• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.11.2019

15:41

TAČI TRAŽIO MEĐUSOBNO PRIZNANJE, VUČIĆ MU ODGOVORIO: "SRBIJU SU SVI PRIZNALI"! Evo šta se dešavalo na sastanku kod Makrona

Politika

TAČI TRAŽIO MEĐUSOBNO PRIZNANJE, VUČIĆ MU ODGOVORIO: "SRBIJU SU SVI PRIZNALI"! Evo šta se dešavalo na sastanku kod Makrona

Podeli vest

Iznenadni sastanak francuskog predsednika Emanuela Makrona, srpskog predsednika Aleksandra Vučića i predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija završen je bez konkretnijeg epiloga kad je reč o nastavku dijaloga. Kako se nezvanično saznaje, Makronova ideja bila je da pokuša da utiče na obe strane da se vrate za pregovarački sto i da probaju da dođu do kompromisnog rešenja

Vučić je bio otvoren i pred Makronom je rekao da ga, inače, uopšte ne zanima da li Kosovo priznaje Srbiju, jer je Srbija već priznata zemlja od svih zemalja sveta.

On je tako odgovorio na to što je Tači govorio na sastanku, odnosno na spremnost Prištine "da nastavi dijalog, zarad postizanja sporazuma, koji bi podrazumevao međusobno priznanje dve strane".

Srpski predsednik je rekao i da predstavnici prištinskih vlasti ni do sada nisu poštovali dogovore koji su postignuti, i da zbog toga ne veruje da će drugačije biti kada su posredi budući razgovori.

- Predsednik Srbije je rekao Tačiju da imamo još deset zemalja koje čekaju da donesu odluku o povlačenju priznanja, jer pokret nezavisnih i slobodnih zemalja u svetu je jači i veći iz dana u dan - navodi izvor "Blica".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija