• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

06.03.2020

14:09

ŠOK OTKRIĆE INFORMERA! Evropska unija plaća UDAR NA VUČIĆA, za film "Vladalac" pare dao i Šolak!

Politika

ŠOK OTKRIĆE INFORMERA! Evropska unija plaća UDAR NA VUČIĆA, za film "Vladalac" pare dao i Šolak!

Podeli vest

Evropska komisija iz Brisela 17. maja 2019. produkcijskoj kući Slaviše Lekića uplatila 93.548E, a firma "Adrija njuz", čiji je suvlasnik gazda SBB Dragan Šolak, 10. februara Lekiću isplatila još 75.150E! Ovim novcem finansiran je film "Vladalac", u kome je Vučić prikazan kao sam đavo!

Medijski udar na predsednika Srbije Aleksandra Vučića platila je Evropska unija, ekskluzivno otkriva Informer! EU je, naime, direktno finansirala film "Vladalac", čiji je autor Slaviša Lekić, a u kome je pre dve nedelje na TV N1 predsednik Vučić prikazan kao sam đavo.
 

Naš list je došao do bankarske dokumentacije koja pokazuje da je Evropska komisija iz Brisela 17. maja 2019. godine produkcijskoj kući Slaviše Lekića "JSP d. o. o." uplatila 93.548 evra!
Lekićevoj produkciji veliki novac dala je, takođe, i firma "Adrija njuz", čiji je suvlasnik gazda SBB Dragan Šolak. Ova firma, registrovana u Luksemburgu, uplatila je Lekiću 10. februara ove godine još 75.150 evra!

Foto: Informer DN

Dragan Šolak


Tim novcem finansiran je film "Vladalac", u kome je u više od tri sata predsednik Aleksandar Vučić najstrašnije napadan, klevetan i vređan, bez prilike da bilo šta kaže bilo koji sagovornik koji misli drugačije.

Predsednik Vučić bez komentara

U Predsedništvu Srbije rečeno nam je da Aleksandar Vučić neće ni reč da kaže o saznanju da je film "Vladalac" finansiran iz EU

 

Foto: Tanjug

 


Odrešili kesu
Naši odlično obavešteni izvori tvrde da je ogroman novac Lekićevoj produkcijskoj kući uplaćen samo sa jednim ciljem - da se napravi medijski udar na Vučića.
- Produkcijska kuća "JSP" dobila je od Evropske komisije 93.548 evra, dok je Šolakova firma "Adrija njuz", koja je registrovana u Luksemburgu i u kojoj Šolak ima 33 odsto udela, uplatila Lekiću dodatnih 75.150 evra. To je ukupno 168.698 evra za film koji je poslužio samo da se Vučić predstavi kao najgori mogući čovek, praktično kao sam đavo - objašnjava naš izvor.

Moj ugao

MARIO SPASIĆ
SAVET ZA MONITORING


Vučić je državnik s autoritetom i integritetom, što ne odgovara domaćim i stranim mešetarima. Pritisak dolazi sa svih frontova, a TV N1 je samo jedna od televizija koje učestvuju u pokušaju nasilnog rušenja Vučića i sistema u Srbiji.


Slaviša Lekić nije se juče oglašavao ovim povodom, baš kao ni zvaničnici Evropske komisije iako smo im u više navrata upućivali pitanja i molbe za razgovor. Na drugoj strani, komentarišući ove navode, direktorka i urednica Studija B Ivana Vučićević kaže da cela Srbija zna da Šolak i Đilas rade zajedno protiv Vučića.
- Oni bi ponovo da se nezakonito bogate i šire poslovne imperije. Posle vašeg otkrića, znamo da su spremni i masno da plate najvećim mrziteljima Vučića, među kojima istaknuto mesto zauzimaju autori skandaloznog i jednostranog serijala "Vladalac". Ideja da će Vučića srušiti film "Vladalac" jednako je besmislena kao i svaki Šolakov i Đilasov pokušaj da Vučića ruše mržnjom, lažima i klevetama. Srbija poznaje Vučića, a zna dobro i dva Dragana, dva tajkuna koji su nas zavili u crno dok su trpali naše pare u sopstvene džepove - ističe Vučićevićeva.

 

Vučić: TV N1 bi da nezakonito dobije nacionalnu frekvenciju

 

Govorite o urušavanju institucija, a onda mene, umesto nadležne institucije, pitate za dobijanje nacionalne frekvencije, rekao je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara TV N1 da li bi rešenje "medijske krize" moglo da bude da ta televizija dobije nacionalnu frekvenciju.


- Nisam zadužen za nacionalne frekvencije. Ponovo rušite pravni poredak Srbije, to nisam očekivao od N1 televizije. Uvek kažete da institucije treba da rade svoj posao, a onda mene pitate za nacionalnu frekvenciju za svoju televiziju?! - upozorio je Vučić.


Trag novca
Marko Matić, urednik portala "Antidot", ocenjuje da je od početka jasno da je Lekićev "film" unapred naručen politički propagandni pamflet, što podrazumeva da ga je naručilac i masno platio.
- Pored očigledne političke pozadine čitave priče, bojim se da ovde ima i drugih elemenata s obzirom na činjenicu da je za jedan niskobudžetni filmski uradak plaćeno skoro 170.000 evra. Pitanje je gde je dalje taj novac otišao i za koje je namene upotrebljen - zaključuje Matić.

BONUS VIDEO

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rajko

pre 4 godine

Што њима мрски то нама милији.

Predragm

pre 4 godine

Bravo Sumadinac Solak. Ove bosanske ajvane treba proterati u Bosnu odakle su i dosli.

Bane

pre 4 godine

To su sve Srbi .Imamo Srbe iz RS danasnje pa Srbe iz CG,Srbe iz npr Madjarske itd...Ali imamo i NE Srbe iz Srbije

Kosta

pre 4 godine

Ma dzaba trose pare nista im nece uspeti. Narod naj bolje pozna svog presednika Vucica. Skroman marljiv vredan rodoljub borac za Srbiju i buducnost svog naroda. Oni bi na vlast da bi mogli da pljackaju zato ga i crne jer nemogu da se dograbe vlasti kako bi mogli da pokradu miliarde. Izbori ce naj bolje pokazati a onda neka svi zajedno koliko god da ih ima puknu od muke. Neke treba u zatvor zbog klevetanja i laznih optuzbi.

AMatić

pre 4 godine

Ne može mu niko ništa, a najmanje izdajnici i prevaranti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija