• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.03.2020

16:04

JE L' STE SE US*ALI, MIŠEVI? Panika u Prištini zbog najave SAD da će povući svoje trupe sa KiM, ako hitno ne ukinu takse!

Politika

JE L' STE SE US*ALI, MIŠEVI? Panika u Prištini zbog najave SAD da će povući svoje trupe sa KiM, ako hitno ne ukinu takse!

Podeli vest

Nakon javno izrečenih stavova specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela, senatora Dejvida Perdjua i sina predsednika SAD Donalda Trampa džuniora da bi Amerikanci mogli da povuku svoje snage sa KiM ukoliko takse na robu iz centralne Srbije ne budu hitno ukinute, zavladala je opšta panika u Prištini


Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači, zatražio je danas hitno zasedanje vlade i donošenje odluke o ukidanju taksi na srpske i proizvode iz BiH u skladu sa zahtevima SAD, jer sve drugo, kaže, dovodi budućnost Kosova u pitanje.

- Kao predsednik Republike Kosovo hitno tražim od Vlade Republike Kosovo da se sastane i donese odluke u skladu sa zvaničnim zahtevima Sjedinjenih Američkih Država. Jako ste potkopali naš poseban odnos sa SAD, bez kojeg ne bismo imali ni slobodu, ni državu, ni budućnost. Ovakvim pristupom budućnost naše države dovodi se u pitanje - napisao je Tači na fejsbuk profilu.

Poručio je da su odnosi sa SAD od vitalnog značaja za Kosovo.

- Svi mi, šefovi institucija, politički lideri ili vlade, smo zamenljivi. Samo su odnosi sa SAD vitalni i nezamenljivi za Republiku Kosovo. Sukob sa SAD je veoma štetna i neoprostiva greška u modernoj istoriji Kosova - upozorioje Tači.

Foto: printscreen Twitter

Povodom najnovijih upozorenja Prištini iz Vašingtona zakukao je i Bedžet Pacoli:

- Nikada nećete stići do kraja putovanja ako se stalno zaustavljate da biste smirili pse koji laju". rekao Čerčil. Što se tiče pitanja Kosova i Srbije moramo ići napred sa Ričardom Grenelom - napisao je Pacoli na Tviteru.

Foto: printscreen Twitter

Predsednik najuticajnije opozicione DPK u Prištini, Kadri Veselji, oštro je kritikovao prištinsku vladu i premijera Aljbina Kurtija zbog, kako kaže, podsticanja najštetnije i najopasnije rasprave o odnosima sa SAD u trenutku kada im je američka podrška najpotrebnija, a izjava senatora Dejvida Perdjua o reviziji američkog vojnog prisustva više nego ozbiljna.


- U ovom trenutku podrška SAD je od vitalnog interesa i veoma potrebna Kosovu - poručio je Veselji na svom fejsbuk profilu povodom tvita republikanskog senatora Dejvida Perdjua, da Priština treba da ukine takse, a ako to ne uradi SAD bi trebalo da razmisle da povuku svoje trupe sa kosovske teritorije.

- Aktuelna vlada, kao nijedna druga prethodna, podstakla je najštetniju i najopasniju raspravu o odnosima Kosova i SAD. Izjava republikanskog senatora Davida Perdjua o reviziji vojnog prisustva SAD u našoj zemlji je više nego ozbiljna - napisao je Veselji.

Veseli je upozorio da to što Kurtijeva vlada preispituje ulogu SAD na Kosovu najveća šteta.

- Preispitivanje uloge SAD od Kurtijeve vlade i naš nepokolebljivi savez sa američkom državom je najveća šteta naneta našoj državi. Stavljanje Kosova na opasnu nacionalnu raskrsnicu, ne zbog spoljnih pretnji, već umišljenih akata samog premijera, je loš znak za našu zemlju - napisao je Veselji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
grof01

pre 4 godine

Opet priča za glupe srbe. USA se NIKADA neće povući sa Kosova,a takse će biti ukinute onog momenta kada to USA zaista i iskreno kaže!Predstava za narod! Šta mislite kome će Trepča? ha ha ha Kosovo je Američka država!

RosaLux

pre 4 godine

Treba znati da je većdugo i da još uvek albanski lobi sa narko-parama lažu i narod i boga, zbog čega su I postali američki štićenici na štetu Srba. Eh, kad bi Amerika I EU=čitaj Nemačka znali istinu drugačije odluke bi donosili, osim ako su u pitanju geo-političke pretenzije?!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija