• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.11.2019

10:14 >> 11:23

(VIDEO) SAMO VI UPERITE SNAJPER U MENE, A JA ĆU DA UPERIM VRH OLOVKE U KARTU SRBIJE GDE ĆEMO DA GRADIMO NOVE PUTEVE! Vučić otvoreno o skandaloznoj naslovnoj strani NIN-a!

Politika

(VIDEO) SAMO VI UPERITE SNAJPER U MENE, A JA ĆU DA UPERIM VRH OLOVKE U KARTU SRBIJE GDE ĆEMO DA GRADIMO NOVE PUTEVE! Vučić otvoreno o skandaloznoj naslovnoj strani NIN-a!

Podeli vest

Svečanim presecanjem vrpce danas je u Kragujevcu otvorena kineska fabrika Yanfeng Automotive Interiors koja će proizvoditi komoponente za unutrašnjost automobila najpoznatijih svetskih proizvodajča, kao što je Mercedes.

11.20 - Predsednik Vučić izjavio je danas, povodom naslovne strane NIN-a, koju je izdavač promenio posle negativnih reagovanja janosti, da to nije prvi put da se nešto slično dešava, već da je reč o prepisivanju tabloida koji izdaje Milovan Brkić.

- Osećam se veoma dobro. Ovo nije prvi put, ovo je samo prepisano iz Tabloida, Milovana Brkića, kao i svi tekstovi, kao i kompletno delovanje političkih protivnika - rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu.

Kako je rekao, on je na meti snajpera, jer neće da plaća reket mafijašima.

- To je samo prepisivanje svih tekstova o namenskoj industriji i svemu što ste mogli u tom mafijaškom glasilu da vidite. To što je nekada bila talog politika i politika mulja neki bi danas da iznesu kao zvoju zvaničnu politiku - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

Dodao je će se sam uvek boriti i braniti pravo svakog da objavljuje šta želi, ali samo, kako kaže, protiv njega, a ne protiv drugih ljudi.

- Nemam problem sa tim. A, ja ću vrh olovke da uperim u neki deo Srbije, gde ćemo novu neku fabriku i puteve da gradimo - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

11.00 - Nakon svečanog presecanja crkvene vrpce gosti su obišli pogon, a potom su se obratili medijima.

- Danas je važan dan za Kragujevac, za Srbiju i hoću da kažem veliko hvala još jednom našim kineskim prijateljima, kao i svim ljudima koji su radi na dovođenju fabrike u Kragujevac i na učestvovali u izgrađnji, ali prvo da čestitam radnicima, prvim 193 zaposlenih - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Za našu zemlju je zapošljavanje ljudi bilo od ključne važnosti, a Srbija je prvi put od kada se meri nivo nezaposlenosti od kad se meri od 1995. godine ima manje od 10 odsto nezaposlenih, tačnije 9.5 odsto. I dalje nismo zadovoljni, želimo da se spustimo na nivo EU između 6 i 7 odsto nezaposlenosti i tek tada ćemo biti zadivoljni. Ovo jesu veliki reziltati i želim da čestitam svima na tome - naglasio je Vučić.

10.05 - Predsednik Aleksandar Vučić stigao u fabriku kompanije Yanfeng Automotive Interiors u Kragujevcu.

Crvenu vrpcu za otvaranje proizvodne linije, presekli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, predstvnici fabrike Remon Fos, Mišel Šahler, Stiv Mesaros i Milan Raović, kao i predstvnica zaposlenih Anka Duričić.

 

 

Kineska kompanija Yanfeng Automotive Interiors je svetski lider u proizvodnji komponenata za unutrašnjost automobila.

Sedište kompanije je u Šangaju, a ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila.

Foto: informer.rs

Menadžer fabrike Milan Radović rekao je za Tanjug da se novi proizvodni prostor te kineske kompanije u Kragujevcu prostire na 18.500 kvadratnih metara, i da će u početku zapošljavati 200 radnika koji će proizvoditi komponente za renomirane svetske proizvođače auomobila.

 

 

Radović dodaje da će u naredne četiri godine to postrojenje, podignuto u Slobodnoj zoni Šumadija zapošljavati 770 zaposlenih.

Foto: informer.rs

Novi proizvodni prostor te kineske kompanije u Kragujevcu prostiraće se na 18.500 kvadratnih metara, u početku će biti otvoreno 200 radnih mesta, ali s obzirom na to da je postrojenje projektovano za 800 zaposlenih, broj radnika će se postepeno povećavati iz godine u godinu.

Foto: informer.rs

Fabrika se nalazi na ulazu u Kragujevac u neposrednoj blizini kružnog toka na kome je simbol grada Đurdevdanski krst.

Nakon svečanog presecanja crkvene vrpce gosti su obišle pogon.

Svečano otvaranje, kojem prisustvuju predstvnici sestrinskih kompanija iz okruženja i sveta, prilika je da se, kao i na svakom otvaranju fabrike, potpiše prvi proizvod proizveden u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Otvaranjem fabrike se otvaraju i nova radna mesta !

Biba

pre 4 godine

Mogu samo da Vam prete i zavide. Vi samo nastavite da ulazete u nasu drzavu. Sve cestitke predsednice.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija