• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.11.2019

15:22

AKO SE HRVATI NAORUŽAVAJU, ZAŠTO NE BISMO I MI?! Ministar odbrane odgovorio ZLIM JEZICIMA IZ REGIONA!

Politika

AKO SE HRVATI NAORUŽAVAJU, ZAŠTO NE BISMO I MI?! Ministar odbrane odgovorio ZLIM JEZICIMA IZ REGIONA!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je suvereno pravo Hrvatske da se naoružava, ali isto tako i Srbija ima pravo da se naoružava, da se pripremi za sve bezbednosne izazove

- Nemojmo zaboraviti - Srbija ima i više prava i više razloga da se oprema i naoružava nego sve zemlje u njenom okruženju, jer smo mi jedina zemlja koja je vojno neutralna i koja ne može da računa na bilo čiju pomoć - izjavio je Vulin upitan da prokomentariše najavljenu donaciju borbenih vozila Sjedinjenih Američkih Država hrvatskoj vojsci, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je ukazao da ono što se prihvata od drugih zemalja, što se dopušta Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji kada je u pitanju naoružavanje, mora biti dopušteno i mora se prihvatiti kada to radi i Srbija.

- Ne želimo da slušamo kako nije dobro kada se Srbija oprema i naoružava, a zemlje u našem okruženju pa i Hrvatska mogu da dobijaju naoružanje, mogu da kupuju, mogu da dobijaju donacije - naglasio je Vulin.

VUČIĆ ODGOVORIO PENTAGONU I AMERICI: Niko u Vašingtonu, Briselu, Moskvi, ni bilo gde drugde NEĆE DONOSITI ODLUKE U IME SRBIJE! Čeka nas PAKAO narednih meseci!



On je porucio da Srbija nikome ne traži da njoj polaže račune, ali isto tako nikom drugom neće polagati račune kako čuva svoju bezbednost i svoju zemlju i kako čuva Srbe bez obzira na to gde oni budu živeli.

Vulin je naveo da dokle god je na čelu Srbije predsednik Aleksandar Vučić Srbija će biti vojno neutralna, sama će donositi odluke, sama će opremati svoju armiju i na istoku i na zapadu, gde god misli da je korisno i potrebno.

- Zemlje koje su pripadnice vojnih saveza trebalo bi da imaju manje razloga da se opremaju i naoružavaju od Srbije, ali Srbija prihvata svačije pravo i odbija da bilo ko donosi odluke o njoj, njenom opremanju i naoružavanju. Mi smo suverena zemlja i sami ćemo donositi odluke - poručio je ministar odbrane.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Hrvatskoj ne treba nikakvo naoružanje jer ima dooooobru zaleđinu.Sedi u dobrom krilu!Ali,bato,to nije u interesu trgovcima oružja.Da ne zaboravim ... KOLIKO SE HRVATSKIH VOJNIKA VRATILO KUĆI U MRTVAČKIM SANDUCIMA?Oš u NATO ete ti ga na NATO.

Milojica

pre 4 godine

Jedan Hrvatski vojnik je do sada poginuo u Vojnim misijama i to u Afganistanu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija