• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

30.11.2019

18:23

VELIKA NERVOZA U SAD ZBOG SRBIJE! Ne ide po planu, mnogo im smeta Rusija... VAŠINGTON KRIJE BES IZA "SLATKOREČIVOSTI"!

Politika

VELIKA NERVOZA U SAD ZBOG SRBIJE! Ne ide po planu, mnogo im smeta Rusija... VAŠINGTON KRIJE BES IZA "SLATKOREČIVOSTI"!

Podeli vest

Politika SAD prema Srbiji nije se promenila i ista je dugi niz godina. Očekuju od srpskih partnera, uključivši i Rusiju, da će poštovati srpske strateške interese

To je rečeno "Politici" u američkoj ambasadi u Srbiji.

- Mi razumemo interes Srbije da razvija pozitivne odnose s nizom partnera i očekivali bismo da će i ostali srpski partneri pokazati slično poštovanje i podršku za srpske strateške ciljeve - odgovoreno je listu na pitanje lista da li bi izveštaj Pentagona u kojem se kaže da je Srbija najpopustljivije okruženje kada je reč o ruskom uticaju na Zapadnom Balkanu, mogao da utiče na budući kurs Vašingtona prema Beogradu.

Beogradski dnevnik piše da izveštaj američkog ministarstva odbrane u kojem su analizirani odnosi Rusije sa Srbijom, Prištinom, BiH i Severnom Makedonijom, datira iz maja ove godine, ali da je sada aktualizovan zbog izjave Edvarda Džozefa, profesora sa Univerziteta Džons Hopkins u Vašingtonu, da se zbog izveštaja "odnos Zapada prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću mora promeniti", posebno, kako navodi, zbog saradnje s ruskim obaveštajnim službama.

BRITANCI OPET UDARAJU NA SRBIJU! Naša zemlja biće jedna od tema samita NATO, SMETA IM SRPSKO-RUSKO BRATSTVO!

Prema njegovom mišljenju, izveštaj je veoma značajan zato što "zvanično potvrđuje ono u šta se oduvek sumnjalo", a to je, kaže, da Srbija intenzivira vojnu saradnju sa Rusijom, "dok istovremeno na unutrašnjem planu nazaduje u sprovođenju reformi i demokratizacije, i navodno pokušava da reši pitanje Kosova".

U američkoj ambasadi u Beogradu ističu da SAD u potpunosti podržavaju navedeni cilj Srbije u evropskim integracijama i članstvu u EU.

AKO SE HRVATI NAORUŽAVAJU, ZAŠTO NE BISMO I MI?! Ministar odbrane odgovorio ZLIM JEZICIMA IZ REGIONA!

- Takođe, poštujemo srpsku politiku vojne neutralnosti. Naš angažman sa Srbijom i američkom tehničkom pomoći, koja se u velikoj meri realizuje preko USAID, ima za cilj da pomogne Srbiji u postizanju zacrtanog cilja - evropske integracije - rekli su u ambasadi za "Politiku".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

Da li ce Jenkiji da nam se skinu sa vrata jednog dana? To da dozivim pa da umrem. Kuci idite Ameri - to je jedini nacin da Srbija krene napred. Kuci idite i brinite vasu brigu. Pa duzni ste koliko i ostatak sveta zajedno. Duzni i ruzni, a vrsljate ovde da bi nam unistili i ovo malo sto nam je ostalo. Sram Vas bilo!

Jova

pre 4 godine

Anglo-Amerikanci naranili ste Srbski narod Uranijom,i hoćete da vas zato volimo, i da smo za vas,morate svatiti da je Bog odredio da morate propsti,mnogo ste nevine krvi proliji po svijetu,opljačkali ste zlato i naftu,i zato vam je propast zagarantovana za to zlo što ste učinili. za to sve vidićete Božju osvetu,šta će vas sve zadestiti.

Milivoje

pre 4 godine

Ameri vašu brigu i demokratiju nosite vašoj kući. Ceo svet vas je sit i preko glave!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija