• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.11.2019

11:46

SAMO JE ZVEKIJU OVA NASLOVNA OK! Čeda Jovanović tvrdi da se SNAJPER U VUČIĆA nije desio slučajno!

Politika

SAMO JE ZVEKIJU OVA NASLOVNA OK! Čeda Jovanović tvrdi da se SNAJPER U VUČIĆA nije desio slučajno!

Podeli vest

Naslovna strana NIN-a, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ispred pušcane cevi, bila je postavljena sa namerom, izjavio je lider LDP-a Čedomir Jovanović


Jovanović je istakao da se ne sme na takav način igrati sa emocijama ljudi u zemlji u kojoj je ubijen premijer Zoran Ðinđić.

Jovanović kaže da je odrastao uz NIN i da je ranije bio i kolumnista NIN-a i da može da kaže da sami sebi u NIN-u ništa gore nisu mogli da urade.

- Ne znam sta je gore, da li ta naslovna strana ili NIN bez naslovne strane. To se nije desilo slučajno, želeli su tu konotaciju - smatra Jovanović.

 

 

Takođe, ističe da ne misli da Vučića može da destabilizuje takva naslovna strana NIN-a, ali da svakako u zemlji u kojoj živimo ta vrsta fotografije nosi sa sobom neku vrstu asocijacije.

- Takva fotografija nosi sa sobom i neku asocijaciju, kome je to potrebno? Ko je našao sreću u 12. martu (kada je ubijen premije Zorana Ðinđića)? Ako će da pobede Vučića i ako su oni nezadovoljni Vučićem, a očigledno jesu, je l' postoji neki drugi način da se to uradi - zapitao je Jovanovioć gostujući na Hepiju.

 

 

Jovanović dodaje da je "politika toliko razludela ovo društvo i da se tumara kao što smo tumarali posle 2000. godine".

- Ta mera isključivosti, agresije, mržnje, netolerancije i neuvažavanja argumenata... Ovo je kopirana jesen i zima 2002. i 2003. godine -kaže Jovanović i dodaje da je danas takva atmosfera da čim neko uzme određene novine da se istovremeno "deklarisao za koga je u politici".

 

 

Ističe da je etiketiranje izraz velike nemoći i frustracije.

- List NIN ima sada veću redakciju, nego tiraž - naveo je Jovanović i dodao da je njegov najbliži prijatelj 2015. godine dobio otkaz u NIN-u, jer im se nije dopala njegova karikatura Vučića i Er Srbje.

- I danas rade ovakve gadosti - dodao je Jovanović.

Naglasio je, takođe, da niko ne može da ga ubedi da za naslovnu stranu sa Vučićem ispred cevi nije postojala namera i da je to bilo slučajno ili glupost i zapitao da li oni koji su za Vučića na isti način treba da odgovaraju na svojim naslovnim stranamama i da li to znači da treba da se ubijamo na ulici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Naslovna strana NIN-a, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ispred pušcane cevi, bila je postavljena sa namerom. Наравно да је са намером! Намера је да је порука какву да председника Србије треба убити, то желе и скоро све опозиционе странке а сви знамо да те странке, НИН и остали опозициони медији добијају новац од држава Запада, као што сви знамо да Запад не воли што Србија има председника какав је Вучић; Запад жели да Србија има председника који би одмах признао независност Косова и који би све радио у корист НАТО, у корист ЕУ и у корист Америке.

Vesna

pre 4 godine

NIN prave diktatorske novine. Nekome je poslata jasna poruka sta treba uraditi. Samo se pitam kakva nam je drzava ako zbog ovog niko nece odgovarati da se jednom zauvek zna sta se moze a sta ne, sem toga u pitanju je prvi covek zemlje. Ko je narucilac. Hoce li NIN snositi ikakve posledice.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija