SRBI, JESMO VAS BOMBARDOVALI, ALI BIĆE VAM BOLJE U NATO! General Vesli Klark, čovek koji je komandovao agresijom na Srbiju, UPUTIO ČUDNU PORUKU!

Reuters/fotomontaža

16:29 Politika 35

M. DOBROMIROVIĆ | 14. 12. 2019.

SRBI, JESMO VAS BOMBARDOVALI, ALI BIĆE VAM BOLJE U NATO! General Vesli Klark, čovek koji je komandovao agresijom na Srbiju, UPUTIO ČUDNU PORUKU!

Razumem animozitet srpske javnosti prema NATO i znam da Srbiji nije lako da prevaziđe zaostavštinu rata, ali njeni pravi interesi leže na Zapadu

Zapadna vojna alijansa jeste bombardovala Srbiju 1999. godine, ali pravi interesi Srba i Srbije nalaze se na Zapadu i u NATO paktu!
 

Ostati neutralan

Srbija ne želi da otima tuđe, niti bilo koga da ugrožava, već da čuva teritoriju i nezavisnost. Zato ne treba da bude član nikakvih vojnih saveza
Veselin Šljivančanin, pukovnik


To je poruka Veslija Klarka, bivšeg komandanta NATO snaga u Evropi koji je pre dvadeset godina rukovodio zločinačkom agresijom na našu državu. Klark kaže da razume "animozitet javnosti prema NATO", ali napominje da postoji dobra vojna saradnja Srbije i SAD i partnerski odnos Beograda sa NATO paktom. Integracija sa Zapadom (članstvo u NATO, prim. aut.), tvrdi Klark, donela bi Srbiji "znatne ekonomske, političke i diplomatske prednosti"!?!

JOŠ DEVET DRŽAVA EU STALO UZ MAKRONOV PLAN ZA SRBIJU ZAPADNI BALKAN: Aman, ostavite nas na miru, SRBIJA ĆE ODLUČITI HOĆE LI SA VAMA ILI NE!

 


"NATO brani region"
Klark ističe da Zapad pruža mnogo veći teren za napredovanje država nego što to može da omogući Rusija.
- Razumem animozitet srpske javnosti prema NATO, ali istovremeno postoji dobra vojna saradnja Srbije i SAD, kao i partnerski odnos Srbije sa NATO. Znam da nije lako za Srbiju da prevaziđe zaostavštinu rata, ali njeni pravi interesi leže na Zapadu. Integracija sa Zapadom donela bi Srbiji znatne ekonomske, političke, pa i diplomatske prednosti. Srbija je poznata i po naučnim dometima, počevši od Nikole Tesle pa nadalje, a Zapad pruža mnogo veći teren za takva ostvarenja. Priključivanjem Zapadu, Srbija bi mogla da proširi domete mnogo dalje nego sada - naglašava Klark za "Glas Amerike".

Moj ugao

VLADIMIR LAZAREVIĆ

GENERAL


Ovo je neviđeni cinizam i više od toga. Bezumna arogancija osvedočenog zločinca, čijim nedelima bi pozavideli i nacisti. Njegove komande "uništi", "razori", "degradiraj" govore o kakvom se zločincu radi.

Prema njegovim rečima, i dalje se zalaže za prijem Srbije u NATO pakt, odnosno širenje te vojne alijanse na čitav Zapadni Balkan.


- Bez obzira što je reč o manjim zemljama, svaka od njih može da doprinese klubu Severnoatlantskog saveza. Svaka ima određen potencijal srazmeran svom obimu, broju stanovnika i bogatstvu. Luksemburg je odavno članica NATO, a učestvuje sa svega jednim bataljonom. Možda važnije od konkretnog doprinosa jeste stvaranje zajedničke politike i uloge NATO u cilju stabilizovanja regiona kako se ne bi vraćali u sukobe - objašnjava Klark.


Komentarišući ove navode, pukovnik Veselin Šljvančanin kaže da je put Srbije samo i jedino put slobodne, samostalne i nezavisne države.
- Volimo i poštujemo sve države sveta i želimo sa svima da sarađujemo. Naravno, to posebno važi za prijatelje koji nam nikada nisu uvodili sankcije i nisu nam slali bombe i rakete. Srbija ne želi da otima tuđe, niti bilo koga da ugrožava, već samo da čuva teritoriju i nezavisnost. Zato naša zemlja ne treba da bude član nikakvih vojnih saveza - podvlači Šljivančanin.


Ovako brani sebe
General Božidar Forca ocenjuje da je činjenica da su NATO i EU u izvesnoj krizi i u potrazi za novim identitetom.
- U tom smislu, pritiskaju najslabije karike zarad postizanja kakvih-takvih poena, a jedna od tih karika je Zapadni Balkan. Klark ima i ličan razlog za ovakvu izjavu s obzirom na to kakvu je poziciju imao u toku agresije NATO. Takođe, ovo je i odgovor Rusiji na njen uticaj u Srbiji, nakon što je EU produžila sankcije Moskvi za još šest meseci - zaključuje Forca.

Karan: Nikada u NATO

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da Klark tvrdi da razume sve, ali zapravo ne razume ništa.

- Da je nešto razumeo, shvatio bi da se iskoristio lažni povod da se Srbija besomučno bombarduje. Napad na Srbiju više je ličio na namerno razaranje infrastrukture i zastrašivanje naroda nego na vojnu akciju. Kad prestanu štetna dejstva uranijuma, tada će i Srbija biti spremna za NATO, dakle neće nikada. Vodeće države NATO pokušavaju da oslabe i potčine Srbiju i da raskinu naše prijateljske veze s Rusijom i Kinom - upozorava Karan.


SS

14.12.2019. 16:38

Pa možda sve je u Srbiji moguće,mada sumnjam jer valjda nisu zaboravili vaše divljanje,a od izvinjenja,možda i novca nemamo ništa,jer samo one živote koje ste oduzeli ne možete platiti ni vratiti,nadam se.


MilosObilic1389

15.12.2019. 07:53

@SS - Треба му одговорити... то је за ову једини језик...


Miro

14.12.2019. 16:43

Propali General smenjen ekspresno nakon "pobede", ujedno propali kanditad za predsjednika SAD( takođe propale) nepto komentariše. Zaista ko to uzima zaizbiljno?0


miroljub

14.12.2019. 16:45

Nikad više cinizma od ovog ratnog zločinca i huškača. Da nema Amera nebi nikada ni bilo rata u Evropi i Balkanu. Teraju jadne siromašne zemlje ucenama u NATO uz obečanje da ih neče bombardovati ako uđu u Nato. Uostalom treba im još dosta vremena da shvate da je njihovo vreme prošlo.


srb

14.12.2019. 16:52

Mozemo li mi postaviti prosto pitanje vama:"Da li bi ameri nama hitno oprostili da smo mi Srbi bombardovali s OU vasu zemlju,civile-bolnice-skole-puteve....."?Hvala


Svetlana Bojic

14.12.2019. 17:00

Da li zdrav um moze da ovako nesto kaze?Ovo nije uvreda,vec fakat!


true

14.12.2019. 17:06

Jedan od najneuspesnijih generala u istoriji ratovanja. Niti jedan vojni cilj nije ostvario i to komandujuci najjacom silom u istoriji ratovanja. Pogadjao je civilne ciljeve sa namerom da pokaze nadmoc. Ako to nije zlocin, jbg, ja ne znam sta je.Posle napada koji je predvodio, srpska vojska ne samo da nije pobedjena vec je izasla sa sacuvanim potencijalima za odbranu i dugotrajno gerilsko ratovanje.Dule032

14.12.2019. 17:15

Znači ,NATO je spreman da nam oprosti što su nas bombardovali ! Drago nam je !


RosaLux

14.12.2019. 17:21

Srbija neće nikada u tu nacističku NATO zločinačku mafiju da pristupi! NATO je za osudu, ja više ne postoji I da bude procesuiran Za počinjene zločine!


XXL

14.12.2019. 17:25

A to što je hteo da izvede mini nuklearni udar na građane Srbije?Jova

14.12.2019. 17:50

Zli generale izvršio si zlo nad Srbijom,očekuj Božji pravedan sud ti i tvoji saučesnici za tvoja zla dela. A savete deli tvojim sirovim saradnicima,a ne Srbskom narodu.


RINGISPIL

14.12.2019. 18:15

Kreatura android u obliku coveka, od covecnosti i ljudskosti nema nista.


Cista racunica 2 posto GDP

14.12.2019. 18:24

Uglavnom se radi o novcu: clanice NATO pakta moraju do godisnje trose 2% od svog GDP na naoruzanje, ali samo od zpadnih proizvodjaca, ne i Rusije (nisu kompatibilini :) ). A kad nam uvedu sankciije onda ta oprema relativno brzo moze da postane samo staro gvozdje jer 90-tih nisu hteli da nam isporuce ni reservne delove za medicinske uredjaje u bolnicama, a kamoli za nesto drugo kao sto su avioini itd... Daleko im lepa kuca...Mito

14.12.2019. 18:44

Jedan nečasni oficir, deli savete. Srami se. Da imaš obraza ne bi se javio.


Branka Met

14.12.2019. 18:48

Pa, nema ni: Izvinite Srbi, pogrešili smo! Ništa od kajanja. Samo biznis. E, pa mislim da neće moći. Šta još hoćete, osim da nas ponovo ubijate, a ubijate nas sistematski 20 godina i ko zna koliko ćete još. Meni je jasno da vi razmišljate samo o sebi, jer treba neko da kupuje vaše naoružanje, da umesto svoje dece šaljete našu decu na krizna žarišta. Dokle više! Idite svojim putem. Mi vas ne diramo, ne dajemo povod da se bavite nama, ma, daleko vam lepa kuća!


Vatro Marx

14.12.2019. 18:54

Ovo je cista provokacija, Ovaj nije u potpunosti zdrav, kako se mogao usuditi da ovako nésto da izjavi. Treba ovome spuetiti njusku na tlo idiotsko ponasanje i ucjenjivanje Srpskog naroda.


Perica

14.12.2019. 18:56

Griža savesti je čudo! Generale propali, griža savesti će te pokopati, umrećeš svestan šta si uradio i koliko nedužnih života nosiš na duši. Iako si američki ološ ipak si ljudsko biće koje ne može griža savesti zaobići. Idi kod svojih šiptara i uživaj zadnje godine, a mi ti nikad nećemo oprostiti.Penzionerj

14.12.2019. 19:08

Amerski manijace. Imas li sna, djavole, sotono, ubico!!! Svi tvoji sadisticki kompanjoni ako ne pred ovozemaljsim sudom ne odgovarate, odgovaracete pred bozanskim sudom. Zlikovci!!!


Dragan

14.12.2019. 20:13

Polako ali sigurno takozvana zapadna "civilizacija" se raspada kao kula od karata. Taj osvedoceni ratni zlocinac og generala moze samo da pukne od muke. Njihovo vreme prolazi dok nase dolazi. Treba samo istrajati, jer, a to svi znamo: strpljiv - spasen.Zoran

14.12.2019. 21:07

Bolje biti medju prvima na istoku nego medju zadnjima na zapadu.


novosadjanin

14.12.2019. 21:13

КОЈИ ПСИХОПАТА? СМАТРА ЗА НОРМАЛНО ДА СЕ СИЛОВАНА ЖЕНА ВРАТИ СВОМ СИЛОВАТЕЉУ ЈЕР ЋЕ МУ КОД ЊЕГА БИТИ БОЉЕ, БЕСТИЈАЛНИ ЦИНИЗАМ БЕЗ МЕРЕ!


Branko

14.12.2019. 22:33

Ovo je jedan belosvetski hostapler i ratni profiter.


robin hud

14.12.2019. 22:54

A zasto ce nam biti bolje u Nato paktu ? Jel zbog ucestvovanja zajedno sa ostalim clanicama u nekim novim bombardovanjima djece i nejaci ? Jel zato sto cemo da neku drugu zemlju otrujemo i zagadimo svi i svacim za naradnih najmanje 100 godina ? Imate li imalo OBRAZA ? Raspasta cete se na komade i vas pakt i vase mocne drazve samo zbog toga sto NIKOGA i NISTA ne postujete !!! Evo jedna od clanica vam je vec u raspadu, samo polako ! Pokrenu se lanac...Miro

15.12.2019. 00:35

Ako im jr ovo glano komamdujući general preporučujem im proglašenje ne zavnistosi. Daj Bože da ga vrate u pentagon da komanduje.


Saradžogla

15.12.2019. 00:38

Znači,bato,nameračio si se na neko rudno bogatstvo Srbije?Beda od vojnika!Četvororazredna sila!Kina,Rusija,Indija ...Pa,još im pridodamo i Srbiju!Idi,begaj ....


Gagi

15.12.2019. 01:47

Da se prvo pred svetskom javnosću lepo izvinite, da napustite kosovo, da platite ratnu odstetu, namirite neduzne zrtve civile /mada to nema cenu/ pa tek onda da razmislimo, a dok mi tazmislimo vi ce te biti proslost


srdjanmargulan

15.12.2019. 02:10

Kakav nam boljitak Klark obećava ulaskom u NATO, da neće da nam vrati žrtve koje su stradale pod njegovom komandom ili će možda da nam plati ratnu odštetu?


Roker

15.12.2019. 13:29

Otpisite nam sve dugove Platite ratnu ostetu Vratite nam izlaz na more Makedoniju i kosovo i metohiju Garantujte pismeno Nezavisno skolstvo Pravoslavnu crkvu Iskljucivu upotrebu cirilice I rts srbije bez mediskih pritisaka aglonzacije Pa ulazimo u nato....okay Neplacanje clanstva nato


mienko

15.12.2019. 18:48

Ne samo Srbiji nego celom svetu ce biti bolje kad vas i vase alijanse nebude bilo! Toliko ste zla po svetu naneli da je Hitler nevidljiv u odnosu na vas! GUBITE SE!!!!!!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]