• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

06.03.2020

18:24

PROVIDAN POKUŠAJ EVROPSKE UNIJE DA DEMANTUJE INFORMER! EU krije za šta su Lekiću dali 93.548 evra!

Politika

PROVIDAN POKUŠAJ EVROPSKE UNIJE DA DEMANTUJE INFORMER! EU krije za šta su Lekiću dali 93.548 evra!

Podeli vest

Evropska unija uporno odbija da odgovori za šta je produkcijskoj kući Slaviše Lekića "JSP d.o.o" 17. maja prošle godine uplatila 93.548 evra. Oni demantuju da je ovim novcem finansiran dvodelni dokumentarni serijal 'Vladalac', koji je 17. i 18. februara emitovan na TV N1, a u kome se predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazuje kao sam đavo

- EU nije finansirala, niti je na bilo koji način bila uključena u dokumentarni serijal 'Vladalac'. Srbija najveću podršku dobija od EU, koja godišnje daje više od 200 miliona evra za modernizaciju zemlje i pozitivne promene za građane Srbije, što uključuje i podršku slobodi medija - rekli su u Delegaciji EU u Beogradu, ali nisu hteli da odgovore na naša pitanja za šta su onda Lekićevoj produkcijskoj kući uplatili 93.548 evra.
 

Koprcanje

Uzalud se koprcaju tajkunski propagandisti kad sva saznanja govore da iza njihovih laži stoji prljavi tajkunski novac
Vladimir Orlić, poslanik SNS

 

Autor ovog dokumentarnog serijala Slaviša Lekić otišao je još dalje, pa je predsednika Vučića i glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića nazvao lažovima.

"Nije anketa: lažu i Vučić i Vučko", napisao je Lekić na Tviteru.


Komentarišući ove tvrdnje, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da je očigledno da EU providnim i neuverljivim demantijem pokušava da pobegne iz 'teške teme'.
- Ako ništa ne kriju, zašto ne kažu za šta su tačno Lekićevoj firmi maja prošle godine uplatili 93.548 evra? Za koji konkretno projekat? I da se možda taj projekat ne zove: 'Medijsko opismenjavanje"? Pa je onda u okviru tog projekta snimljeno propagandno đubre od takozvanog dokumentarca 'Vladalac'?! - upitao je Vučićević.

 


Poslanik SNS Vladimir Orlić smatra da su sve to 'uzaludna medijska koprcanja' i pokušaji izvrgavanja istine.
- Uzalud se koprcaju tajkunski propagandisti uhvaćeni na delu kad sva saznanja govore isto. Jasno je da iza njih i njihovih laži i klevetanja Aleksandra Vučića stoji prljavi tajkunski novac. Izgleda da nije bilo dovoljno što je Đilas dao Lekiću navodno za NUNS šest miliona dinara, pa je morao i Šolak da obavi uplatu. Narodu je ovde sve jasno... - ističe Orlić.


Mario Spasić iz Centra za monitoring, sa druge strane, tvrdi da mnogi žele da vide leđa predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer predstavlja direktnu smetnju njihovim prljavim interesima.
- Potpuno je očigledna činjenica da je Aleksandar Vučić državnik sa autoritetom i integritetom, što ne odgovara mnogim međunarodnim i domaćim mešetarima. Njihov najveći problem jeste taj što Srbijom ne može više da se upravlja iz ambasada i tajkunskih kancelarija - naglašava Spasić.
 

Moj ugao

BRANKO RADUN
ANALITIČAR


I bez dokaza koje je Informer izneo bilo je jasno da iza serijala "Vladalac" stoje stranci i deo opozicije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17