• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

28.11.2019

17:19

VUČIĆU, PRIPAZI, ZNAMO ŠTA RADIŠ SA RUSIMA! Ameri ODLEPILI zbog prijateljstva Srbije i Rusije: ZAPAD MORA DA REAGUJE! PRESTANITE DA MOLITE SRPSKOG PREDSEDNIKA!

Politika

VUČIĆU, PRIPAZI, ZNAMO ŠTA RADIŠ SA RUSIMA! Ameri ODLEPILI zbog prijateljstva Srbije i Rusije: ZAPAD MORA DA REAGUJE! PRESTANITE DA MOLITE SRPSKOG PREDSEDNIKA!

Podeli vest

Predavač na Univerizetu Džons Hopkins u Vašingtonu Edvard Džozef smatra da izveštaj Pentagona o tome da je Srbija intenzivirala saradnju s Rusijom od kada je na vlasti Srpska napredna stranka pokazuje da se "odnos Zapada prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću mora promeniti", posebno, kako navodi, zbog saradnje s ruskim obaveštajnim službama

Po njegovom mišljenju, izveštaj je veoma značajan zato što "zvanično potvrđuje ono u šta se oduvek sumnjalo", a to je, kaže, da Srbija intenzivira vojnu saradnju sa Rusijom, "dok istovremeno na unutrašnjem planu nazaduje u sprovođenju reformi i demokratizacije, i navodno pokušava da reši pitanje Kosova".

Dodaje da Zapad zna da "Rusija nema nikakvog interesa da kosovsko pitanje bude rešeno”.

- Znamo za poklonjene MIG-ove i druge oblike saradnje, ali činjenica da je to ozvaničeno je važna i sugeriše da je veza simbiotička, odnosno da koristi i Srbiji i Rusiji. Takođe, dovodi u pitanje iskrenost predsednika Aleksandra Vučića, kada kaže da je zainteresovan za članstvo u EU - navodi Džozef u intervjuu za Glas Amerike.

On tvrdi da je izveštaj upozorenje diplomatama koje razgovaraju s predsednikom Vučićem da "pripaze koliko on sarađuje sa Rusijom jer se sada zna da je vlada SAD u potpunosti svesna koliko je duboka i rasprostranjena ta saradnja”.

PROCUREO IZVEŠTAJ PENTAGONA O SRBIJI! SAMO BEOGRAD SA MOSKVOM IMA ZAJEDNIČKE VOJNE VEŽBE I OBAVEŠTAJNU SARADNJU! Preostali na Balkanu su pod kontrolom NATO i SAD!



Saradnja sa ruskim obaveštajnim službama je, po njegovom mišljenju, signal koji se ne sme ignorisati.

- Kad jednom uđete u polje špijunaže i saradnje u toj sferi - to je totalno nekompatibilno sa Zapadom i Evropskom unijom. Jednostavno, ne može se tolerisati i diplomate to ne smeju da ignorišu - rekao je Džozef.

On kaže da Zapad mora mnogo otvorenije da razgovara s Vučićem i da treba prestane da ga, kako navodi, moli da nađe rešenje za Kosovo i da se na neki način kompenzuje za to.

AMERIMA OSTALA TRI MESECA DA ZAUSTAVE SRBIJU I PUTINA! Vašington će nas proglasiti za "vojnu opasnost" po SAD!

 

Niko ne treba da razmišlja o kompenzaciji za lidera koji ima tako široku saradnju s neprijateljem kao što je Moskva i koji ide protiv sopstvenih građana i ukida im slobode koje im pripadaju - navodi američki analitičar.

Radio Slobodna Evropa objavila je juče izveštaj Pentagona u kojem se ocenjuje da je Srbija najpopustljivije okruženje na Zapadnom Balkanu Srbija kada je reč o ruskom uticaju i konstatuje da je saradnja SAD sa našom zemljom u oblasti odbrane i dalje komplikovana zbog težnji Srbije da ostane vojno neutralna i da ne pristupa vojnim savezima.

U izveštaju se navodi i da su bilateralni odnosi Srbije i Rusije bili na znatno nižem nivou pre dolaska na vlast Srpske napredne stranke, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem 2012. godine.

 

NATO PRITISNUO MAKRONA, ON ODMAH LEGAO NA RUDU! Pariz ipak odbio Putinov predlog o raketama!

 

Tvrde se i da je Rusija, kako bi se suprotstavila međunarodnoj izolaciji koja je usledila nakon pripajanja Krima 2014. godine, počela da pokazuje veće interesovanje za razvoj vojne saradnje sa Srbijom.

Kada je reč o kupovini naoružanja i opreme, navodi se da je od 2012. godine jedino Srbija na Zapadnom Balkanu nabavljala rusko naoružanje i opremu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sinisa

pre 4 godine

Zapadnjaci mogu samo da crknu od muke jer niko nema takvo prijateljstvo kao sto ga ima Srbija sa Rusijom.To su dva bratska naroda iste krvne grupe zato nemoj da se trude da ce nesto uspeti da nas razdvoje jer nikada im se taj san nece ostvariti.Zivela SRBIJA i bratska RUSIJA....

Sumadinac

pre 4 godine

Ma kosi bre ti da nam komandujes od pocetka 90 godina pa do danas vi ste nam unistili sve zivo oteli teritorije pobili neduzan narod, zatrovali sa Uranijom unistili infra strikturu ma dokle vise Ameri gledajte vasa posla ostavite jednom ovaj Svet na miru vi ste unistili celu planetu sa vasom ratnom demokratijom.

Rade

pre 4 godine

Ameri, to vam je samo još i ostalo, da lajete i režite kao besni psi, i to po strani. Ništa drugo ne možete više, nigde i nikome. Shvatite da je vaše prošlo, nema više i tačka. Možete samo da budete uništeni i kraj ! ! ! ! ! ! ! ! !

duca

pre 4 godine

Gospodine Predsednice!Mislim da delim misljenje vecine gradjana.Samo napred u razvijanju sto boljih odnosa sa predsednikom Putinom i Rusijom!Nikada sa Amerikancima i njihovom serifskom demokratijom.NIKADA!!!!!

Srba

pre 4 godine

Najzad idemo pravim putem...Nemogu nas zaustaviti, poceli smo da jacamo...(nismo sami ) Rusiju❤

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija