• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mfa.gov.rs

03.03.2020

15:08

ŠTA ĆEMO SAD, ŠIPTARI? Dačić pokazao ZVANIČNU NOTU koja dokazuje da je SIJERA LEONE POVUKAO PRIZNANJE KOSOVA! (VIDEO)

Politika

ŠTA ĆEMO SAD, ŠIPTARI? Dačić pokazao ZVANIČNU NOTU koja dokazuje da je SIJERA LEONE POVUKAO PRIZNANJE KOSOVA! (VIDEO)

Podeli vest

Sa posebnim zadovoljstvom mogu da pokažem notu od Ministarstva spoljnih poslova u kojoj se navodi da Sijera Leone povlači priznanje Kosova kao nezavisne države i poštovaće rezultate do kojih se dođe u dijalogu, uz posredovanje EU i UN-a - istakao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić


 -Sijera Leone povukla je priznanje Kosova kao nezavisne države - izjavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji se nalazi u zvaničnoj poseti toj zemlji.

Šef srpske diplomatije kaže da trenutno, od 193 članice UN-a, 92 zemlje priznaju nezavisno Kosovo, 96 zemalja ne priznaje Kosovo, dok se pet zemalja nalazi u fluidnom stavu, odnosno uglavnom priznaju Kosovo, ali više ne glasaju za Kosovo.To znači da Kosovo više nema većinu u UN-u", rekao je ministar Dačić.

Foto: mfa.gov.rs

Naglasio je da je ovo "otpriznavanje" nezavisnosti Kosova od posebne važnosti za Beograd i podsetio da je Sijera Leone bila među prvim državama koja je priznala nezavisnost Kosova 2008. godine.

Ministar Dačić je rekao da je u Fritaunu imao uspešne razgovore sa predsednikom Republike, da je dogovoreno da se bilateralni odnosi, koji su godinama bili u zastoju, unaprede.

- Predsednik je i dao nalog Ministarstvu spoljnih poslova Sijera Leonea da preispitaju svoj stav o priznanju Kosova - rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da se očekuje poseta predsednika Sijera Leonea u junu, pre čega će u Srbiju doći i ministarka spoljnih poslova, kako bi pripremila posetu.

Foto: mfa.gov.rs

Šef takozvane kosovske diplomatije Glauk Konjufca, izjavio je da država Sijera Leone nije povukla priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 4 godine

Šuplja politika koja ništa bitno ne menja..samo nervira glavne igrače..ali ako je to cilj, onda ok.

Mira

pre 4 godine

Kako su ovi siptari jadni, glupi i prosti. Negiraju stalno

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija