• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

27.03.2020

22:13

GRENEL: KURTI ME JE POGLEDAO DIREKTNO U OČI I REKAO DA ĆE UKINUTI TAKSE! Premijer lažne države BRUTALNO SLAGAO Amere, zato je bivši!

Politika

GRENEL: KURTI ME JE POGLEDAO DIREKTNO U OČI I REKAO DA ĆE UKINUTI TAKSE! Premijer lažne države BRUTALNO SLAGAO Amere, zato je bivši!

Podeli vest

Izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbija Ričard Grenel, u ekskluzivnom intervjuu za "Presing" na TV7 otkrio je detalje razgovora sa odlazećim premijerom Aljbinom Kurtijem i između ostalog rekao da je on obećao ukidanje takse, a od nove kosovske vlade, kaže očekuje obavezno ukidanje takse, piše Gazeta Ekspres

- Pogledao me je direktno u oči i rekao da će ukinuti taksu - rekao je Grenel.

On je podsetio da je stav Sjedinjenih Država je da "stopostotna taksa, koja je uvedena pre nego što je Kurti postao premijer, najviše štete nanosi ekonomiji i narodu Kosova".

- Zato nema smisla da imamo politiku koja šteti ekonomiji, ne dozvoljavaju preduzećima da napreduju i otvaraju nova radna mesta. To utiče na mlade ljude koji žele radna mesta i kada politika šteti samoj ekonomiji, ne treba očekivati od nas, od Sjedinjenih Država da i dalje podržavamo politiku koja šteti ljudima i aktivnostima ka stvaranju novih radnih mesta - istakao je Grenel.

On je naglasio da je američka ekonomija od kada je Tramp predsednik SAD imala fantastične rezultate i da je Tramp od njega zatražio program podrške upravo za Kosovo i Srbiju u stvaranju stimulativnih ekonomskih koraka i stvaranje povoljne poslovne klime kako bi mladima obezbedili nova radna mesta.

(VIDEO) ZA SRBE NIJE BIO NEVIDLJIV! ŠTAVIŠE, OBORILI SMO GA I POSLALI U ISTORIJU! Pre 21 godine ponos Amerike završio je u Buđanovcima - U BLATU!

Govoreći o odnosima s novom vladom koja bi tek trebalo da se formira, nakon rušenja Kurtijeve vlade, Grenel je rekao da bi nova vlada morala prvo da ukine taksu.

- Nećemo se mešati u politiku. Narod na Kosovu će izabrati vladu, oni će birati svog lidera, međutim Sjedinjene Države će odabrati svoju politiku i naša politika je veoma održiva, bez obzira na to ko je na vlasti. Taksa treba da se ukine jer verujemo da 100-postotna taksa nanosi štetu vašoj ekonomiji - podvukao je on.

AMERI SE NAJPRE REŠILI KURTIJA, PA "NAREDILI" PRIŠTINI DA UKINE TAKSE BEOGRADU! Šiptari počinju da kapiraju da im je inaćenje Vašingtonu brutalna greška!

Grenel je naglasio da SAD pokušavaju da pomognu Kosovu, da pomognu Srbiji, celom regionu, da stvore područje ili region koji ima radna mesta i nade za mlade da bi mogli da ostanu u regionu i imaju kvalitetna radna mesta, da zasnuju svoje porodice i da ove porodice imaju prosperitet, ponovivši još jednom istu poruku.

- Ukinuti taksu i potom možemo sarađivati u širem smislu - rekao je Grenel.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Grenel da vodi računa o američkim obaveštajnim službama i ekonomiji svoje zemlje. 3 000 000 američkih građana je ostalo bez posla. od kada je korona virus prešao Atlantik i izazvao pandemiju u Americi. Da prestane da se meša u unutrašnja pitanja Srbije i južne srpske pokrajine. Brojke na kraju svakog dana biće još gore po Amerikance.

Rajko

pre 4 godine

Оде Курта дође Мурта иста су то ....

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17