• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

14.11.2019

14:55

(VIDEO) NATO I AMERI ĆE TEK SAD POPI*DETI! RUSI I SRBI VEŽBAĆE NA PANCIRIMA, S-400, BUKOVIMA SVAKE GODINE, ali će ubuduće rušiti stvarne mete!

Politika

(VIDEO) NATO I AMERI ĆE TEK SAD POPI*DETI! RUSI I SRBI VEŽBAĆE NA PANCIRIMA, S-400, BUKOVIMA SVAKE GODINE, ali će ubuduće rušiti stvarne mete!

Podeli vest

Zajedničke vojne vežbe protivvazdušnih snaga Rusije i Srbije biće održavane na godišnjem nivou, rekao je Juri Grehov, komandant snaga PRO i PVO za radio "Eho Moskve"

Planiramo da izvodimo vežbe godišnje, odnosno, jednu godinu u Rusiji, jednu godinu u Srbiji. Sledeće godine planiramo da izvodimo vežbe ne samo sa PVO sistemima na zemaljskim ciljevima, već i sa PVO sistemima na stvarnim metama, koje ćemo doneti sa sabom, te ćemo ih i lansirati, rekao je Grehov. 

Rusko-srpska vežba sa PVO sistemima S-400 i Pancir S je održana prvi put i sastojala se od dve faze. Prva faza je održana u septembru ove godine u bazi Centra za borbenu obuku i borbenu upotrebu ruskih vazduhoplovnih snaga u Astrahanjskoj oblasti. 

Druga faza održana je od 23. do 29. oktobra 2019. godine u vazduhoplovnoj bazi "Batajnica" i vojnom poligonu Pasuljanske livade u Srbiji.  Ovo je bila prva vežba da su PVO sistemi S-400 dopremljeni u neku drugu zemlju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 4 godine

Vucko ti si kralj majke mi ja te obozvam :D.Nastavi samo tako da peglas i nerviras one majmune ; ).Ti si im kao novinar rak rana

Bigserb

pre 4 godine

Obarace prave mete? Ciji ce to avioni biti? Ruski ili ce zamoliti neku NATO clanicu da im se prikljuci u vezbi sa svojom avijacijom? ????

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija