• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.01.2020

18:07

ŠIPTARI U RASULU, KURTIJU VREME ISTIČE! ISTIČE VREME I LAŽNOJ DRŽAVI, ukapirali su to i Tači i Haradinaj i Aljbin, ali se "PRAVE TOŠE"! SRBIJU NE MOGU POBEDITI!

Politika

ŠIPTARI U RASULU, KURTIJU VREME ISTIČE! ISTIČE VREME I LAŽNOJ DRŽAVI, ukapirali su to i Tači i Haradinaj i Aljbin, ali se "PRAVE TOŠE"! SRBIJU NE MOGU POBEDITI!

Podeli vest

Mandatar za sastav nove prištinske vlade, lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti ima manje od šest dana da predloži sastav kabineta ili će u protivnom to pravo pripasti nekoj drugoj stranci. To što ističe vreme Kurtiju za formiranje nove vlade lažne države je i najmanji problem za Prištinu! Vreme curi i lažnoj držav...

Prištinska Gazeta Expres je na svom portalu postavila brojač koji u danima, satima, minutama i sekundama odbrojava koliko je još vremena Kurtiju preostalo da (ne)postane premijer.

Kurti je od predsednika privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija, mandat dobio 20. januara, a prema kosovskom ustavu i zakonima lider Samoopredeljenja ima rok od 15 dana da sastavi vladu.

Tači je Kurtiju mandat dao dekretom, a ako lider Samoopredeljenja ne uspe da formira kabinet i parlamentu predloži sastav nove vlade u datom roku, Tači može mandat da ponudi nekoj drugoj stranci, a ako i taj pokušaj propadne na kosovskoj teritoriji će biti raspisani novi prevremeni parlamentarni izbori.

Rok da Kurti predloži sastav nove vlade istice 4. februara.

To što ističe vreme Kurtiju za formiranje nove vlade lažne države je i najmanji problem za Prištinu! Vreme curi i lažnoj državi jer sve više zemalja u svetu kapira šta je i ko su ustvari ljudi koji sebi daju za pravi da se predstavljaju kao lideri samozvanog Kosova. Većina će (pravda je spora ali...) završiti iza rešateka zbog ratnih zločina. 

Još uvek ih štite njihovi patroni u SAD i Evropi, ali ni to ne može doveka!  

Foto: Fotoilustracija

Podsetimo, 16 država povuklo je priznanje Kosova, a očekuje se da će to učiniti još najmanje 10. 

Priština je, s druge strane, svesna da sve dok je ne priznaju sve svetske sile, i onih pet stalnih članica UN-a, nije država.

E, tu tek nemaju šanse pored Rusijie i Kine! 

Na stranu, što su svetlosnim godinama daleko od ključnih međunarodnih organizacija poput UN, UNESKO ili INTERPOL-a


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
TIŠINA

pre 4 godine

ZAŠTO CELA SRBIJA ĆUTI I SVI POLITIČARI I BAŠ SVI PORTALI I DAČINA DIPLOMATIA? U zgradi UN-a je baš na dan oslobođenja Aušvica organizovana izložba o Hrvatima koji su spasavali Jevreje... Izložba Pravednici među narodima - Hrvatska održat će se 27. siječnja u zgradi UN-a u New Yorku u organizaciji Ministarstva Vanjskih i Europskih poslova RH i Stalne Misije RH pri UN. Autorica izložbe je Branka Sömen...24sata.hr Hrabri Hrvati koji su spašavali Židove na izložbi u New Yorku

Milutin

pre 4 godine

Sjaši kurto da uzjaše murto...srbija će da vlada svojom pokrainom

xy

pre 4 godine

NE BRINITE SE VI ZA NAS "SIPTARE",NEGO POSTARAJTE SE ZA VASE CETNIKE.OD KADA NISMO SA VAMA U ZAJEDNICI,NIKAD NAM BOLJE NIJE BILO.I KAD JE DOBRO,ONDA SE NE MENJA LAKO I NA GORE.A VAMA ,KAKO VAM BOG DA.

Godfather

pre 4 godine

Zbog ovih shiptara dan danas pola srbije spava sa tabletama i pola su ostali u grobu ubijenih po kosovo zbog ovih shiptarasu se digli avioni bombarderi i potresli vas 78 dana dobili ste sta ste zasluzeli mastabite ovako u dobrom ste putu da pocinje civilni rat u srbiju kako vidim vec je pocelo sandzak i vojvodina vec imaju komplet dokumenta za odscepljenje od srbije pa to je to id shiptara

Husko

pre 4 godine

Ljep ovaj uranium ostao po srbiju svakoga dana skida po 50 shkavella sa ovoga sveta hahaaa

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija