• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.11.2019

10:50

KOSOVO NEĆE POSTATI ČLANICA UNESKO - SRBIJA ĆE SE IZBORITI ZA SVOJE INTERESE! Vučić: Pećka patrijaršija, Bogorodica Ljeviška i Gračanica su srpsko blago!

Politika

KOSOVO NEĆE POSTATI ČLANICA UNESKO - SRBIJA ĆE SE IZBORITI ZA SVOJE INTERESE! Vučić: Pećka patrijaršija, Bogorodica Ljeviška i Gračanica su srpsko blago!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon obraćanja na 40. zasedanju Generalne konferencije Unesko u Parizu da takozvano Kosovo neće postati članica te organizacije i da će Srbija umeti da se izbori za svoje interese

Vučić je istakao da je Unesko ponovo organizacija koju svi poštuju.

- Mi u Srbiji znamo da je UNESKO za nas najznačajniji oko zaštite srpskih spomenika na KiM. A i na tome sam i insistirao. Tražili smo da još jednom upozorimo na naša četiri dragulja zaštite južno od Ibra: Pećku patrijaršiju, Bogorodicu Ljevišku i Granačanicu - rekao je Vučić.

- Imamo dobre odnose sa Unesko i ne postoji nikakva doza straha da bi neko mogao da naruši poredak u kojem su članice Unesko samo međunarodno priznate zemlje. To znači da sam uveren da Kosovo ne može da postane članica Unesko i da će Srbija u ovoj veoma značajnoj organizaciji uvek uspeti da u budućnosti odbrani svoje interese - rekao je Vučić.

- Očigledno je da Francuska želi rešavanje kosovskog čvora i da su bilateralani odnosi Srbije sa Francuskom dobri - rekao je Vučić i dodao da raste broj francuskih kompanija u Srbiji.

- Mi smo uvek govorili da je EU za nas u redu kao posrednik, nismo nikada pravili probleme i nismo njih okrivljavali za naše balkanske neuspehe - dodao je Vučić.

On je istakao da su razgovori sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom za Srbiju od velikog značaja.

- Uputili smo naše molbe i pitanja i verujem da, ako ništa drugo, bar znamo kakav je raspored i kada možemo da očekujemo određene informacije i neka pomeranja u okvirima EU. Kada govorim o pomeranjima ne mislim na promenu stavova, već o ustanovljavanju nove metodologije o kojoj je Makron govorio - rekao je on.

Predsednik Srbije je naveo i da su bilateralni odnosi sa Francuskom danas dobri, da raste trgovinska razmena, prisustvo francuskih kompanija u Srbiji, kao i broj zaposlenih u tim kompanijama u našoj zemlji.

Zahvalio je Makronu na iskrenom gostprimstvu.

- Srbija je imala veliku čast i ponosan sam na to što sam mogao da predstavljam zemlju koja je dobila takvu podršku i naišla na takvo gostoprimstvo francuskog domaćina, predsednika Makrona - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija