• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2019

15:30

SRBIJA MI JE UBILA BRATA! Ramuš OPTUŽIO naš državni vrh, pa otkrio: U Envera nije pucano iz KRVNE OSVETE, Haradinajevi nisu ubijali Albance!

Politika

SRBIJA MI JE UBILA BRATA! Ramuš OPTUŽIO naš državni vrh, pa otkrio: U Envera nije pucano iz KRVNE OSVETE, Haradinajevi nisu ubijali Albance!

Podeli vest

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK), Ramuš Haradinaj tvrdi da je njegov brat Enver tokom sukoba na Kosovu i Metohiji ubijen po scenariju koji je pripremila Srbija

- Mislim da je njegovo ubistvo bilo deo tog scenarija - rekao je Haradinaj gostujući u nedelju na TV Dukađini i dodao da je to ubistvo imalo za cilj da zavadi albanske porodice i podstakne osvetu, preneo je prištinski portal Šekuli.

Tvrdi i da njegov brat Enver nikada nije ubio nijednog Albanca, te da se borio isključivo protiv, kako je rekao, Srbije.

VESELJI ODLETEO U HAG! Da li ga tamo konačno čeka PRAVDA?!



Haradinaj kaže da je tačno da su neki Albanci to činili, ali da je njegov brat Enver ubijen po "srpskom scenariju" i da je to bilo političko ubistvo.

- Ubijen je samo zato što je bio moj brat ili naš. Daut i ja smo tada bili u zatvoru. Ubijen je da bi se podstakla osveta… Ali niko od naše porodice nije ubio Albanca. Ni po narudžbini, ni s leđa, ni spreda. Naša porodica ima neke kodekse časti kojih se pridržavamo - rekao je Haradinaj.

O tome je, kaže, razgovarao i sa bivšim kosovskim predsednikom Ibrahimom Rugovom.

Rugova mu je navodno rekao da je, osim mnogih zvaničnika DSK, ubijeno i mnogo boraca koji su bili u njegovoj grupi, ali da nije želeo da pravi spisak da ne bi podsticao bratoubilaštvo.

Envera Haradinaja ubile su neponate osobe 15. aprila 2005, dok je njegov suvozač Artan Tolja ranjen.

TOLIKO JE HRABAR DA MORAJU DA GA BRANE! Samopredeljenje: Kurti se ne plaši nikoga!



Na automobil Envera Haradinaja pucano je iz zasede.

Enver Haradinaj je treći ubijeni rođeni brat Ramuša Haradinaja, bivšeg kosovskog premijera koji se u trenutku ubistva brata nalazio u pritvoru Haškog tribunala.

Njegova druga dva brata, Škeljzen i Luan, ubijeni su tokom sukoba na Kosovu kao visoki oficiri bivše tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.

Haradinaj ima još dva brata - Dauta i Frašera.

Enver Haradinaj bio je pripadnik OVK i tokom sukoba na Kosovu je u više navrata ranjavan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija