• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.01.2020

10:28

VUČIĆ ZA INFORMER.RS: Neću da imam kontrolu nad sudijama i tužiocima - HOĆU DA NARKO-DILERI I UBICE ZAVRŠE IZA REŠETAKA!

Politika

VUČIĆ ZA INFORMER.RS: Neću da imam kontrolu nad sudijama i tužiocima - HOĆU DA NARKO-DILERI I UBICE ZAVRŠE IZA REŠETAKA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči odlaska na Svetski ekonomski forum u Davosu kratko je za Informer.rs prokomentarisao kritike na njegov račun da želi da ima kontrolu nad sudijama i tužiocima u Srbiji, rekavši da to izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle...

 

- Ne zanima me da imam kontrolu nad sudijama i tužiocima! To izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle. Jedino što mene interesuje je da narko-dileri i ubice konačno završe iza rešetaka - rekao je Vučić za naš portal.

Nakon ubistva dvojice vođa škaljarskog klana sinoć u Atini, Vučić kaže sad se vidi koliko je bilo važno što smo zabranili brojnim licima iz kriminalnog miljea, naročito sa teritorije Crne Gore, da ulaze na teritoriju Republike Srbije.

- Krvavi pir koji se dogodio sinoć u Atini desio bi se u Beogradu da takve mere nismo preduzeli - istakao je Vučić i dodao da želi da poruči braći Grcima i njegovom prijatelju Micotakisu da ovde nije reč o Srbima, već o Crnogorcima koji istovremeno imaju državljanstva više zemalja Evropske unije. 

- Borba protiv organizovanog kriminala u Srbiji biće teška, ali će srpska država na kraju svakako pobediti - poručio je Vučić za Informer.rs uoči odlaska u Davos.

U švajcarskom zimskom centru Davosu danas počinje godišnji Svetski ekonomski forum, na kome će učestvovati i predsednik Vučić.

Predsednik Vučić, koji će u Davosu boraviti danas i sutra, prisustvovaće ceremoniji zvaničnog otvaranje Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, saopštila je pres služba predsednika.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

Planirano je i obraćanje predsednika Vučića na skupu pod nazivom "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija, navodi se u saopstenju.

Glavne teme ovogodišenjg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je "Sprecavanje klimatske apokalipse".

Na skupu, koji će trajati do 24. januara, učestvovaće neke od najvećih svetskih kompanija, a organizatori Foruma će od svih njih zatražiti da se obaveĹľu na postizanje neto-nulte emisije ugljenika do 2050. godine ili ranije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 4 godine

U isto vreme treba deportovati uhapsene i osudjene Crnogorce u njihovu drzavu.

Dragojlo

pre 4 godine

Svi znamo da je tuzilastvo i sudstvo korumpirano kao i deo policije!!Treba neke prosto izbaciti sa posla i zaposliti one koji ce postovati zakon .To je jedina operecija da se trulost u ovim institucijama odstrani!!!

Mito

pre 4 godine

Gledao sam Hit tvit, normalnu emisiju, a posle se vratio na početak utiska nedelje, da na povrat vidim ko su gosti. Šokirao me je uvod voditeljke koja je dala svoju verziju izjave predsednika (bez komentara). Gosti da ne navodim imena sudija, poznata profesorica prava i tužioc. Počinje sterilna prića o nezavisnosti sudstva koju su oni uspostavili. Ne želim da komentarišem njihove izjave o nezavisnom sudstvu koje su oni ustrojili. Dajem tri primera tog nezavisnog sudstva, za koji EU tvrdi da ne funkcioniše. Prvo u prepucavanju tadašnjih vlasti i međusobnog reketiranja, grupa ljudi je uhapšena i donete su presude, prema tvrdnjama onih koji su bili jači u vlasti. U žalbenom postupku vrhovni (ili apelacioni) sud ukinuo je presude navodeći nepravilnosti. Postupajući sudija je prepisao osnovnu presudu ne uvažavajući presudu višeg suda. Rezultat toga je smrt nevinih žrtava tog procesa zbog stresa, a sudija je unapređen. Drugo, sudija koji je u dilu sa advokataom kojem nije isplaćena naknada zbog toga što nije naveo troškove, donosi presudu protiv klijenta. Nakon žalbe klijenta, sudija je gurnuo predmet u fioku. Najdrastičniji treći primer je komšiji iznad curi voda komšinici ispod njega (samohranoj majci), koja ga moli da reši problem. Problem nije rešen i komšinica tuži komšiju sudu. Advokat tuženog komšije je prijatelj sa sudijom i sudija donosi odluku da je komšinica dužna da plati odštetu komšiji koji je štetu napravio i sudske troškove. To je naše divno pravosuđe. Pozdravite Olju i predlažem, da ako želi da bude vrhunski nezavisni novinar malo istražuje naše pravosuđe. S poštovanjem

Lazni Bot

pre 4 godine

Hahahaha "Gledao sam Hit tvit, normalnu emisiju" pametnom dosta.

Predragm

pre 4 godine

Ma kakve resetke i sudovi. Sve narko dilere Crnogorske i Srpske Nato odmah likvidira kao rutinska vezba americkih foka kao sto je uradila u Grckoj i Spaniji. Ne dozvoljava Nato da se na njihovoj teritoriji siri kriminal. Sada se ocekuje hitan povratak Srpskih narko dilera u Srbiju i njihovi sukobi u Beogradu.

Lane

pre 4 godine

‪U našoj državi svako treba da radi svoj posao a posebno tužilaštvo da bude samostalno ali i da odgovara za svoje propuste.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija