• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

18.03.2020

23:30

ŠALJEMO TIM OD ŠEST STRUČNJAKA U SRBIJU! Kineska ambasadorka Čen Bo poslala JAKU PORUKU: MI SMO ČELIČNI PRIJATELJI, DELIMO I DOBRO I ZLO!

Politika

ŠALJEMO TIM OD ŠEST STRUČNJAKA U SRBIJU! Kineska ambasadorka Čen Bo poslala JAKU PORUKU: MI SMO ČELIČNI PRIJATELJI, DELIMO I DOBRO I ZLO!

Podeli vest

Kina će u Srbiju poslati medicinsku opremu, respiratore, maske i zaštitne materijale, kao i stručnjake koji su upravo izašli iz "borbe" sa korona virusom i mogu mnogo da pomognu srpskim lekarima, kaže ambasadorka Kine u Beogadu Čen Bo, koja dve zemlje vidi kao "čelične prijatelje" koji dele "i dobro i zlo"

Čen je za RTS primetila da "srpski prijatelji" pridaju veliku pažnju kineskoj borbi sa virusom i da su pružili veliku podršku i pomoć Kini, na čemu je ta zemlja, kako je navela, veoma zahvalna.

- Mi smo čelični prijatelji. Delimo i dobro i zlo. Naročito u nevolji moramo da pomažemo jedni drugima. Iako borba u Kini i dalje traje, mi smo odlučili da srpskoj strani obezbedimo medicinski materijal. To će biti respiratori, testovi za detekciju, maske i sve stvari koje su najpotrebnije u borbi protiv virusa - rekla je ambasadorka.

Kina će, kako je dodala, poslati i medicinske stručnjake u Srbiju.

- To će biti tim od šest stručnjaka koji će deliti iskustva sa srpskim kolegama i o kontroli virusa i o lečenju obolelih. Sada veoma intenzivno radimo i sa srpskim i sa kineskim prijateljima, kako bi i naš materijal i naši stručnjaci što pre stigli u Beograd - naglasila je Čen.

 



Na konstataciju da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojem je on kineski narod nazvao bratskim, a predsednika Si Đinpinga bratom, u Kini pogledalo najmanje 500 miliona ljudi i da su poslali stotine hiljada poruka u kojima traže način da se Srbiji pošalje pomoć i da i sami uplate pomoć Srbiji, kao i da su kontaktirali ambasadu, Čen je odgovorila:

- Baš je tako, i kineski narod ovih dana izražava veliku solidarnost i sa srpskim narodom i sa predsednikom Vučićem. Kako ste rekli, predsednik Vučić je hit tema broj jedan na društvenim mrežama u Kini. I naša ambasada dobila je ovih dana puno poruka i imejlova od građana, firmi i lokalnih samouprava koji izražavaju spremnost da pruže pomoc Srbiji - istakla je ona.



Ambasadorka je dodala da je, nakon izbijanja virusa u Kini, kineska vlada preduzela "najsnažnije i najodlučnije" mere za kontrolu i prekid širenja virusa ocenivši da je do sada postigla dobre i uspešne rezultate.

Ukazala je i da je Svetska zdravstvena organizacija visoko ocenila Kinu, jer je "osvojila vreme za ceo svet u borbi protiv virusa.

Ona je naglasila da je, prema iskustvu Kine, borba protiv virusa zajednički zadatak celog naroda.

- I u Kini su svi građani uključeni u tu borbu od predsednika naše države do običnih građana. Naši medicinski radnici moraju da idu na prvu liniju fronta, a istovremeno ostali građani moraju da ispune svoju obavezu da strogo poštuju sve mere za kontrolu i suzbijanje virusa. Naša ambasada već je apelovala na sve kineske građane koji žive i rade u Srbiji da strogo poštuju sve mere srpske strane tokom vanrednog stanja - rekla je ambasadorka Kine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tomas gustafsson

pre 4 godine

Hvala Kini na pomoći i hvala Vučiću, ne smem ni da zamislim šta bi bilo da su u ovakvoj situaciji na vlasti lopovi,narkomani,petokolonaši i ljotićevci!!!! I naravno, da su na vlasti ali bez izbora(a kako bi drugačije mogli na nju da dođu)! P.S. Da uštedim lavini hejtera: da, ja sam bot(šta god to bilo) i jedem sendviče i,naravno, plaćen sam za ovo što mislim i pišem!

hm

pre 4 godine

iskreno ocekivao sam tipa 60 ili 600 lekara ne 6.

Branislav

pre 4 godine

Poštovani Kineski Narode, poštovani Lideri Kine, beskrajno Vam hvala na Vašoj ljubavi prema srpskom narodu i Republici Srbiji, beskrajno Vam hvala!!!

Maxmen

pre 4 godine

Veliko?za Kinu. U zlu se poznaju prijatelji.Kad ti je dobro mozes i sam da se veselis i pevas,a u zlu kad ti neko samo kaze dobru rec velika je stvar a kad ti pomogne ima da skaces☯♋

Spasa

pre 4 godine

Lepo od njih, ali obaveza je Kineza da ovo rešavaju jer je cela situacija nastala zbog loše higijensko-sanitarne kontrole u Vuhanu.

Lovac

pre 4 godine

Ziv jelo celicno prijateljstvo Srbije i Keine!!!!!! Hvala gdjo. Cen Bo!

Penzionerj

pre 4 godine

Ogromno hvala braco Kinezi. Nemam reci...................

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija