• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug

02.02.2020

18:33

KONAČNO POZNAT DATUM ODRŽAVANJA IZBORA! Evo kada ćemo na glasanje!

Politika

KONAČNO POZNAT DATUM ODRŽAVANJA IZBORA! Evo kada ćemo na glasanje!

Podeli vest

Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potvrdio je da će lokalni i parlamntarni izbori biti održani 26. aprila

Građani Srbije na izbore će izaći 26. aprila, rekao je Nikola Selaković za TV Prvu.

Istog dana biće održani i lokalni i parlamentarni izbori.


Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izrazio je uverenje da će građani potvrditi apsolutni legitimitet izbora i kaže da isksutva onih koji su bojkotovali ranije izbore govore da se sada kaju.

On je gostujući na Prva tv rekao da svako ko se ozbiljno bavi politikom zna da su izbori prilika da se izmeri poverenje građana u pojedince, u ideje i programe koji se nude.

Za njega je, kaže, neozbiljno da određeni predstavnici opozicije konkurišu svojim idejama i političkim delovanjem pričom da eventualno sutra vode državum a ne žele da građanima daju čak ni priluku da o tome odlučuju na izborima.

- To je već pitanje za pojedince koji tako shvataju politiku. Za mene je to neozbiljno i neodgovorno - rekao je Selaković.

Naveo je i da snižavanje cenzusa sa pet na tri odsto omogućuje da se demokratija sa ulice vrati u parlament, baš ono o čemu je govorio predsednik Aleksandar Vučić.

Smatra da je neozbiljno pripremati se za izbore mesec i po dana ili dva meseca pred izbore, i da se ozbiljni političari bave politikom sve vreme između dva izborna ciklusa, a oni veoma ozbiljniji i više o jednog izbornog ciklusa.

Naveo je da će se znati ko na izbore, a ko izlazi po tome ko bude predao liste.

- Aristotel je pre više od 2000 godina rekao da na Olimpijadi može da pobedi samo onaj ko na njoj i učestvuje. Preduslov da dođete u priliku da ostvarujete vaš politički program jeste da učestvujete na izborima kao ozbiljni i odgovorni ljudi - poručio je Selaković.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Izbor datuma za održavanje izbora je odličan, jer dan pre održavanja izbora većina penzionera dobija drugi deo penzije. Ubeđena sam da će SNS u svim izbornim jedinicama dobiti najmanje dve trećine glasova izašlih birača.

ZAHAROVA NEMA DILEMU: Smanjenje cenzusa na izborima je untrašnja stvar Srbije - SVAKA KRITIKA JE BESMISLENA!
Politika

ZAHAROVA NEMA DILEMU: Smanjenje cenzusa na izborima je untrašnja stvar Srbije - SVAKA KRITIKA JE BESMISLENA!

Spuštanje izbornog cenzusa na predstojećim parlamentarnim izborima, koji se razmatra u Skupštini Srbije je unutrašnja stvar suverene i nama prijateljske zemlje. Izborni sistem Srbije, uključujući i zakonodavstvo, odgovara svim savremenim demokratskim zahtevima, što je u više navrata potvrđeno od strane međunarodnih posmatrača nakon čitavog niza održanih u Srbiji izbora izjavila je portparol ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

02.02.2020

08:39

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija