• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2020

07:42

MARKO ĐURIĆ: Ne zanimaju nas prištinske igre prestola!

Politika

MARKO ĐURIĆ: Ne zanimaju nas prištinske igre prestola!

Podeli vest

Umesto što se u Prištini bave hajkom na fotelje trebalo bi da se makar malo pozabave virusom korona, pre nego što nam ugroze ljudske živote, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, komentarišući novu političku krizu među albanskim partijama, gde je usred pandemije najavljeno obaranje vlade.

- Neumesno je u ovakvim vremenima izazova, kojih nisu pošteđeni ni naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji, trošiti energiju na prištinske igre prestola. Ne zanimaju nas njihove dvorske spletke i marifetluci - rekao je Ðurić za današnju "Politiku".

OVO SU VREMENA U KOJIMA SMO UPUĆENI U NAJBLIŽE, A SRBIJA TO JESTE! Andrija Mandić uputio molbu Aleksandru Vučiću: Teška je situacija, a potrebna nam je vaša pomoć!

On ukazuje na to da, čak i da su takse potpuno ukinute, to ne bi imali nikakvog faktičkog efekta zbog obustave protoka ljudi i robe između KiM i centralne Srbije.

Ističe da će Srbija nastaviti da odgovorno brine o zdravlju, bezbednosti i snabdevenosti svojih građana u južnoj pokrajini.

DODIK NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Hvala Srbiji na spremnosti da pomogne Republici Srpskoj i BiH!

- Nijedan naš građanin na KiM neće biti ni gladan, ni žedan, niti lišen zdravstvene nege. Srbija će to umeti da osigura. Nije važno kako - rekao je Ðurić.

Na KiM su zabeležena 33 slučaja korona virusa, ali nijedan na severu pokrajine, ni u srpskim enklavama.

(VIDEO) TREĆA ŽRTVA KORONAVIRUSA U SRBIJI! Vučić: Žena starosti 61 godinu preminula u bolnici Dragiša Mišović!

Zbog nestašice brašna i ostalih osnovnih životnih namirnica, Kancelarija za KiM pokrenula je akciju snabdevanja uprokos barijerama koje su i zvanično na snazi, piše "Politika".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija