• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

17.11.2019

19:00

OPAAA, MILOGORCI, ŠTA ĆETE SAD?! Kurti najavio svoj PRVI POTEZ kad postane premijer, CRNA GORA U ŠOKU!

Politika

OPAAA, MILOGORCI, ŠTA ĆETE SAD?! Kurti najavio svoj PRVI POTEZ kad postane premijer, CRNA GORA U ŠOKU!

Podeli vest

Kandidat za premijera privremenih institucija Kosova Aljbin Kurti poručio je da su odnosi Kosova sa Crnom Gorom veoma dobri, i da Priština ceni stav Crne Gore kada je reč o nezavisnosti Kosova, kao i podršku CG za integraciju tzv. Kosova u međunarodne institucije. Ipak, to ne znači da se neće zalagati za novu demarkaciju granice sa Crnom Gorom

Umesto demarkacije granice sa Crnom Gorom, postavili smo novu granicu, sa kojom je Kosovo izgubilo 8.200 hektara zemlje.

- Grešku je napravila naša komisija, koja, umesto da se oslonila na geografske mape i granice obe federalne jedinice iz Ustava Jugoslavije 1974. godine, ona je u obzir uzela samo katastarske knjige, pri čemu je teret dokazivanja pao isključivo na našu stranu. Time je Kosovu učinjena velika šteta - kazao je Aljbin Kurti.

SRBIJA NIKADA NEĆE POPUSTI POD PRETNJAMA NEPRIJATELJA! Ðurić: Kurti predstavlja opasnost za stabilnost regiona

Lider Pokreta Samoopredeljenje je poručio da veruje u razumevanje Crne Gore po pitanju demarkacije granice sa takozvanim Kosovom.

- Čim preuzmem dužnost novog premijera, želim da se sastanem sa predsednikom Vlade Crne Gore i sa vlastima u Podgorici, i da vidim šta se može uraditi. Razmotrićemo mogućnosti i potruditi se da u ovom dogovoru ne bude gubitnika. Verujem da ću naići na razumevanje druge strane. Uostalom, imamo sporazum između predsednika Tačija i Filipa Vujanovića od 16. februara 2018. godine o korekciji demarkacije, koji nam u tome može pomoći - saopštio je Kurti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mili

pre 4 godine

Kako šta će sada pa ništa jer su NATO i nije ih briga. A logično da on pokušava da menja granice pre negoli i CG uđe u EU jer je ona na redu da onda postavlja uslove Srbiji...

Lala od Banata

pre 4 godine

Gospodine Kurt-a ili i molim Vas da vratite granice pre ustava iz 1974.godine jer to su prave granice izmedju republika i pokrajina. Taj vas stav bi bio vrlo pozitivno ocenjen u ovdasnjoj javnosti. Jos kada bi i Hrvati vratili granice na stanje pre drugog rata : Eto sve bi bilo kako tereba.

Rukfaš

pre 4 godine

Žao mi je... ali vi ne možete naprijed. Žao mi je... ali vi ste u živom blatu. Zamislite... vi jedva čekate da neko ima problem. Da je nekome loše. Da se kod nekoga desi nesreća. Gleda to neko odozgo.

Jole

pre 4 godine

a možda još niste shvatili vi Srbi, koliko vam oteše Albanci zemlje? jel se slobodno šetate svetom srpskom zemljom? no bolje gledajte i to što vam je ostalo da vam ne otmu albanci, bugari, mađari...

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 4 godine

Svi se oni pozivaju - oslanjaju - traze granice po ustavu iz 74. godine a svi su rusili tu drzavu i taj ustav. Ali ako se Albanci pozivaju na nekakve granice i ustav , onda oni nemaju sta traziti kao samostalna drzava. Vec u sastavu Srbije.

Crnogorac

pre 4 godine

Evo od soka ne mozemo da spavamo... Hahaha 82 kvadratna km su otisla nepovratno Crnoj Gori, radi se o pojasu sirine dva km i duzine 41 km, to je ratifikovano i stupilo na snagu, nema vracanja. Korekcija se odnosi samo na pristupacnost obiljezavanja granice po principu metar za metar kako je i navedeno u sporazumu Vujanovic Taci. A posto smo u natou, jaci kaci, ne pomaze ni taci...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija