• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.04.2020

21:57

U NAREDNIM DANIMA DRUŠTVO PADA ILI POBEĐUJE, SAMI BIRATE! Brnabić: Svaki dan kada prekršite mere je ŠAMAR U LICE LEKARIMA!

Politika

U NAREDNIM DANIMA DRUŠTVO PADA ILI POBEĐUJE, SAMI BIRATE! Brnabić: Svaki dan kada prekršite mere je ŠAMAR U LICE LEKARIMA!

Podeli vest

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je Srbija u petoj nedelji epidemije korona virusa i da su ovo dani kada društvo pada ili pobeđuje i apelovala na sve građane da poštuju mere Vlade Srbije, jer svaki pojedinac treba da radi za celo društvo

- Još jednom apelujem da se poštuju mere, molim vas, ako ne zbog vas, onda zbog solidarnosti sa lekarima, medicinskim radnicima, starijim i hroničnim bolesnicima - rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je istakla da je svaki dan tokom kojeg građani ne poštuju mere i preporuke vlade, kada se šetaju i druže, zapravo jedan dan duže u karantinu za građane Srbije starije od 65 godina.

- Svaki dan kad prekršite mere, izađete, družite se, jeste dan duže za vaše roditelje, bake, starije sugrađane da sede u izolaciji. Kada bismo svi poštovali sve mere i uradili i nešto dodatno i kada je dozvoljeno kretanje, jer intencija je da se izlazi samo kad se mora - za dve nedelje bismo imali drugačije stanje u kojem bismo eventualno mogli da olakšamo mere - rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da građani koji ne poštuju mere vlade, a u 20 sati tapšu lekarima i medicinskim radnicima, pokazuju vrhunac licemerja, sramotu i sebičluk.

- To je šamar u lice lekarima kad izađu sa klinika i bolnica posle smene od 12 i više sati u gužvu gde se svi šetaju, ljudi uživaju, druže se i onda u osam sati čuju aplauz - rekla je Brnabić.

Ona kaže i da je ogromna nesolidarnost prema građanima starijim od 65 godina, koji moraju da sede u potpunoj izolaciji.

Sve o koronavirusu u Srbiji čitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Svaki put

pre 4 godine

kada se prekrsi zabrana ne samo da je samar lekarima vec i cisto ruganje svima koji su presli kilometre, doneli pomoc i cine sve da nam pomognu. Nije tesko biti odgovoran

AVe Cezar

pre 4 godine

Izbori su im bili bitniji od života i budućnosti srpskog naroda. Smejali su se fejsbuk virusu, najsmešnijem u istoriji... Neka se sad smeju, i uživaju u pobedonosnoj izbornoj kampanji.

Dragojlo

pre 4 godine

Bravo Ana!!Svi koji su ne ozbiljni trebaju snositi odgovornost ali to mnogi nisu navikli.Vi radite svoj posao kako najbolje mozete i to je pohvalno i za svako postovanje.Ja cenim kad je neko odgovoran i prema sebi i prema drugima!!!Zivi i zdravi bili i zajedno vino pili!

Grada

pre 4 godine

U narednoj nedelji ne pada drustvo nego politicari koji vode zemlju kroz epidemiju. Zasro je karantin produzen sa 14 na 28 dana, zasto su obustavljeni letovi iz Beograda, a i dalje avioni lete za Zagreb, Budimpestu, Bec, Frankfurt, Sofiju, Bukurest itd. Zasto penzioneri ne mogu da izadju iz kuce, osim jedanput nedeljno za kupovinu, itd.itd. Kako Hrvatska ima mnogo povoljniju situaciju u broju zarazenih a da nije uvodila ni jednu drasticnu meru izolacije. Nije sramotno priznati da su epidemiolozi rasklopili igracku koju sada ne mogu da sastave. Naravno uvek za sve mogu da budu dugi krivi ali kad tad bice podvucena crta. U medjuvremenu ste potpuno pokidalo veze sa dijasporom. Sva sveca da je vecina ostala u svojim maticnim zemljama jer je shvatila da u Srbiji nema pilota u avionu.Daj boze da nasa vlast bude kandidovana za Nobelovu nagradu za nevdjen nacin borbe protiv Korone. Ali cisto sumnjam.

dragan

pre 4 godine

za nasu vladu imam samo duboki naklon i kapu dole za sve sto su uradili jer vidim vecina ne shvata jos u kojoj se situaciji nalazimo--biti ili ne biti trece nema

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija