• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

26.12.2019

20:15

VUČIĆ ODBRUSIO KOMŠIĆU: DA UKINEMO REPUBLIKU SRPSKU? PA, NE MOŽE! Član Predsedništva BiH tražio šamarčinu, pa je i dobio!

Politika

VUČIĆ ODBRUSIO KOMŠIĆU: DA UKINEMO REPUBLIKU SRPSKU? PA, NE MOŽE! Član Predsedništva BiH tražio šamarčinu, pa je i dobio!

Podeli vest

Aleksandar Vučić je izjavio da je Srbija samo jedan od garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma i da poštuje integritet BiH, te poručio predsedavajućem Predsedništva BiH Željku Komšiću da je Republika Srpska ustavna kategorija

Predsednik Srbije je ukazao na fer odnos Beograda prema Sarajevu, rekavši da ne zna šta je Komšiću zasmetalo u Predlogu strategije odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije.

- Ne znam šta mu je smetalo? Da je Republika Srpska u BiH? Pa, to je dejtonska stvar ili valjda neće da postoji Republika Srpska? Mi smo rekli da se zalažemo za Republiku Srpsku u BiH. To svaki dan govorimo. Da ukinemo Republiku Srpsku? Pa, ne može! To je ustavna kategorija i piše u Dejtonskom sporazumu - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara u Smederevskoj Palanci.

On je istakao da, zarad izgradnje dobrih odnosa, nije reagovao kada je Komšić pre neki dan govorio da je za njega samoproglašeno Kosovo nezavisno.

VI STE NEPRIJATELJI SRPSKOG NARODA! Linta odbrusio Komšiću i Džaferoviću: Nije tajna da ste za ukidanje Republike Srpske, a Srbiju ne poštujete jer je za vas Kosovo nezavisna država!

- Samo nas pustite na miru. Ćutimo kad pričate gluposti o Kosovu i o svemu drugome, ništa vam ne odgovaramo. Hajde, pustite nas malo - poručio je Vučić.

Predlogom strategije nacionalne bezbednosti Srbije utvrđena je obaveza očuvanja i zaštite srpskog naroda gde god da živi, a očuvanje Republike Srpske postavljeno kao prioritet spoljne politike.

BITKA RUSIJA I SAD ZA SRBIJU I BALKAN ULAZI U ZAVRŠNU FAZU! Zapad nije uspeo da unese razdor između Beograda i Moskve, SADA SLEDI...

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je da je Predlog strategije odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije čin neprijateljskog odnosa prema BiH i da bi njeno usvajanje donelo dodatne tenzije na Balkanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crna ovca

pre 4 godine

A ovaj naravno nije bio preko puta, samo tako deli lekcije! Ja malopre nokautirao tajsona a ko oru delio cvrge u istom stigli kao i predsednik. Pa ima li ko jači od nas?

MilosObilic1389

pre 4 godine

Srbija je "žirant" Republike Srpske... i garant Dejtonskog Sporazuma...Znači: samo RATOM možete ukinuti Republike Srpsku...Hajde izvolite...Samo da ne ostanete i bez ovog što imate sada...E, kada bi NATO hteo da ratuje za Vas - to bi bilo "najbolje" za Federaciju...A Vi lepo sedite kod kuće i gledate ... - "prenos"...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija