• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

04.04.2020

22:26

EVO NA KOJI RAČUN ĆE VAM LEĆI MINIMALAC! Siniša Mali potvrdio: Neću dozvoliti bilo kakve ZLOUPOTREBE!

Politika

EVO NA KOJI RAČUN ĆE VAM LEĆI MINIMALAC! Siniša Mali potvrdio: Neću dozvoliti bilo kakve ZLOUPOTREBE!

Podeli vest

Svakome je cilj posle ove krize da mu radnici ostanu, rekao je ministar finansija Siniša Mali

Obućari, krojači, kozmetičari, kako je rekao, njima znači da im država kaže da će dobiti tri minimalca.

Ministar je istakao da se minimalac ne oporezuje, i da nema potrebe da se plaća porez i doprinosi za to. Cilj je, ponovio je, da se sačuva svako radno mesto.

CILJ JE SAČUVATI RADNA MESTA I POMOĆI NAJUGROŽENIJIMA! Siniša Mali: Najveći teret država preuzima na sebe!

Na pitanje kako radnik da se zašititi, odnosno na kakav račun će dobiti minimalac, kaže:

- Ova pomoć ide radnicima, neću dozvoliti bilo kakve zloupotrebe. U trezoru će biti namenski račun za svako preduzeće - rekao je Mali.

Poslodavcima se na taj način pomaže što ne moraju da plaćaju doprinose, i mogu da se vrate u biznis što pre.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Da li to znaci

pre 4 godine

"... - Ova pomoć ide radnicima, neću dozvoliti bilo kakve zloupotrebe. U trezoru će biti namenski račun za svako preduzeće - rekao je Mali..." Da li to znaci, da kada doidje do zloupotreba, da je to dozvolio Ministar finansijski, u ovakvim situacijama?

bube

pre 4 godine

Videliste da je "strucno i profesionalno" izbegao odgovor, u prevdu firma koja bude redovno isplacivala LD. nece dobiti nista, a firma koja ne isplacuje LD (grubo receno zadtzi ih za sebe) ce dobiti od drzave da isplati radnike.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17