• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2020

11:56

KO JOŠ JEDNOM POMENE DECI DA JE NATO MIROLJUBIVA ORGANIZACIJA, IMA DA LETI S POSLA! Šarčević posle skandala u onlajn nastavi: POD HITNO DA SE PROVERE SVI UDŽBENICI!

Politika

KO JOŠ JEDNOM POMENE DECI DA JE NATO MIROLJUBIVA ORGANIZACIJA, IMA DA LETI S POSLA! Šarčević posle skandala u onlajn nastavi: POD HITNO DA SE PROVERE SVI UDŽBENICI!

Podeli vest

Posle časa geografije emitovanog na RTS kanalu, na kojem je nastavnica rekla da je cilj NATO organizacije da rešava sporove među zaraćenim stranama, oglasio se ministar prosvete Mladen Šarčević koji kaže da stručni saradnici recenzenti koji rade na sadržaju udžbenika moraju da obrate pažnju na svaku rečenicu koja može da izazove polemike koje nisu u skladu sa politikom koju vodi Srbija kao i koje narušavanju teritorijalnog integriteta


- Očekujem i odgovornost svih institucija kao što je Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja čija je nadležnost praćenje nastave i rad sa savetnicima - rekao je Šarčević, a navodi se u saopštenju tog ministarstva.


Naime, na času geografije 8. aprila 2020. godine za učenike šestog razreda obrađena je lekcija "Integracioni procesi" tokom koje je nastavnica govorila na temu Međunarodnih organizacija.

U sklopu ove jedinice akcenat je na motivima integracionih procesa kao što su ekonomski, politički, vojno-strategijski i ukazuje na značaj međunarodnih organizacija poput EU, UN, NATO pakt i druge.
 

Foto: Printscreen

Navodeći šta je program i cilj NATO organizacije, ona je kazala da je to rešava sporove među zaraćenim stranama. Nakon bombardovanja 1999. godine Kosovo i Metohija su stavljeni pod upravu UN kako bi se očuvala bezbednost stanovništva. Naša zemlja je članica Partnerstva za mir od 2006. godine, a ta organizacija učestvuje u radu NATO pakta.

Srbija je u zvaničnoj spoljnoj politici vojno neutralna država bez obzira na članstvo od 2006. godine u Partnerstvu za mir, podseća Ministarstvo, te dodaje da kontinuirano radi na unapređenju i proveri sadržaja udžbenika kako bi se iznosila tačnost podataka i to će biti zadatak i u narednom periodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragojlo

pre 4 godine

Da li drzava Srbija ima tuzilastvo i sudstvo?????

Zoks

pre 4 godine

Nema ni države ni tužilaštva ni sudstva a ne sećam se iskreno ni kada ga je bilo!

Amater

pre 4 godine

NIJE NASTAVNICA KRIVA NEGO TAJ STO JE PISAO UDZBENIK A VECA KRIVICA JE I NA VAMA JER JE VALJDA LOGICNO KO ODOBRAVA STAMPANJE I DISTRIBUCIJU KNJIGE....

milena

pre 4 godine

Gospodine ministre mogli ste da slušate i čas istorije , teže greške su to nalaze , npr. nacisti nistu ubijali srbe. Stidimo se ovakvog školstva.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Gospodine ministre prosvete, BRAVO!!! Ali, što pre treba doneti zakon kojim se u Srbiji zabranjuje rad svim nevladinim organizacijama (NVO) koje su finansirane iz inostranstva a koje u svom javnom delovanju ne obeležavaju svaku godišnjicu stradanja Srba u Srbiji, u BiH i Hrvatskoj i koje javno ne obeležavaju godišnjice rušenja objekata (ne samo ona rušenja koja su prouzrokovana NATO bombardovanjam) u Srbiji i javno - u svojim manifestovanjiama ne obeležavaju / ne pominju datume važne u istoriji srpskog naroda i države Srbije. Zašto da te NVO javno obeležavaju godišnjice važne za Vukovar, za početak rata u Sarajevu, za Sjeverin, za Srebrenicu itd, ali javno ne manifestuju / obeležavaju datume važne za Srbe u Srbiji i u državama koje su pre trideset godina bile teritorije u sastavu S. F. R. Jugoslavije?

koki

pre 4 godine

Ko kaze da nema koristi od korone.Treba udvrditi ko je to ubacio u program za decu.Bravo ministre.

moca

pre 4 godine

Pa nije to organizacija za resavanje sporova, to je organizacija za kaznjavanje neposlusnih drzava ( po NATO odluci ko je dobar a ko ne)....

Docaa

pre 4 godine

Ministre, sramota. Šta rade tvoji službenici u ministarstvu? Ništa. Knjige se štampaju kod hrvata. Svako bira koju će knjigu da koristi. Sve vas bi ja na ulicu. Država mora da reaguje i da se u buduće koristi po jedna knjiga istorije idr. predmeta za celu generaciju. Neradnici.

NSS

pre 4 godine

Jako ti je pametno to sepurenje ministre... Bolje deci skrati preobimno gradivo bar za polovinu umesto sto se bavis medjunarodnom politikom... Prepusti to Dacicu. To je njegov posao.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija