• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

15.04.2020

21:44

(VIDEO) PUTINE, PREBACI NAM OVO! RUSKI RES SU ORUŽJE ZA SVEMIRSKE RATOVE! Čak i Ameri priznaju da je za njih ovo smrtonosno!

Politika

(VIDEO) PUTINE, PREBACI NAM OVO! RUSKI RES SU ORUŽJE ZA SVEMIRSKE RATOVE! Čak i Ameri priznaju da je za njih ovo smrtonosno!

Podeli vest

Rusija je postala lider kako po količini, tako i po kvalitetu širokog spektra sistema za radio-elektronsko ratovanje, koje može biti od presudnog značaja za tok bitke, i delovati čak i u svemiru, izjavio je vojni stručnjak Aleksej Leonkov

On je istakao da su vojske zapadnih zemalja donedavno verovale da je razvijanje snaga za radio-elektronsko ratovanje besmisleno. Sada zbog toga beznadežno zaostaju, jer su ruski sistemi ovog tipa veoma napredovali i faktički su bez premca u svetu.

- Sastav naoružanja ruske vojske uključuje sisteme za lokalno delovanje koji štite avione, brodove, ljudstvo na ograničenoj površini, a takođe neutralizuju eksplozivne osigurače, ometaju obaveštajne sisteme, kao i kretanje samonavođenih projektila, presreću kontrolne sisteme bespilotnih letelica, pa čak i one koji utiču na svemirske objekte - istakao je on.

Prema mišljenju stručnjaka, u narednim godinama, značaj sistema za radio-elektronsko ratovanje samo će rasti zbog sve važnije uloge informativnih tehnologija u kontroli vojske i naoružanja.

- Na primer, DARPA (uprava perspektivnih istraživačkih projekata američkog Ministarstva odbrane) smatra da su ruski sistemi za radio-elektronsko ratovanje glavna opasnost za svemirske trupe, a pretnja će se samo povećavati - zaključio je on.

Podsetimo, ruske Oružane snage svake godine obeležavaju 15. april kao Dan stručnjaka za radio-elektronsko ratovanje - profesionalni praznik utvrđen predsedničkim dekretom od 31. maja 2006. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija