• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.02.2020

14:11

UBIJAO SRBE NA KOŠARAMA, A SAD JE KURTIJEV MINISTAR ODBRANE! Nova pretnja Srbiji stiže iz Prištine!

Politika

UBIJAO SRBE NA KOŠARAMA, A SAD JE KURTIJEV MINISTAR ODBRANE! Nova pretnja Srbiji stiže iz Prištine!

Podeli vest

Novi ministar odbrane u vladi tzv. Kosova, Anton Ćuni, osuđen je pred Višim sudom u Nišu za ubistvo šestorice srpskih vojnika 1998. godine!

 

Ćuni je u februaru 2016. godine osuđen pred Višim sudom u Nišu za ubistvo iz zasede šestorice pripadnika Vojske Jugoslavije 1998. na Košarama.

Njemu je, zajedno sa još sedmoricom Albanaca, pripadnika OVK, suđeno u odsustvu.

Svaki od njih osuđen je na po 15 godina zatvora zbog učestvovanja u dva napada na snage Vojske Jugoslavije u istom danu, u septembru 1998. godine.

Ključni dokazi na suđenju bili su video snimci koje su osuđeni snimali, a na kojima se vide postavljanja dve zasede i pucanje na vojnike VJ.

U optužnici je bilo navedeno da su pripadnici OVK prvo pripremili zasedu za graničare VJ, postavljajuci protivtenkovske mine.

 

 

 

Oklopni transporter VJ je aktivirao minu, jedan vojnik je poginuo, a četvorica su ranjena.

Potom su borci OVK otvorili vatru na vojni helikopter koji je došao da preuzme ranjenike, pisalo je u optužnici.

Ubrzo je usledio i drugi napad, u blizini karaule Košare, kada su optuženi postavili još jednu zasedu i otvorili vatru na vozila VJ, bacajući rucne bombe, i pritom ubili pet vojnika, a ranili dva, tvrdilo je Tužilaštvo.

Suđenje je trajalo 15 godina.

Ćuni je rođen 1967. godine u Đakovici, završio je Vojnu akademiju i poslanik je Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe u prištinskoj skupštini, navode Novosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Coyote Nervosius

pre 4 godine

Zašto nije na međunarodnoj poternici ??

Mapko

pre 4 godine

Ne vidim zasto bi bio na poternicu, ovo je tipicna vojna operacija, poput nase. Druga je prica kada se radi o klanju, ubisto i tortura nad zarobljenicima i civilima kao sto je to radilo dosta njih. Sa takvim glupostima kao ovo gore u clanak, po toj logici onda bi svaki srpski vojnik zavrsio na medjunarodnoj poternici, jel ovakve operacije smo imali u HR, BiH i na Kosmetu. Ako je ovo zlocin, onda svaki Albanac vojnik OVK-a ubijen tokom vojne operacije je defakto zrtva izmisljenog zlocina srpske vojske. Jako nelogicno i opasno od retorike.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17