće priznanje Kosova", Vučić je rekao da tu priču sluša već sedam godina i da ne želi više da podseća svoje prethodnike šta su oni radili 1999. godine, 2004, 2008. godine...

- Ako vam je cilj da nemamo trgovinu, da imamo deficit sa svima, zatvorite se, napravite privredu koja ne može ništa da uradi. Nama treba otvorenost, jer hoćemo da budemo najsnažniji - rekao je Vučić.

On je upitao šta tačno pojedincima smeta u inicijativi - brza traka za kamione, izvoz keksa ili čokolade, prelazak granice sa ličnom kartom...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Samo oštro sa opozicijom ! Oni nisu ni išli u skolu !

pre 4 godine

Lane,pogledaj šta kaže srbijanac Velja Ilić?Pogledaj rezultate poslednjih beogradskih izbora?SNS nema podršku ni 25% podrške ukupnog broja svih glasača!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija