• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

03.03.2020

12:08

NEBOJŠA BAKAREC U OTVORENOM PISMU MILOŠU JOVANOVIĆU: Sedite u kombi i idite da se borite na Kosovo i Metohiju. Nemojte da u Beogradu budete veliki patriota na rečima!

Politika

NEBOJŠA BAKAREC U OTVORENOM PISMU MILOŠU JOVANOVIĆU: Sedite u kombi i idite da se borite na Kosovo i Metohiju. Nemojte da u Beogradu budete veliki patriota na rečima!

Podeli vest

U intervjuu demagoški govorite o Kosovu i Metohiji. Velite da bi Vi priznanje Kosova "sprečili i fizički ukoliko bi zatrebalo". Evo sedite u kombi, sa Vašima (nema vas dovoljno za autobus) i idite da se borite na Kosovo i Metohiju. Nemojte da u Beogradu budete veliki patriota na rečima, a na Kosovu mali miš, piše Nebojša Bakarec u otvorenom pismu lideru DSS Milošu Jovanoviću

 

Vodite DSS već 3 godine. Vaši, odnosno rezultati DSS, su - Predsednički izbori 2017. 1,04%, Gradski izbori Beograd 2018. godine - DSS 1,1%. Istraživači javnog mnjenja to nazivaju statističkom greškom. Vi ste sveli DSS na nivo statističke greške. O tome ćutite. Ona Sanda "Medeja" je ipak DSS vratila u parlament 2016. godine (DSS- Dveri - 5,1 %).

U svom intervjuu „Novostima“ govorite o cenzusu, i kažete da je poboljšanje izbornih uslova - smanjenje cenzusa "urađeno na politikantski način" i da Vam je to matematički gledano olakšalo, ali Vam je otežalo moralno i politički. Ako vam smanjenje cenzusa toliko smeta, nemojte da izađete na izbore. Ili, ako pređete cenzus, Vi budite dosledni i kažite, nećemo da preuzmemo mandate zbog toga što je taj novi cenzus nemoralan i nepolitički.

U intervjuu kažete i da je Vaša higijeničarska "Metla" simbol potrebe da se počisti korupcija. Nekako ste "prevideli" da je Vučić počeo uspešno da se obračunava sa korupcijom još 2014. Kao i mnogi, Vi vidite trun u tuđem oku, a ne vidite balvan u svom. Ako se osvrnete samo malo ulevo, videćete da je Vaša leva ruka, Vaš prvi operativac i prijatelj, pre dva meseca osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu, na dve godine zatvora, zbog krivičnog dela prevare. Vašem najbližem saradniku je izrečena i novčana kazna od dva miliona dinara, a sud je doneo odluku i da mu se oduzme protivpravno stečena imovinska korist od 4,5 miliona dinara. A Vaš prvi saradnik je tokom suđenja izjavio: "hteo sam da pomognem, kao što sam inače pomagao i drugim građanima, i da za to kasnije "zaradim", a da nakon prodaje ono što ostane od zarade delimo na tri dela". Na pitanje sudije "Da li ste kao funkcioner Agenciji za borbu protiv korupcije prijavili novac koji vam je prevareni davao?", Vaš prvi saradnik je rekao: "Ne, nisam računao na to kao na zaradu, nego kao na garanciju za pomoć. Na osnovu toga sam uzeo oko 74.000 evra, i pozajmicu od 13.000 evra". Vi ste posle izricanja presude ne trepnuvši izjavili da presudu Vašem prijatelju i funkcioneru vidite kao "ozbiljnu nestručnost ili nesavesnost sudije, neku vrstu političkog pritiska, ili i jedno i drugo istovremeno". Svaka čast! Vi bi metlom da čistite tuđa dvorišta, ali ne želite da počistite korupciju u Vašem. Dosledno, nema šta. Time poručujete, da jedni aršini važe za Vas i Vaše, a drugi za građane. Zbog toga je ta Vaša "Metla" simbol podsmeha.

U intervjuu demagoški govorite o Kosovu i Metohiji. Velite da bi Vi priznanje Kosova "sprečili i fizički ukoliko bi zatrebalo". Evo sedite u kombi, sa Vašima (nema vas dovoljno za autobus) i idite da se borite na Kosovo i Metohiju. Nemojte da u Beogradu budete veliki patriota na rečima, a na Kosovu mali miš. Uostalom, Vaša noga nije kročila već godinama na KiM, zbog toga što nemate ni odbore ni ljude. Ono malo onih koji nisu u "Srpskoj listi", ti su u Đilasovoj "Otadžbini". Vi ste za Kosovo i Metohiju mogli da se borite i 1999. u Srbiji - bili ste u punoj snazi (23 godine), ali od odbrane domovine bile su Vam draže Vaše studije u Parizu. Izjavljivali ste kako je Vama u Parizu 1999. bilo mnogo teže nego nama u Srbiji. Vi volite da se hvalite da ste u vojsci bili u padobranskoj brigadi, ali je to bilo tek 2006. kada ste imali 30 godina, sedam godina posle rata. Odbrana otadžbine i vojni rok su na dnevni red  došli tek kada ste posvršavali Vaše privatne poslove. Dok ste bili savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, dogodio se pogrom nad Srbima, propala je državna zajednica SCG, Crna Gora se otcepila, propali su pregovori o KiM u Beču, i kao vrhunac Vaše savetničke karijere Kosovo je proglasilo nezavisnost. To su Vaši rezultati! Da li ste ponosni? Zbog čega niste pokušali "fizički da sprečite" otcepljenje Kosova 1999. ili 2008. godine? O tome ćete gromoglasno ćutati!


Tagovi:

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija