• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.01.2020

09:20

SAD JE SVE JASNO, AMFILOHIJE RADI ZA MILA! Episkopski savet PROTIV VUČIĆEVOG DOLASKA U CRNU GORU ZA BADNJI DAN!

Politika

SAD JE SVE JASNO, AMFILOHIJE RADI ZA MILA! Episkopski savet PROTIV VUČIĆEVOG DOLASKA U CRNU GORU ZA BADNJI DAN!

Podeli vest

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori protivi se dolasku predsednika Srbije na sever Crne Gore za Badnji dan, piše Đilasov portal Direktno.rs

Imajući u vidu kako su Srbi u Crnoj Gori oduševljeno dočekali vest da će predsednik Vučić sa njima provesti Badnji dan, Episkopski savet na čelu sa Amfilohijem Radovićem odlučio je da uputi poruku predsedniku da ipak ne dolazi.

Podsećamo, ovaj Savet čine mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, episkop mileševski Atanasije, episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije, episkop dioklijski Metodije i episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije. 

Takođe, u toku jučerašnjeg dana jedan od najbližih mitropolitovih saradnika Gojko Perović za podgorički Dan juče je poručio Vučiću da "Dođe kao državnik, verski praznici nisu prilika za to".

- Vučić neka dođe kao državnik u posetu državi. Ozbiljno, višednevno, planski i najavljeno. Verski praznici nisu prilika za to. Pogotovo ne u situaciji kada se borimo za prava crkve, a ne bilo koje nacije ili etničke grupe - rekao je Perović. 

Sada je jasno za koga i u čijem interesu radi mitropolit Amfilohije.

Sve vesti o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 4 godine

Hoće popa svoje zemaljsko carstvo. Da mu Beograd plaća za penziju a on da tera svoje, kao Mile lajkovačkom prugom, sa njegovim Milom i još kojim drugom. Bruka od popa.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Има нешто и по Божијој вољи, а БОЖИЈА се не пориче, него ... - НАРИЧЕ...!! Упамтите ово...

zozonbg

pre 4 godine

Za mene nista novo. To se radi polako,na duge staze. Ima jos onih sto rasturaju SPC,ali o tom potom. Mislim, iz redova visokog svestenstva.

Saša SS

pre 4 godine

Prvensrveno Amfilohije radi za šiptare, Blera, Klintona, Šredera i Soroša. A čim je protiv Vučića radi protiv Srbije. Jer niko normalan nije protiv Vučića. I ne znam ako nas, ne daj Bože jednom napusti Vučić, možda bi najbolje bilo da se svi kolektivno spalimo. Druge nam nema. Al valjda neće.

Petar

pre 4 godine

Bravo za naseg predsednika Vucica !!!! Mudro je NATERAO Amfilohija da "otkrije karte" !!! Bravo !!!! Nek Srbi u CG znaju s kim imaju posla !!!!

Ljubiša

pre 4 godine

Amfilohije radi zajedno sa Milom na uništavanje S.P.C. radi ličnog interesa,''Bolje prvi u selu,nego zadnji u gradu''.

Marcco

pre 4 godine

A možda je obrnuto... možda je crkvi jasno da bi ovo predstavljalo direktno mešanje u crnogorske razmirice a to niko ne voli, ni Milovi ni ovi drugi.

Jezda

pre 4 godine

Ne želi da vidi covjeka koji ce izdati Srbe na Kosovu.Veoma jednostavno

bubasvaba

pre 4 godine

Ako je ovo sto pisete ISTINA ???? a nemam sumnje da je SVAKA TI CAST POPE I CEMU TI UCIS SVOJE VERNIKE?????.

NEBOJŠA

pre 4 godine

NIJEV ANFILOHIJE JEDINI KOJI NE VERUJE U VUČIĆEVE ''DOBRE NAMERE''.NEKO KO SILOM ŽELI U EVROPU,SUPROTNO VOLJI VEĆINE SRBA,NEKO KO POPUŠTA ŠIPTARIMA ,NA ŠTETU SRBA(BRISELSKI SPORAZUM),NEKO KO BLERA,MAKRONA,MERKELOVU...NAZIVA PRIJATELJIMA (I LIŽE IM DUPE,AL NAŠIM JEZIKOM) I NE ZASLUŽUJE NAŠE POVERENJE.NEVERUJEM MU NI JA.

Liški

pre 4 godine

Nije istina da Amfilohije radi za Mila! Vičić, a i svi u okruženju, zna da je ovo isključivo pitanje crkve, vjernika i opstanka nas u CG. I ovako nas napadaju da sve dolazi iz Beograda, što nije istina. Vučićeva posjeta bi im dobrodošla za njihove tvrdnje, isto kao i njegova izjava o "državnom udaru" (nema od toga ništa, pa posle bilo je nešto). Ne bi trebao niko da se ljuti kad iz MCP kažu da nije vrijeme posjete, i čudi me da je Vučić baš sad odlučio da dođe u CG.

Bane

pre 4 godine

Popovi me ne interesuju,;jesu ološ. Ali, šta Vučić traži tamo, osim političkih poena?

milan lala

pre 4 godine

"Amfilohije radi za Mila" ma sta rece , a Milo mu iz zahvanosti oduzima manastire i Crkve i uz put mu preti hapsenjem . Vecu budalastinu odavno ne procitah . Neka predsednik Vucic javno osudi imenom i prezimenom Djuakanovica i njegovu antisrpsku politiku kao sto je to ucinio Amfilohije . Ovo sto pise informer o Amfilohiju ne prlazi kod nas Srba , zanmo mi ko je Amfilohije i za koga radi , on radi za Srpsku pravoslavnu Crkvu i za pravoslavni narod C. Gore , a Informer radi za predsednika Vucica bez ikakve kritike .

bakula

pre 4 godine

Kasno Marko na Kosovo stiže. Narod se digao u obraunu svojih svetinja. Poseta Vučica u ovom trenutku samo bi nanjela ogromnu štetu. Vučić je imao priliku pre nekoliko dana u Albaniji da porazgovara sa Djukanovićem o ovom zakonu. Izgeda da to uopšte nije bila tema.

Krmpotić

pre 4 godine

Valjda Milo i Aco rade zajedno, to je lto.

milam

pre 4 godine

zna se ko je oženio milovu rođaku zar ne ? Gde je bio gosn predsednik dok je zakon bio u planu da se izglasa ??? Nego bi sad da amortizuje bes naroda, jer milo nije očekivao ovakvu pobunu... Sad dolazi da pripomogne svom rođaku od žene, a da posvađa narod verni ...

Milemalivuk

pre 4 godine

Ne sudite da vam nebude sudjeno. Polako sa britkom sabljom ovo je veoma mutna igra. Siguran sam da Vucic zna odakle vjetar duva I da ce uciniti najbolje sto je moguce kao sto je i dosad cinio a vrijeme I istorija ce smjestiti svakog na svoje mjesto.

Branislav

pre 4 godine

Poruka svima Vama koji ste kritikovali poruku imenovanih episkopa na čelu sa mitropolitom Amfilohijem. Molim Vas nemojte da vas novinar " pale " sa bombastičnim naslovima, nije vreme za zapaljive izjave, za širenje mržnje. Nije uloga Srpske pravoslavne crkve da ZAPALJIVIM IZJAVAMA I STAVOVIMA podiže tenzije u Crnoj Gori. Narod Crne Gore je u previranju, ličnom, porodičnom, političkom i duhovnom. Potrebno je MNOGO MUDROSTI i STRPLJENJA da se reši ova SPOLJA NAMETNUTA DILEMA. Nemojmo dozvoliti da sa nama manipulišu oni koji nas mrze, toliko mrze, da bi nas rado istrebili da zadnjeg Srbina i Crnogorca. U pamet se Srbi i Crnogorci, u pamet se, naši neprijatelji nas poznaju bolje nego mi sami sebe. Na našem uništenju rade već više od 100 godina. Polako sa zaključcima, pogotovo na osnovu novinskih naslova, mislite svojom a ne tuđom glavom. Ako krenemo jedni na druge, na sveopštu radost naši krvnih neprijatelja, to će biti kraj. Mudro i časno BRAĆO Srbi i Crnogorci, to nam je jedini spas uz Božiju pomoć, slava MU!!!

IC

pre 4 godine

Plan je smeniti Amfilohija kako bi Vucic imao kompletnu kontrolu nad SPC u celini, a bice bitno u vezi Kosova. Drugi cilj je uterati DF u koaliciju sa Milom, sto je glupo jer Milo svakog vrlo brzo prevede zednog preko vode.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Можда делује безумно...Али је храбро...!? Ко није храбар, нека не гледа...!!

milan lala

pre 4 godine

Mitropolit Amfilohije radi za " Svetog Petra Cetinskog " , Srpsku Pravoslavnu Crkvu , i celokupni pravoslavni narod u C. Gori . A za koga rade svi ostali politicari zeljni moci i bogastva na obe strane tacno ce se znati kad izgube vlast u bloskoj buducnosti.

Andrej

pre 4 godine

Crnogorska Vlast je usvojila zakon koji ugrožava egzistenciju SPC i Vladiku Amfilohija. Sama činjenica da su odložili usvajanje zakona 3 godine govori koliko je štetan i kakve namere ima Milo Đukanović. Vučić želi da iskoristi priliku da poseti Srbe u Crnoj Gori i smiri situaciju da bi se slikao i prikazao nešto za svoju predizbornu kampanju. Pošto ni Milo ni Preosvećeni Vladika Amfilohije ne žele da dođe Vučić vi ste odlučili da stavite naslov da su se oni udružili protiv Vučića. Ne vidite koliki je apsurd to što ste stavili Mila i Prešvećenog Vladiku u isti koš, dve zaraćene strane?

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija